Categorieën: Nieuws

Bewoner Tulpstraat in de clinch met Nijestee “Dit is moord”

Een bewoner van de Tulpstraat in de Oosterparkwijk is boos op woningbouwvereniging Nijestee. Tijdens de renovatie van zijn woning bleek dat de bewoner, de heer Joop Slink, de verbouwing niet aankon en wilde hij voor anderhalve week naar een tijdelijke woning of een hotel. Nijestee ging niet akkoord en wat volgde was een kort geding. De heer Slink verloor en staat volgens eigen zeggen straks anderhalve week lang op straat.

“Hij kan niet in huis blijven omdat hij met zijn vaten zit, hij is geopereerd. Hij zit met zijn schildklier, medische redenen noem maar op. Hij heeft stress, alleen maar stress. Dit huis is onbewoonbaar, hij kan geen kant op en ik vind dat hij hier niet kan blijven”, verteld de emotionele dochter Petra Kliphuis.

Volgens Kliphuis wil Nijestee na het kort geding niet meer meewerken aan een oplossing maar de heer Henk Raatjes van Nijestee betwist dat: “Het is natuurlijk raar dat je met je klanten voor de rechter komt, dat wil je gewoon niet dus doorpraten en kijken hoe we eruit komen, dat is het belangrijkste”, aldus Raatjes.

Volgens Nijestee is het gesprek met de bewoners van de Tulpstraat inmiddels weer opgestart en moet een oplossing op korte termijn mogelijk zijn. Maar Petra Kliphuis is duidelijk: “Dit is moord, dit is gewoon pure moord”.

Erick Bakker

Bekijk reacties

  • Best gek, in feite is dit een persoonlijke zaak tussen deze mensen en Nijestee. Wat moet ik hier als lezer/kijker verder mee? Partij kiezen, een oordeel vellen? Maar daar heb ik toch helemaal geen zin in?

  • Slap praatje voor de camera. Er had meteen aan de bel moeten worden getrokken toen dit probleem zich voordeed. Pas na een rechtzaak eens met mensen in gesprek gaan om een oplossing te gaan zoeken is veel te laat.Weer zo'n grote organisatie waarbij de directeuren geen flauw idee hebben hoe er op de werkvloer met klanten wordt omgegaan.

      • Of Nijestee had deze huurders de gang naar de rechter kunnen besparen. Inplaats van een kort geding aan te spannen hadden ze meteen met de bewoner in gesprek kunnen gaan om een oplossing te zoeken. Dat je dit pas noemt na een uitspraak op het moment dat er een camera op je gericht staat is rijkelijk laat en nogal hypocriet.

      • Ja de grote gemene corporatie! Misschien had de bewoner niet direct naar de rechter moeten stappen. Hij heeft de zaak immers verloren. Maar doe maar lekker machteloos en boos, dan hoef je zelf niets te veranderen als roepende langs de zijlijn.

      • De erg zakelijke houding is niet altijd even effectief voor Nijestee. Je kunt als WBV elke weer dan wel weer de grenzen van de wet op gaan zoeken, maar dat heeft ook invloed op de huurders die dat dan ook vaker gaan doen. Wat Marie aanstipt dus helemaal niet zo gek en zo wsl iig tot minder aangebrande huurders leiden ?

  • Ach er was zo'n gezellige logeerkamer geweest in mijn huis. 2 straten verderop en een oase van rust.

  • Er wordt niet verteld dat er asbest vrij kwam en de woning vol met stofdeeltjes lag verder zaten er grote gaten in de muren waardoor ze vanaf buiten zo in de woning kunnen komen ik begrijp de woede van deze mensen.

  • De heer slink is overleden door ( ASBEST) Kanker en is de dood ingejaagd en de dochter is wordt nu ernstig mishandeld.
    De dochter zit nu in haar woning met ernstige inboedel schade en medische schade personen ze is drie keer ontruimd uit haar woning op straat gezet geen wisselwoning aangeboden.
    Planmatig onderhoud werkzaamheden, Moord en Doodslag.

  • Begrijp de mensen in Oosterpark niet dat ze zo lauw reageren,het gaat wel tenkoste van hun gezondheid en in principe,is het geen verbetering want de tocht komt onder de vloeren weg,daar komt nog bij dat de mensen niet gecompenseerd worden ze hebben geestelijke schade en inboedel schade en Nijestee vergoed NIETS dit is mishandeling ze gaan niet op individuele zaken in nee lekker makkelijk de mensen gewoon laten stikken en wel 1,15 miljoen opstrijken en wat ze nog verdienen op 1 woning Nijestee walst over de mensen heen ,en bij de heer J Slink hebben ze in de fundering geboord wat strafbaar is ,want ze hebben de bewoner gewoon in de kamer laten zitten zonder afzuiging deze meneer kon niet lopen en heeft 2 uur lang in de fijnstof gezeten, (asbeststof) bewijs genoeg.

Recente berichten

Fractieleden ChristenUnie poetsen Stolpersteine in Groningen en Ten Boer

De fractie van de ChristenUnie poetste deze donderdag Stolpersteine in Groningen en Ten Boer. Dit…

45 minuten geleden

Chauffeur botst op twee auto’s op Helper Brink

Op de Helper Brink heeft donderdagmiddag rond 17:00 uur een automobilist een bestelbusje geramd. Vervolgens…

3 uur geleden

Voormalig Vapiano-pand tijdelijk in gebruik door Kunstpunt Groningen

Het voormalige Vapiano-pand aan de Nieuwe Markt heeft een tijdelijke nieuwe bestemming. Het pand vormt…

3 uur geleden

Startsein voor bouw van vier nieuwe huurwoningen in Haren

Er komen vier nieuwe energiezuinige sociale huurwoningen aan de Molenkampsteeg in Haren. Donderdagmiddag gaf Dik…

4 uur geleden

Rondleiding langs graven verzetsstrijders op Zuiderbegraafplaats

In aanloop naar 4 en 5 mei worden rondleidingen verzorgd over zestien Groningse verzetsstrijders die…

6 uur geleden

Verdachten van aanrijding peuter weer vrij; politie nog bezig met onderzoek

De twee mannen die worden verdacht van het aanrijden van een kind, dinsdagavond rond zes…

6 uur geleden