Bewoner Tulpstraat in de clinch met Nijestee “Dit is moord”

Een bewoner van de Tulpstraat in de Oosterparkwijk is boos op woningbouwvereniging Nijestee. Tijdens de renovatie van zijn woning bleek dat de bewoner, de heer Joop Slink, de verbouwing niet aankon en wilde hij voor anderhalve week naar een tijdelijke woning of een hotel. Nijestee ging niet akkoord en wat volgde was een kort geding. De heer Slink verloor en staat volgens eigen zeggen straks anderhalve week lang op straat.

“Hij kan niet in huis blijven omdat hij met zijn vaten zit, hij is geopereerd. Hij zit met zijn schildklier, medische redenen noem maar op. Hij heeft stress, alleen maar stress. Dit huis is onbewoonbaar, hij kan geen kant op en ik vind dat hij hier niet kan blijven”, verteld de emotionele dochter Petra Kliphuis.

Volgens Kliphuis wil Nijestee na het kort geding niet meer meewerken aan een oplossing maar de heer Henk Raatjes van Nijestee betwist dat: “Het is natuurlijk raar dat je met je klanten voor de rechter komt, dat wil je gewoon niet dus doorpraten en kijken hoe we eruit komen, dat is het belangrijkste”, aldus Raatjes.

Volgens Nijestee is het gesprek met de bewoners van de Tulpstraat inmiddels weer opgestart en moet een oplossing op korte termijn mogelijk zijn. Maar Petra Kliphuis is duidelijk: “Dit is moord, dit is gewoon pure moord”.