Categorieën: Nieuws

VVD en Student en Stad tegen verbod ontgroening

De raadsfracties van de VVD en Student en Stad zijn tegen het verbod op ontgroeningen. Zij willen weten hoe het Stadsbestuur dit wil klaarspelen.

Het College, de RUG en de Hanzehogeschool maakten donderdag bekend, af te willen van ontgroeningen. Dit na enkele pijnlijke incidenten bij studentenvereniging Vindicat. De twee partijen vinden dat hierdoor de verkeerde mensen worden gestraft. Een incident bij één vereniging mag niet leiden tot het duperen van een grote groep onschuldige studenten. Bovendien zijn de verenigingen juist erg betrokken bij de stad.

De partijen vinden wel dat strafbare feiten moeten worden aangepakt. Daarvoor moet de aangiftebereidheid omhoog. VVD en Student en Stad willen weten wat het stadsbestuur verstaat onder het begrip “cultuurveranderingen”, en of de studentenverenigingen bij de plannen betrokken worden,

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • het is nu wel duidelijk wat voor zieke geesten er bij deze groepen rond lopen en zelfs in de politiek zich dit de ronde doet bij de VVD ?? en dat moet ons land besturen????

  • Ja, en hoeveel mensenlevens heeft het gekost. Wat is dit nu weer voor gezeur, gezwartepiet, overal gebeurt wel eens iets. Maak vaak van een scheet geen donderslag. Zelfs Den Haag bemoeit zich er al mee, traditie, Holland Hup, zie ginds komt de stoomboot met zijn zwarte pieten en Vindicat viert feest........
    Big Fun Forever Vindicat atque Polit

  • "Een incident bij één vereniging mag niet leiden tot het duperen van een grote groep onschuldige studenten." Wie worden hier precies gedupeerd? De eerstejaars die uitkijken naar bakken kots over hun hoofd? Of de ouderejaars die de bakken over de hoofden van de eerstejaars mogen gooien?

  • Laten ze zich ook eens druk maken over dat spuuglelijke gebouw van Vindicat. Het is gewoon dat oude wederopbouwpand in spiegelbeeld. Hoe is dat ooit door de welstandscomissie gekomen?

  • Vindicat kan niet boven de wet staan. Het is goed dat dit nieuws de hele wereld over gaat en een ieder kennis kan nemen met wat er zoal met mensen kan gebeuren in Groningen in een land als Nederland. Verschrikkelijk is het om als oud Groninger dit te moeten horen.

Recente berichten

Kunstenaar uit Stad exposeert op solotentoonstelling in Ierland: “Men denkt daar niet in hokjes”

Kunstenaar Wilma Vissers uit Stad heeft er een bijzonder avontuur opzitten. De afgelopen periode exposeerde…

36 minuten geleden

Donar komt tekort tegen Heroes Den Bosch

Het is Donar zondagmiddag in Den Bosch niet gelukt om wederom te stunten. Het werd…

3 uur geleden

Wall House tijdens Pinksteren geopend: “Tentoonstelling ’thuis’ te zien”

Wall House aan de A.J. Lutulistraat is tijdens het hele Pinksterweekend geopend. In het gebouw…

4 uur geleden

Grand Theatre ademt dit weekend hiphop: “Jammer dat hiphop weinig kansen krijgt op festivals”

De noordelijke hiphopscene is dit weekend neergestreken in het Grand Theatre. Stichting Noordstaat presenteert in…

5 uur geleden

Twee minibiebs in brand in Haren, onderzoek naar brandstichting

In Haren heeft in de nacht van zaterdag op Pinksterzondag brand gewoed in twee minibiebs.…

6 uur geleden

Handig in de Buurt ontvangt twee giften: “Lijkt me heel leuk om in De Geheime Tuin iets met muziek te doen”

Handig in de Buurt in de wijk De Hoogte heeft afgelopen week twee bijzondere giften…

7 uur geleden