Categorieën: Nieuws

Stad, RUG en Hanze willen eind aan ontgroeningen

De Rijksuniversiteit Groningen, de gemeente Groningen en de Hanzehogeschool Groningen willen een eind aan de ontgroeningen bij studentenverenigingen.

Dat is het gevolg van de recente incidenten bij de studentenvereniging Vindicat. De drie partijen vinden de recente gebeurtenissen volstrekt onacceptabel en keuren dit gedrag absoluut af. De afgelopen dagen hebben RUG, gemeente en Hanze overlegd met alle betrokken partijen, inclusief Vindicat om een goed beeld te vormen van wat er daadwerkelijk gebeurd is. De conclusie is dat er een cultuurverandering nodig is bij de verenigingen om er voor te zorgen dat de ontgroeningen stoppen. Het uiteindelijke doel is van ontgroening naar introductie.

RUG, Vindicat, gemeente en Hanze willen een externe commissie instellen die moet toezien op de cultuurverandering bij de verenigingen. Vindicat heeft aangegeven een herijking van de introductie tijd ook noodzakelijk te vinden. De commissie gaat erop toezien dat de gewenste verandering daadwerkelijk wordt doorgevoerd.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Niet alle Studentenverenigingen hebben ontgroeningen. Vindicat en Albertus en GSV (Grefo ballen). Alle andere verenigingen hebben een vorm van Introductie.

  • Bepaalde studentenverenigingen beginnen op sektes te lijken en dat zijn kwalijke ontwikkelingen voor de jonge studenten. Gelukkig is het naar buiten gekomen hoe de leefregels zijn binnen de verenigingen.

  • Ziekmakende praktijken welke Vindicat leden uitvoeren met die ontgroeningspraktijken met letsel tot gevolg... Het is het gedrag van mensen die net uit de luiers zijn en net als kleuters en peuters spelletjes doen, zonder inzicht en gevolgen... En dat worden onze toekomstige theatermakers, medici, advocaten, rechters enz. enz. ?! Dat zullen mensen zijn met het verstand van een fles drank of een zak drugs...

    Wat zijn we toch zorgzaam en welvarend!!!

    Tssssss

  • Walgelijk die studentenverenigingen zoals vindicat... Op het nieuws hoor je dat de nieuwe leden 'onder leiding van oudejaarsstudenten' worden ontgroend... 'Ouderjaarsstudenten'...?? Dat zijn jochie's en meisjes die misschien 2 á 3 jaar ouder zijn en dus evengoed als 'nieuwe/jonge studenten' net uit de luiers zijn...!!

    Beste studenten, gebruik je verstand, weinig alcohol en/of drugs en richt je op je opleiding en uiteindelijk je toekomst, want het lijkt erop dat we nu te maken hebben te maken met poppen uit de poppenkast van Jan én Klaassen..........

    Zucht.....

    danny

  • Gewoon opdoeken, al die leipe 'zuip en drugsverenigingen'...!! Dit heeft niks meer met studeren te maken...! Die studentenverenigingen zijn 'feestpaleizen' waar de drank en drugs welig tieren, met alle gevolgen vandien, zoals we nu in de media lezen... Kappen met dat gefeest! Ga 'studeren'. Stelletje geldverkwisters!

    danny

  • De naam alleen al .. ontgroening. Dat in Groningen waar 'groene kleur' juist de boventoon hoort te voeren. Take it or leave it.

Recente berichten

‘Veel zon op Pinksterzondag, de komende dagen regen- en onweersbuien’

Op Eerste Pinksterdag is er veel zon. Op de dagen daarna neemt de kans op…

8 uur geleden

Hardlopers Lemmink en Hendrikse van Team 4 Mijl in de prijzen bij NK 10 kilometer

De atleten Nik Lemmink en Tom Hendrikse, beide van het Groningse Team 4 Mijl, hebben…

8 uur geleden

1J: Doek valt voor GRC Groningen, PKC’83 heeft kans op periodetitel

GRC Groningen is zaterdagavond in de voorlaatste competitieronde gedegradeerd uit de eerste klasse J. PKC'83…

9 uur geleden

Be Quick 1887 leeft nog na zege op Pelikaan S

Be Quick 1887 won zaterdagavond in eigen huis met 2-0 van het al gedegradeerde Pelikaan…

10 uur geleden

Agressieve man bedreigt omstanders met kapotte fles

Agenten hebben zaterdagavond op de Beren in de Korrewegwijk een agressieve man aangehouden die omstanders…

11 uur geleden

Dorpstoneel Westerbroek zoekt het door spelerstekort nu in de wijde omgeving: “kom erbij”

Al zo'n honderd jaar bestaat in Westerbroek, vlak over de gemeentelijke grens de toneelgroep Violeria,…

12 uur geleden