Categorieën: Nieuws

Partij voor het Noorden stelt vragen over bezuinigingen RTV Noord

Partij voor het Noorden fractievoorzitter Bé Zwiers heeft maandag schriftelijke vragen gesteld over de gevolgen van de bezuinigingen van RTV Noord.

RTV Noord moet, als gevolg van het mislukken van een samenwerking tussen de 13 regionale omroepen, met ingang van 2017 één miljoen euro bezuinigen. Volgens directeur Gijs Lensink gaat dit negatieve gevolgen krijgen voor het personeel en het radio en tv aanbod.

Ook De Partij voor het Noorden maakt zich zorgen over de gevolgen van de bezuinigingen van RTV Noord, “juist voor de Groninger taal, cultuur en identiteit”, aldus Zwiers. De partij roept het College van gedeputeerde Staten dan ook op om in gesprek te gaan met RTV Noord.

 

Elin Stil

Bekijk reacties

  • Er waren partijen in de markt van Groningse Origine, die het goedkoper konden aanbieden. Ik maak mij zorgen over dit radio-televisie station, omdat het een subjectieve journalistiek uitdraagt. Mede ingegeven via het mediafonds. 'Voor wat, hoort wat'. Maar RTVNoord zal en moest het worden. En dit niet zonder reden blijkt!

  • ook hier zou ik zeggen: iedereen een zak patat minder en er kan gewoon 24/7 gekeken en geluisterd naar de prachtprogramma's met de groninger identiteit, dus gewoon weer financieren met de in 2000 afgeschafte 'opcenten'.

  • Ojee,i.d.p.v. bevriende amateuristisch externe bureau's voor professionele prijzen inhuren moeten ze nu zelf gaan nadenken en creatief zijn,en dan heb je een probleem bij de RTV Noord waar ze jarenlang personeel binnenhaalde uit de vriendenvijver en niemand op basis van kwaliteit binnen haalde.RTV Noord kennende zal er gesneden worden op de werk/productie vloer en niet op de directeur en kantoorbanen.

  • Dus de vrienden van de vrienden moeten even weer in actie komen om dezaak te redden. Ons kent ons in Groningen.

  • ik maak me juist ernstig zorgen over hetgeen we nu dagelijks en voor blijkbaar heel veel geld, voorgeschoteld krijgen. Slecht gejat, voorspelbaar, oppervlakkig en niet van 2 kanten belicht ( fc groningen , de aardbevingslobby , het volstrekt overbodige weervrouwtje en tweetmannetje) en dan heb je het al weer zo'n beetje gehad. Irritant en lachwekkend tegelijk.
    Als je kijkt wat daar allemaal rondloopt, dan kan zeker de helft meteen weg.
    En dan hebben we nog niet eens gehad over de radio. Goedkoop, oppervlakkig geleuter omlijst met veel commerciële muzak.
    Dat Groningen zo'n beetje de minst ontwikkelde en gewaardeerde provincie van Nederland is, hoeft niet op zo'n manier nog eens extra te worden onderstreept.

  • 't is een partij en een omroep die zich opwerpt voor krimpgemeenten en alles wat daar bij hoort. krimp lekker mee en neem vooral ook hierbij heel erg het voortouw.

  • Griet, erg kortzichtig wat jij zecht. RTV Noord heeft een funktie, nl kalamiteitenzender, meer doen voor minder. De regering spreekt zich zelf weer eens tegen. Helaas.

  • ja calamiteitenzender, dat is nog het enige argument voor al die armoedige bagger. er zijn andere zenders die je hiervoor kunt aanwijzen.

  • Waarom geeft de provinicie Oogtv niet de pecunia nodig om als rampenzender te kunnen fungeren en geeft men haar de radio en televisie frequenties, dan kan er met een derde van de nu jaarlijks uit te geven gelden aan RTVNoord veel goedkoper en aantrekkelijker televisie en radio gemaakt gaan worden. Iets wat Oogtv nu toch meer dan genoeg heeft bewezen (aan) te kunnen.

Recente berichten

‘Veel zon op Pinksterzondag, de komende dagen regen- en onweersbuien’

Op Eerste Pinksterdag is er veel zon. Op de dagen daarna neemt de kans op…

5 uur geleden

Hardlopers Lemmink en Hendrikse van Team 4 Mijl in de prijzen bij NK 10 kilometer

De atleten Nik Lemmink en Tom Hendrikse, beide van het Groningse Team 4 Mijl, hebben…

5 uur geleden

1J: Doek valt voor GRC Groningen, PKC’83 heeft kans op periodetitel

GRC Groningen is zaterdagavond in de voorlaatste competitieronde gedegradeerd uit de eerste klasse J. PKC'83…

6 uur geleden

Be Quick 1887 leeft nog na zege op Pelikaan S

Be Quick 1887 won zaterdagavond in eigen huis met 2-0 van het al gedegradeerde Pelikaan…

7 uur geleden

Agressieve man bedreigt omstanders met kapotte fles

Agenten hebben zaterdagavond op de Beren in de Korrewegwijk een agressieve man aangehouden die omstanders…

8 uur geleden

Dorpstoneel Westerbroek zoekt het door spelerstekort nu in de wijde omgeving: “kom erbij”

Al zo'n honderd jaar bestaat in Westerbroek, vlak over de gemeentelijke grens de toneelgroep Violeria,…

8 uur geleden