Categorieën: Nieuws

Nog geen aangiftes bangalijst Vindicat

Er zijn nog geen aangiftes gedaan bij de politie over de zogenoemde bangalijst die circuleert bij studentenvereniging Vindicat. Banga betekent slet. Op de lijst staan namen, telefoonnummers en afbeeldingen van 23 studentes en een beoordeling. Stadsblog Sikkom maakte donderdag het bestaan van de lijst bekend. 

Het bestuur van Vindicat reageert geschokt op de lijst: “Wij hadden geen zicht op het maken van deze lijst. Nadat dit bij ons bekend werd hebben wij direct proberen te achterhalen wie hier achter zitten. Wij kunnen niet genoeg benadrukken dat wij ons distantiëren van de makers.” Donderdag vond een gesprek plaats tussen het bestuur en de meisjes op de lijst. “Onze prioriteit is de privacy van de meisjes te beschermen. Het is niet goed voor ons imago, maar dat staat nu niet op nummer één.” Vrijdagmiddag komt het bestuur bijeen voor een spoedvergadering. “Het interne rechtssysteem zal zich uiteindelijk buigen over de zaak en gepaste maatregelen nemen. Dit kan een taakstraf, boete of schorsing zijn,” aldus Vindicat.

Eind 2015 circuleerde in Amsterdam ook een dergelijke lijst. De Universiteit van Amsterdam stuurde destijds alle betreffende studenten een mail met de oproep om aangifte te doen. Daarnaast bood het Universitair Ziekenhuis in Amsterdam slachtofferhulp aan. De RUG kiest niet voor deze aanpak: “Het gaat de universiteit niks aan. Wij zijn hier niet de studentenvereniging.”

Jikke Overdiep

Bekijk reacties

  • Je hebt bij Vindicat een mores dat je dit soort zaken intern oplost. Ik ben er zeker van dat dit soort lijstjes meer informeel wel vaker rond gaat bij de "heren"disputen. Het is gewoon onderdeel van het hele post-puberale sfeertje daar.

  • Dit is al jaren bekend. De Vindicat pooltafel heeft al heel wat gezien en gevoeld. Ik als stadjes weet niet beter dan dat Vindicatmeiden niet voor niets schor zijn en moeilijk kunnen lopen.

  • Wat een dubbele moraal weer. De vrouwen zijn sletten en de mannen zijn helden. Wat een vreselijke stumpers zijn deze Vindicaters.
    We leven niet meer in 1950.
    Natuurlijk genieten vrouwen even veel van seks als mannen, wees blij dat ze met je naar bed gaat I.p.v zo onrespectvol met haar om te gaan.

    Dit zijn dan de "mannen" die leiding gaan geven in bedrijven en die diversiteit en gelijke rechten moeten gaan waarborgen. Onvolwassen over het paardgetilde kutventjes zijn het.

    Hoop dat de daders bekend worden en dat dié lijst dan door de stad gaat. Hebben ze de eerstkomende jaren in ieder geval geen seks

Recente berichten

Hotel Schimmelpenninck Huys maakt doorstart na overname

Hotel Schimmelpenninck Huys maakt een doorstart na het faillissement van afgelopen maandag. Bakkerij Broodhuys maakt…

23 minuten geleden

Arrestatieteam houdt persoon aan na inval in containerwoning Vrydemalaan

Aan de Vrydemalaan is donderdagavond één persoon aangehouden in één van de containerwoningen voor studenten.…

45 minuten geleden

Vrijdag eerst zon, later kans op regen- of onweersbuien

Vrijdag is er eerst nog af en toe zon, vooral ten noorden van de Stad,…

12 uur geleden

Rotondes Laan Corpus Den Hoorn vanaf maandag 6 mei deels dicht

Meerdere op- en afritten van de dubbele rotondes ter hoogte van de Laan Corpus den…

12 uur geleden

Fractieleden ChristenUnie poetsen Stolpersteine in Groningen en Ten Boer

De fractie van de ChristenUnie poetste deze donderdag Stolpersteine in Groningen en Ten Boer. Dit…

13 uur geleden

Chauffeur botst op twee auto’s op Helper Brink

Op de Helper Brink heeft donderdagmiddag rond 17:00 uur een automobilist een bestelbusje geramd. Vervolgens…

15 uur geleden