Categorieën: Nieuws

Haren werkt niet mee aan herindeling

Haren werkt niet meer mee aan de herindeling met Groningen en Ten Boer. Haren gaat zich helemaal richten op een zelfstandige toekomst.

Een motie van Gezond Verstand Haren, D66 en het CDA werd maandagavond in de gemeenteraad van Haren aangenomen. Volgens de drie fracties is het mogelijk dat Haren zelfstandig blijft.

Wat de gevolgen van het besluit zijn is nog niet helemaal duidelijk. De Provincie heeft Haren namelijk min of meer gedwongen om te fuseren.

 

Andor Heij

Bekijk reacties

  • De provincie is nu verplicht in te grijpen en dit raadsbesluit terug te draaien (en ja die macht hebben ze).

  • De gemeente Haren staat volgens RTV Noord nu onder curatele van de provincie. Dat had het totaal niet neutrale COELO (nouja professor Allers die wat in de zomervakantie in elkaar geflanst heeft) met hun flutonderzoek er niet bij gemeld. Haren : Een zwembad kunnen ze nog niet openhouden, maar men denkt als mini gemeente wel tot wonderen in staat te zijn.

  • De gemeente Haren staat helemaal nog niet onder curatele. Daarover is nog niets besloten. Die berichtgeving klopt niet.

    • Ik weet niet of je RTV Noord gezien hebt, maar zelfs de wethouder van Haren had het over curatele dus dat zal wel kloppen. Daar mee is overigens huidig beleid en financiën niet zo'n probleem, maar men kan wel de begroting voor volgend jaar bevriezen.

  • Nu kun je zien, hoe gek en doorgedraaid ze in Haren zijn! Het is toch gewoon zielig. Eerst een rapport van de COELO uit laten komen, waarvan de meeste leden in Haren wonen. Hoe doorzichtig. Eerst meewerken aan herindeling, dan weer niet. Het is net een stelletje misselijk makende verwende drenzende kinderen. De provincie moet nu snel doorzetten: direct bij Ten Boer en Groningen en Haren volledig onder curatele!

  • Als de provincie tegen een zelfstandig Haren is, dan moet dat een teken zijn voor de inwoners van Haren dat ze zelfstandig moeten blijven. Gemeente Haren heeft een wijs besluit genomen. Nu doorzetten. Al drukt de provincie waarschijnlijk alles er doorheen waar niemand op zit te wachten. Zuidelijke Ringweg, opstelterrein de vork, windmolens, te dure snelfietspaden...

  • Je kunt er een soapserie van maken.
    Behalve dat het kinderachtige gedrag van de politici eerder irritant dan vermakelijk is.

  • Gezien het totaal afwijkende karakter van Haren als landelijke gemeente met veel en kostbaar natuurschoon, is dit grove machtsvertoon op valse gronden een reden temeer om nu een aanvraag voor provinciale herindeling in te dienen om Haren op termijn samen te kunnen laten gaan met Tynaarlo.

  • Waar Haren (en Glimmen) als villawijk zo'n beetje aan Groningen vastgegroeid zit geldt dat juist veel meer voor Ten Boer. Het landelijk slaat dan wel oa op Onnen en Noordlaren waar men wat mij betreft nog maar eens met Tynaarlo over moet hebben, maar in Haren kent men duidelijk niet het verschil tussen kostbaar natuurschoon en parkjes om de waarde van de huizen hoog te houden of bv het verschil tussen een forensendorp en een boerendorp. Ik snap dat Haren graag de klok stil zou zetten, maar dat werkt net als bij bv Middelbert en Engelbert nou eenmaal niet zo. In tegendeel zelfs : zonder nieuwe externe gerichte economische stimulansen zou ook het zo van vergrijzend overheidspersoneel afhankelijke Haren hard kunnen gaan verpieteren.
    En overigens : volgens de provincie Groningen gaan de voorbereidingen gewoon door. Ik ben nu wel een beetje verbaasd : horen de wethouders in Haren nu niet tegen hun gemeente ambtenaren te zeggen dat ze geen tijd meer in deze voorbereidingen mogen stoppen? Of is dit alleen maar voor de bühne en weet men dondersgoed dat men de strijd al lang verloren heeft?

Recente berichten

‘Veel zon op Pinksterzondag, de komende dagen regen- en onweersbuien’

Op Eerste Pinksterdag is er veel zon. Op de dagen daarna neemt de kans op…

5 uur geleden

Hardlopers Lemmink en Hendrikse van Team 4 Mijl in de prijzen bij NK 10 kilometer

De atleten Nik Lemmink en Tom Hendrikse, beide van het Groningse Team 4 Mijl, hebben…

5 uur geleden

1J: Doek valt voor GRC Groningen, PKC’83 heeft kans op periodetitel

GRC Groningen is zaterdagavond in de voorlaatste competitieronde gedegradeerd uit de eerste klasse J. PKC'83…

6 uur geleden

Be Quick 1887 leeft nog na zege op Pelikaan S

Be Quick 1887 won zaterdagavond in eigen huis met 2-0 van het al gedegradeerde Pelikaan…

7 uur geleden

Agressieve man bedreigt omstanders met kapotte fles

Agenten hebben zaterdagavond op de Beren in de Korrewegwijk een agressieve man aangehouden die omstanders…

8 uur geleden

Dorpstoneel Westerbroek zoekt het door spelerstekort nu in de wijde omgeving: “kom erbij”

Al zo'n honderd jaar bestaat in Westerbroek, vlak over de gemeentelijke grens de toneelgroep Violeria,…

8 uur geleden