Categorieën: Nieuws

Geen treinen naar Groningen: “Wel heel luxe zo’n bus hoor”

Door werkzaamheden rijden er dit weekend geen treinen tussen Groningen en Buitenpost. Vervoersbedrijf Arriva heeft bussen ingezet. “Je krijgt op deze manier wel waar voor je geld.”

“Hoe moet dat nu met het inchecken”, vraagt een oma aan haar kleindochter op het station in Buitenpost. Het duo is net uit de trein gestapt en wil de reis vervolgen richting Groningen. “Moet ik nu hier uitchecken en in de bus weer inchecken?” Een buschauffeur van Arriva-touring schiet te hulp. “U hoeft helemaal niets te doen”, zegt de man met de lichtblauwe stropdas. “In Groningen checkt u uit op het station zoals u dat normaal ook doet.”

“We rijden alleen met de mooiste bussen”
“Wat een gedoe”, zegt een tienermeisje tegen haar reisgenote. “Als ik dit had geweten dan waren we wel een andere keer naar Primark gegaan om te shoppen”. Toch stapt het duo enkele minuten later de gereedstaande bus in. Na hen stapt een ouder echtpaar in. “Wat een mooie en luxe bus”, zegt één van hen tegen de chauffeur. “Vandaag rijden we alleen met de mooiste bussen die we hebben”, grapt hij, waarop het echtpaar lachend een plek zoekt in de touringcar.

Spoor wordt vernieuwd
Spoorbeheerder ProRail voert dit weekend werkzaamheden uit aan het spoor. Onder andere tussen Buitenpost en Grijpskerk wordt een gedeelte van het spoor en de ballast vernieuwd. Arriva zet daarom stop- en snelbussen in. Ondanks die inzet duurt de reis wel flink wat langer.

Reis duurt drie keer zo lang
“Normaal neem ik de sneltrein en dan ben ik er in een half uurtje”, moppert een vrouw. “Nu duurt de reis anderhalf uur.” Volgens een man valt de overlast wel mee. “Je stapt in Buitenpost uit de trein, en de bus staat al direct voor je klaar. Als het vanmiddag op de terugreis ook zo gaat, dan ben ik tevreden. We hebben er gelukkig ook prima weer bij.”

Een echte gentlemen
Op het Hoofdstation in Groningen worden de bussen opgewacht door twee stewards van Arriva. “Sorry voor de overlast”, zegt de één terwijl reizigers uitstappen. De ander vraagt of de reis goed verlopen is. “Het ging prima”, antwoordt een student. “De reis verliep soepel, en de chauffeur heeft als een echte gentlemen gereden”, zegt hij. “Zo horen we het graag”, zegt de steward, terwijl de chauffeur een grote glimlach op zijn gezicht toont.

De werkzaamheden aan het spoor worden zondagavond afgerond. De verwachting is dat het treinverkeer tussen Buitenpost en Groningen maandag in alle vroegte weer hervat kan worden.

Foto: Raymond Bos – groningsnieuws.nl
Foto: Raymond Bos – groningsnieuws.nl
Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Nou, nou, luxe bussen hoor met een topklassechauffeur. Hopelijk dat Arriva in 2020 weer de dienstregeling van Groningen en Drenthe met bussen mag gaan verzorgen. We missen de Arriva kwaliteit.

Recente berichten

Gesteggel over stoelen Noordtribune FC Groningen: ‘Het is een machtsspelletje’

Veel geschroef, getil en bezwete hoofden. In een snikhete Euroborg mochten supporters vanaf dinsdagmiddag stoelen…

14 minuten geleden

Het is verkiezingsweek op de Hanze: ‘Wij werken hier het hele jaar naartoe’

Van 13 tot 17 mei zijn de verkiezingen voor de medezeggenschapsraad van de Hanze. De…

50 minuten geleden

Scooterbestuurder gewond naar ziekenhuis na ongeluk met auto op Bornholmstraat

Op de inmiddels beruchte kruising tussen de Bornholmstraat en de Antwerpenweg heeft dinsdagmiddag een forse…

1 uur geleden

Demonstranten mogen ook dinsdagnacht doorbrengen op Harmonieplein, zolang het ordelijk blijft

De actievoerders tegen de oorlog in Gaza mogen ook de komende avond en nacht op…

1 uur geleden

Vijfduizend jaar Aziatische keramiek in Groninger Museum

In het Groninger Museum is vanaf zaterdag 8 juni de tentoonstelling 'Draken & Demonen – 5000…

2 uur geleden

Stadspartij wil compensatie voor kermisondernemers vanwege vroege sluiting op ‘promotie-vrijdag’

De gemeente Groningen moet de ondernemers op de Meikermis gaan compenseren voor de inkomsten die…

3 uur geleden