Categorieën: Nieuws

Winkeliers Folkingestraat ervaren weinig overlast dealers

Winkeliers in de beste winkelstraat 2015 van Nederland, de Folkingestraat, ervaren weinig overlast van drugscriminelen op de hoek van de Folkingestraat met de Nieuwstad. Verschillende media berichten hierover.

“Het is vooral de avond- en nachthoreca die overlast ervaren. Wij merken als winkeliers nauwelijks iets van het feit dat bijvoorbeeld het cameratoezicht in het A-kwartier is gestopt”, zegt Willem Tredgett, voorzitter van de Winkeliersvereniging Folkingestraat.

Volgens sommige ondernemers is de drugsoverlast van het A-kwartier nu verplaatst naar de Folkingestraat.

Anne de Jonge van de gemeente reageert telefonisch: “Sinds de camera’s uit het A-kwartier zijn verdwenen hebben we extra toezicht ingesteld. Dit geldt voor het gebied van het hoofdstation tot de Oude Kijk in ’t Jatbrug. De overlast die we soms aantreffen is niet te vergelijken met die vroeger in het A-kwartier”.

“Het bestuur van de Winkeliersvereniging Folkingestraat heeft goed overleg met het Meldpunt Overlast van de gemeente en met de politie. Binnenkort maken we bekend of er extra maatregelen nodig zijn”, besluit Willem Tredgett.

Erick Bakker

Bekijk reacties

  • ja de meeste winkels gaan na 18,00 dicht en zien er na niets meer . je ziet al die gasten op het kruispunt staan te dealen en het zijn veel donkere mensen die het die . het is overslat en niet meer dan dat pak het op en zet die rommel vast blank of donker weg er mee. als je door de stad uitgaat en ze vallen je gewoon lastig met wil je wat kopen . zet dat tuig aan het werken. of zet die zonder vaste verblijf vergunningen er zonder meer uit

  • Dat is raar. Ik heb zo'n 2 weken geleden van een van de winkeliers die al jaren in de Folkingestraat zit het tegendeel gehoord. De overlast is toegenomen, ook overdag.

  • Co, hoe wil jij dat doen dan? Binnen een paar uur lopen ze weer los op straat rond. Ben het met je eens, maar dan moet er in justitieland wel wat veranderen. Er staan cellen genoeg leeg, hoeft justitie ook geen mensen te ontslaan. Maar ze krijgen een aai over de bol in plaats van een flinke celstraf, helaas.

  • Vorige week een patatje gegeten aan het einde van de Folkingestraat . Je kijkt je ogen uit wat daar allemaal gebeurd met name de zijstraten. Er wordt zoveel gedeald en naar contacten gezocht dat het helemaal niet meer opvalt.

  • Zonde, was altijd een mooie straat met nog zelfstandige ondernemers. Vishoek dicht, dan daar maar heen. Opjaagbeleid, er is de afgelopen 20 jaar wat dat beteft niets verandert. Straks de tippelzone nog dicht, en waar gaan deze vrouwen heen? Weer naar het centrum zoals in het verleden? Bestuur van de mooie stad Groningen, ga eens nadenken over dit probleem, stop het opjaagbreleid en zorg voor een oplossing en geen geklets.

  • Ben bang dat het niets helpt Anne. Van dit Groninger gemeente bestuur valt niet veel meer te verwachten op het gebied van sociaal beleid. De nieuwe wethouders hebben andere prioriteiten dan wat we gewend zijn geweest.

  • Éen van onze kinderen woonde tijdens de studie in dit gebied. Wij hadden toen de indruk dat het redelijk veilig was.
    Dit is inmiddels een paar jaar geleden.
    De afgelopen tijd gaan we geregeld lopend via het hoofdstation naar de binnenstad. Het viel ons op dat de sfeer behoorlijk anders is. Het voelt stukken onveiliger. Na het museum richting de stad staat er vaak een groep mannen.
    Het komt niet fijn over, ze urineren als je er langs loopt. ´s avonds is de sfeer in dit gebied broeierig je wordt als vrouw door ongure types in de gaten gehouden. Ik hoop dat er extra toezicht komt.

Recente berichten

Automobilist schept scooterrijder op Griffeweg

Bij een verkeersongeluk op de Griffeweg is dinsdagmiddag een scooterrijder gewond geraakt. Dat meldt een…

10 minuten geleden

Student & Stad wil kabelgoot voor opladen elektrische auto’s toch mogelijk maken

Ondanks dat de wethouder vorige maand negatief adviseerde wil de fractie van Student & Stad…

47 minuten geleden

Forum organiseert deze zomer weer Rooftop Cinema: “Op 45 meter hoogte onder de sterrenhemel films kijken”

Forum Groningen organiseert deze zomer wederom Rooftop Cinema. Op verschillende dagen in de zomermaanden kunnen…

3 uur geleden

Arrestatie na schermutseling in Surinamestraat, politie zoekt getuigen

In de Surinamestraat in de Indische Buurt heeft dinsdag aan het einde van de middag…

4 uur geleden

RUG: “Demonstranten Harmoniegebouw staan niet open voor dialoog”

Ondanks meerdere pogingen en uitnodigingen van de RUG om in gesprek te gaan met de…

5 uur geleden

Gesteggel over stoelen Noordtribune FC Groningen: ‘Het is een machtsspelletje’

Veel geschroef, getil en bezwete hoofden. In een snikhete Euroborg mochten supporters vanaf dinsdagmiddag stoelen…

5 uur geleden