Winkeliers Folkingestraat ervaren weinig overlast dealers

nieuws

Winkeliers in de beste winkelstraat 2015 van Nederland, de Folkingestraat, ervaren weinig overlast van drugscriminelen op de hoek van de Folkingestraat met de Nieuwstad. Verschillende media berichten hierover.

“Het is vooral de avond- en nachthoreca die overlast ervaren. Wij merken als winkeliers nauwelijks iets van het feit dat bijvoorbeeld het cameratoezicht in het A-kwartier is gestopt”, zegt Willem Tredgett, voorzitter van de Winkeliersvereniging Folkingestraat.

Volgens sommige ondernemers is de drugsoverlast van het A-kwartier nu verplaatst naar de Folkingestraat.

Anne de Jonge van de gemeente reageert telefonisch: “Sinds de camera’s uit het A-kwartier zijn verdwenen hebben we extra toezicht ingesteld. Dit geldt voor het gebied van het hoofdstation tot de Oude Kijk in ’t Jatbrug. De overlast die we soms aantreffen is niet te vergelijken met die vroeger in het A-kwartier”.

“Het bestuur van de Winkeliersvereniging Folkingestraat heeft goed overleg met het Meldpunt Overlast van de gemeente en met de politie. Binnenkort maken we bekend of er extra maatregelen nodig zijn”, besluit Willem Tredgett.