Categorieën: Nieuws

Sandra Beckerman hoog op SP-lijst

Sandra Beckerman, fractievoorzitter van de SP in de Provinciale Staten van Groningen, staat op de zesde plaats van de conceptkandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. Zij is daarmee de op één na hoogste nieuwe binnenkomer op de SP-lijst. 

Onder leiding van Beckerman werd de SP vorig jaar de grootste partij van Groningen. Als fractieleider neemt Beckerman een actieve rol in het bestrijden van de macht van de NAM en het opkomen voor Groningers die getroffen worden door de gaswinning. Zelf is ze trots op haar nominatie: “Met Groningers winnen we van gasgiganten. We pakken de zeggenschap terug met alternatieven en activisme. Wat hier kan, kan overal. Den Haag verdient wel wat Groningse lef en strijd. Daar wil ik graag voor zorgen.”

Ook SP-regiovertegenwoordiger Aldo Schelvis is trots: “Sandra is als geen ander in staat om de strijd aan te gaan voor onze alternatieven en onze idealen. Ze weet al jaren met lef en humor overwinningen te boeken voor gewone mensen. Groningen mag trots zijn om straks zo’n volksvertegenwoordiger in Den Haag te hebben.”

De komende maanden zullen alle SP-leden praten over de kandidatenlijst. In januari stelt het congres van de partij de definitieve lijst vast.

Jikke Overdiep

Bekijk reacties

  • De SP is niet eens in staat om hier wat klaar te spelen, en dan naar de 2e Kamer? Goedkoop gekregen baantje. Succes.

  • Beckerman kwam slechts op voor de huizenbezitters. Terwijl de problemen mbt gaswinning legio zijn. Het imagoprobleem bijv.. Dit heeft Beckerman nooit geagendeerd. En trappen naar de NAM wel erg goedkoop. Per slot van rekening heeft de politiek in ons staatsrechtbestel wel het eindoordeel! Zij bepalen en niet de NAM. Maar ja, je vriendjes en vriendinnetjes in de (lokale) politiek tegen de schenen schoppen, dat lag te zwaar. Het was heerlijk meedeinen voor Sandra op de kritische burger. Durf te zeggen als politiek, hoe het werkelijk zit!

  • Meneer Koster, als zij alleen opkomt voor de huizenbezitter, wat doet zij dan bij de SP? Zit zij dan niet bij de verkeerde club en heb ik weer gelijk met het credo links lullen, rechts vullen? Kan zij zich dan niet beter bij de VVD aansluiten? Zij zeggen het tenminste eerlijk dat zij voor de rijkere Nederlander op kot, of is zij zelfs daar te laf voor? En ziet zij Den Haag als leuke springplank naar een topfunktie in het bedrijfsleven zoals Wim K(ok) bij ING?

    • Het roep het weleens vaker, volg de (lokale) politiek op de voet. Raadsvergaderingen en/of verslagen. En laat je niet misleiden door alles, wat zich in de media afspeelt. Overigens weet ik niet, wat zich zoal in het presidium afspeelt achter gesloten deuren. Als je het mij vraagt, is daar de werkelijke vergadering versus besluiten. En is de heuse raadsvergadering er één van voor de bühne.

  • Jammer dat Eelco Eikenaar er niet op staat, die had ik ook graag naar den Haag zien vertrekken. Jimmy Dijk staat op 35. Dus met wat voorkeursstemmen heb je hem zo naar Den Haag.

Recente berichten

Harense brengt 22 terreinwagens naar Oekraïne: “Beeld van kapot geschoten vliegveld moet ik nog een plekje geven”

Willemijn Kemp van de Sociale Brigade uit Haren is weer terug in Nederland. De afgelopen…

28 minuten geleden

Eerste gierzwaluwen weer in Stad gesignaleerd: “Skrieeh, skrieeh”

De gierzwaluw is weer in de stad gearriveerd. Met het mooie weer van de afgelopen…

57 minuten geleden

Groningen viert Bevrijdingsdag: Leutje Festival, Bevrijdingsfestival en activiteiten in Bevrijdingsbos

Groningen viert zondag de vrijheid. Op Bevrijdingsdag vinden in de stad verschillende activiteiten plaats. (meer…)

2 uur geleden

Haren kampioen, Gruno doet goede zaken, VVG gedegradeerd

In de tweede tot en met de vierde klasse was er weer van alles te…

2 uur geleden

Bevrijdingsvuur ontstoken in Wageningen, vuur onderweg naar Groningen

Bij Hotel de Wereld in Wageningen is om middernacht het Bevrijdingsvuur ontstoken. Estafettelopers zijn in…

10 uur geleden

‘Op Bevrijdingsdag kans op buien, komende dagen opklaringen en droog’

Bevrijdingsdag gaat niet droog verlopen. De komende dagen vindt er een weersverbetering plaats waarbij we…

10 uur geleden