Categorieën: Nieuws

MyOV gaat samenwerken met NS

De MyOV-app kan vanaf maandag ook door reizigers van de NS gebruikt worden. De app heeft als doelstelling om door middel van slimme adviezen reizigers buiten de spits te laten reizen.

De app werd vorig jaar juni in gebruik genomen door de vervoersbedrijven Arriva en Connexxion in samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De bedrijven zagen dat de treinen in de spits uitpuilden, terwijl het in de daluren erg rustig was. Om de reizigers meer te spreiden geeft de app adviezen. Als deze door de reizigers opgevolgd worden krijgen ze punten die ze in kunnen wisselen voor cadeaus.

Omdat de app na een jaar als een succes kan worden beschouwd, is ook de NS nu in het project gestapt. Vooralsnog kunnen alleen reizigers op de lijnen Amersfoort – Utrecht en Geldermalsen – Utrecht van de applicatie gebruik maken. Of daar in de toekomst nog meer lijnen aan worden toegevoegd, is nog onbekend.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • De NS wil graag bepalen wanneer wij moeten reizen. Nederlandser kunnen wij het niet maken. En wat eten wij vandaag en hoe laat moeten wij naar bed???Vraag het de NS want die wil graag ons leven bepalen.

  • Dat is niet geheel waar Veenstra; je bent zelf nog vrij te kiezen wanneer je reist. Alleen als je de spits mijdt krijg je punten. Hecht je er geen waarde aan reis je in de spits.

    Maar waarom de redactie het plaatst is mij wel een raadsel, daar deze trajecten ver buiten de regio liggen waar OOG zich op richt.

    • Beste Romano,
      We hebben het artikel geplaatst omdat we vinden dat er een goede Groningse link is. Veel reizigers die vanuit de stad met Arriva reizen hebben de app op hun smartphone geïnstalleerd staan, en verdienen dus punten. Nu er twee trajecten in het land zijn toegevoegd waar ook punten gespaard kunnen worden, kan dit een interessante toevoeging zijn voor deze mensen, als ze in de toekomst via deze trajecten reizen.

Recente berichten

Laatste spoordek gestort bij Hoofdstation

Bij het Hoofdstation is afgelopen week de laatste van de vier nieuwe spoordekken gestort. Daarmee…

1 uur geleden

Geen lessen bij Werkman College aan Melisseweg na brand, examens gaan door

De lessen op de vestiging van het H.N. Werkman College aan de Melisseweg gaan vrijdag…

3 uur geleden

Groningen biedt excuses aan voor rol in slavernijverleden

Burgemeester Koen Schuiling (VVD) heeft donderdagavond excuses gemaakt voor de rol die het toenmalige gemeentebestuur…

13 uur geleden

Aanhoudend zonnig en temperaturen blijven boven de 20 graden

Vrijdag is er af en toe zon en kans op een enkele bui. Het wordt…

13 uur geleden

Pinstoring treft ook Groninger winkels

Ook bij Groninger winkels kon donderdagavond niet altijd gepind worden. (meer…)

15 uur geleden

Traktaties voor mensen die op de fiets naar het werk gaan

Fietsers konden donderdag op een traktatie rekenen wanneer zij op hun tweewieler naar het werk…

15 uur geleden