Categorieën: Nieuws

Hoop op doorstart Woldring Porselein

Woldring Porselein aan de Oosterstraat is failliet verklaard. Dat meldt BENK advocaten. De crisis en de stagnerende woningmarkt zouden de oorzaak zijn.

Door het faillissement verliezen zes mensen hun baan. Naast een winkel in de Oosterstraat had Woldring ook een uitgebreide webshop. De curator hoopt het bedrijf of onderdelen ervan te verkopen.

Woldring Porselein was een oude gerenommeerde Groninger onderneming en zat vanaf 1911 in de Stoeldraaierstraat. Om kosten te besparen verhuisde het bedrijf enige jaren geleden naar de Oosterstraat.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Juist de aantrekkende economie en woningmarkt zorgen ervoor dat investeerders nu weinig vertrouwen in slecht lopende bedrijven hebben en dus daar de stekker uit trekken.

    • Denk eerder dat de eigenaar er geen zin meer in heeft. Die is zich nu aan het concentreren met de bouw van wat zijn levenswerk moet gaan worden, de voormalige Woldring lokatie aan de Friesestraatweg, je weet wel, opnieuw een bouwwerk voor studenten, wat deel uit gaat maken van de verpuisting van Groningen

      • De eigenaar valt ook onder verzamelnaam 'investeerders'. Als het na een economisch crisis nog niet goed met de winkel gaat is een goede reden om te stoppen en je idd op andere lucratieve investeringen te storten. En aan dat soort behuizing is nog steeds een groot gebrek aan Groningen, maar dan wel in de buurt van Zernike zoals deze lokatie. En eh wat daar nu staat is echt niet minder prut. :) Ken je de lokatie wel goed Middenweg?

  • Kom er bijna dagelijks langs Erik. Ben absoluut niet tegen bouwen op dit soort locaties. Maar Groningen was, is en blijft een provincie hoofdstad welke weinig tot geen hoogbouw kende. En sinds men daar in deze stad aan is begonnen, steken er overal puisten boven de bestaande bebouwing uit. Hierdoor verliezen velen niet enkel hun privacy, maar verniel je ook de aangezichten en weidsheid in en aan vele wijken, om nog maar niet te spreken over de windvang, al zal dit op deze locatie weinig uitmaken.

    Laat men aan de Friesestraatweg gaan bouwen tot maximaal 6 bouwlagen en dan langgerekt in plaats van de hoogte in willen gaan. J Nogmaals, Groningen is en blijft een provinciestadje. Voor de visionairs onder de lezers welke hun lovende mening over hoogbouw al klaar hebben zou ik zeggen: verhuis naar Almere en laat Groningen, Groningen blijven.

    • Hoogbouw is niet van de laatste tijd. De wielewaalflat staat er al sinds de jaren 50. De hoogbouw in Selwerd Paddepoel en Vinkhuizen ook al sinds de jaren 60 en 70. Net als een aantal flats in de Wijert.

    • Door Groningen een provinciestadje te noemen toon je een gebrek aan historisch kennis en klopt zelfs tegenwoordig helemaal niets van. Vroeger was Groningen afhankelijk van de handel met de hanzesteden van landbouwproducten (de wereldgraanprijs wordt nog steeds in de Koornbeurs in Groningen mee bepaald.) Erna heeft de stad ook een flink slaatje geslagen uit het internationaal bankieren en verzekeren van oa de scheepvaart en kolonialisme. Nu is het oa sterk afhankelijk van de internationale aardgashandel en de universiteit. Ga dan in zo'n provincie dorp wonen Middenweg en hou op een compleet onrealistisch beeld van de stad te schetsen. Ik ben blij dat de Stad niet zo'n faillietgaand ingeslapen provincie'stadje' wordt!

      • Ik woon in een provinciale stad Erik, ik woon in Groningen. Groningen sterk afhankelijk van de internationale aardagshandel? Laat mij niet lachen, je bent in de war met de BV Nederland, statutair gevestigd in Den Haag, de BV Nederland is deels afhankelijk van inkomsten uit de internationale aardgashandel. Groningen herbergt het hoofdkantoor van de Gasunie, maar om dit nu als voorbeeld aan te halen waar het om het genereren van inkomstenvoor de gemeente Groningen gaat?
        Graanhandel was ooit een grote inkomstenbron voor deze provincie, dat was in de periode dat Groningen de graanschuur van Nederland/Europa werd genoemd en ja, er bestaat nog altijd een graanconditiën beurs in Groningen, de fysieke handel is verdwenen.
        De RUG draagt zeker bij aan een deel van de inkomsten in deze stad, echter het afhankelijkheidsverhaal waar jij nu mee op de proppen komt is niet gestoeld op feiten, sterker nog, ik denk niet eens dat de stad Groningen überhaupt geld overhoudt aan deze RUG.

Recente berichten

Opnieuw loopt het spaak met Hoge Euvelgunnerbrug, N7 afgesloten

Voor de tweede keer woensdagavond zijn er problemen met de Hoge Euvelgunnerbrug. Vanwege de storing…

6 uur geleden

Warme donderdag eindigt mogelijk met regen- of onweersbui, daarna koeler en meer kans op neerslag

Het zonnige en warme weer van de afgelopen dagen houdt in ieder geval nog één…

8 uur geleden

Studente sleept RUG voor Raad van State vanwege vermeende fraude tijdens tentamen

Een 23-jarige student rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen heeft haar opleider voor de rechters van…

8 uur geleden

Hoge Euvelgunnerbrug heeft weer bijna een half uur nodig om open en dicht te gaan

Het blijft aanmodderen met de aansturing van de Hoge Euvelgunnerbrug. Woensdagavond kostte het zo'n 25…

9 uur geleden

Fracties pleiten voor behoud ijsbaan, ondernemer noemt het een enorme doos die niet past op Kardinge

Ondanks dat het niet op de agenda stond werd een vergadering in de raad over…

10 uur geleden

Vol Noorderplantsoen juicht brandweer toe terwijl eerste containerbrand van het jaar wordt geblust

Onder gejuich van een volle zonneweide in het Noorderplantsoen wist de brandweer woensdagavond haar eerste…

10 uur geleden