Categorieën: Nieuws

Reconstructie: Kraker Marco vermoord door Satan

Volgens voormalig stadsdichter Bart FM Droog is de kraker die in april 1990 dood werd aangetroffen  in de Poststraat bij het Wolters Noordhofcomplex vermoord door de gewelddadige Duitse kraker Satan . Satan was de minnaar van de vriendin van Marco, Karin P.

Karin P. en haar medekrakers Alie B. en Tabe K. hebben altijd benadrukt dat Marco depressief was en zelfmoord zou hebben gepleegd. De sectie wees echter anders uit. De uiteinden van het koord waarmee dat zou zijn gebeurd matchten niet, Marco had meerder gebroken ribben en was niet gevallen van een grote hoogte.  Karin, Alie en Tabe wilden niet dat de moord bekend zou worden omdat zij vreesden voor het imago van de krakers. De moord is drie keer onderzocht. Het Openbaar Ministerie wil, hoewel de zaak nooit is opgelost, niet inhoudelijk reageren: “De zaak is afgedaan.”

Bart FM Droog heeft met veel ex-WNC-bewoners en mensen uit de toenmalige Groninger kraakscene gesproken. Hij heeft zich gefocust op de getuigenverklaringen die direct na de moord zijn afgelegd en op verklaringen van mensen die op de nacht en ochtend van de moord ter plekke waren. Hij verkeerde destijds in de Groninger kraak- en punkscene, velen waren voor het eerst bereid openhartig te vertellen over wat zij gezien en/of gehoord hebben.

Lees hier het hele artikel in: The Post Online.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Als dit al waar is dan vraag ik me af hoe komt deze Bart aan getuigenverklaringen, die zijn toch niet openbaar ?

  • Ali B. had er niets mee te maken. Alie B. daarentegen was betrokken bij de vlucht van de verdachte Satan ofwel Frank F.

  • De kogel kwam ook hier van links. En imago was zo belangrijk om een moord te verdoezelen en de moordenaar vrijuit te laten gaan. Hoeveel levens hebben ze met hun zwijgen kapot gemaakt?

  • Het is net facebook. Iemand roept wat en opeens is het waar.
    Diverse rechercheurs hebben zich hier kennelijk gebogen maar niets is aangetoond of bewezen.
    Nu komt er een een of andere dichter die wat mensen gesproken heeft die zich iets kunnen herinneren van zo'n 25 jaar (!) geleden. Voegt daar een sausje uit wat dossiers overheen en hij heeft een 'moord' opgelost.
    Tja, en weer zijn er mensen op voorhand al via de media schuldig bevonden. Ik vind het behoorlijk discutabel dat hij namen van mensen en/of woonplaatsen en beroepen noemt, foto's plaatst en die mensen beschuldigt.
    En, zoals het tegenwoordig werkt op internet en de media, neemt iedereen het opeens als waarheid aan. En zijn de mensen waar het om gaat, en eventueel hun kinderen, nu aan de schandpaal genageld.
    Kom dan eerst maar eens met wettig en overtuigend bewijs en een rechter die een oordeel velt.

  • WNC krakers, oh dat was het werkschuw tuig uit de boteringe straat die graag belangrijk wilden zijn

  • Heb kopieën van de procesverbalen en etc. ter inzage gekregen van de nabestaanden.

    Dit is ruwweg mijn bronnenmateriaal: het proces-verbaal van de Gemeentepolitie Groningen (GPGRON/90-018937, 27-11-1990. 135 pagina’s), dat vrijwel alle getuigeverklaringen uit 1990 (van 21 verschillende mensen), de rapporten van de Technische Recherche en het Gerechtelijk Laboratorium, het sectierapport en het resumé van het politieonderzoek 1990 bevat; verslagen van de getuigenverklaringen uit 1999, inclusief het verslag van een verhoor van ‘Satan’; de revisie van het sectierappport uit 1999, verklaringen van acht WNC-ers die op de bewuste morgen in het pand waren en waarmee in 2015-2016 gesproken is; verklaringen afgelegd in 2015 van vier mensen uit de Groninger kraakscene die rond de bewuste dag relevante zaken hebben meegemaakt; en op berichten uit de media.

    Zie ook: http://www.bartfmdroog.com/droog/wnc/bronnen.html

  • Het gratuite geblaat van Marie ten spijt is het een zeer overtuigende reconstructie, als de citaten en parafraseringen uit het dossier kloppen. Het betekent dat een van de uitbaters van het antiquariaat waar ik dikwijls kom medeplichtig is aan het verdoezelen van een moord, en daar ruim een kwarteeuw moedwillig over heeft gezwegen. Mij zien ze in de Pelsterstraat dus nooit meer.

  • Dat is pas 'gratuit geblaat'. Of ERGER. Wie is 'Cees Neetebeem' ? Een van de vele alter ego's van Bart zelf, want daar heeft hij een handje van.... Wil Bart als 'Cees Neetebeem' (een variant op Cees Nooteboom?) gewoon nog even extra duidelijk maken wie hij bedoelt zonder de beschuldiging van laster te hoeven velen door het adres van het antiquariaat te noemen? Dat zou bijzonder laag zijn, maar Bart FM Droog is dan ook zeer laag bezig. Ja, ALS de citaten en parafraseringen kloppen ALS Bart Droog werkelijk de dossiers in handen heeft (kan hij dat staven? Beweren dat je ergens uit citeert kan iedereen. Foto van de dossiers in zijn handen?) ALS de toekenning van namen door Bart FM Droog aan eerdere (geanonimiseerde) citaten in de media gekoppeld, klopt (Nogmaals, bewijs? NUL). Bart FM Droog maakt nergens aannemelijk waar genoemde personen dan gelogen zouden hebben. Geen spat bewijs. Zijn 'artikel' hangt van pure verdachtmakingen aan elkaar. Alles is gebaseerd op een nieuwe getuige, die vreemdgenoeg, in tegenstelling tot de mensen die hij belastert, nooit eerder met de politie gesproken hebben. Hij beweert dat er medewerkers van de recherche van de zaak gehaald zijn die echter nooit daadwerkelijk bij de zaak betrokken zijn geweest. Enz. enz. Bart FM Droog is een wichtigmacher.

Recente berichten

Politie publiceert camerabeelden van bekladding en vernielingen Academiegebouw

De politie heeft woensdagmiddag camerabeelden naar buiten gebracht van de bekladding van het Academiegebouw, eerder…

30 minuten geleden

Hoofdsteward FC Groningen Sjouke Noordenbos ‘Ik loop meer kilometers dan de gemiddelde voetballer’

Link050 is de vrijwilligersvacaturebank van de gemeente Groningen. Op de website van link050 staan alle…

43 minuten geleden

Julianaplein komend weekend bijna geheel afgesloten; van Drachten naar Haren kan nog wel

Operatie Ring Zuid zit nog tot maandag in fase 3, maar toch verandert komende vrijdag…

2 uur geleden

Actie om geld op het halen voor MS: Je veters strikken met ovenwanten aan

Probeer het zelf maar eens. Met twee grote ovenwanten de veters van je schoenen strikken.…

4 uur geleden

Doorrijders na ongeval Noorderbinnensingel zitten vast voor verhoor

De twee mannen die dinsdagavond werden aangehouden omdat ze waren doorgereden na een ernstig ongeval,…

4 uur geleden

Inschrijving KardingeRun geopend

De inschrijving voor de tiende editie van de KardingeRun is geopend. De grootste obstakelrun van…

5 uur geleden