Categorieën: Nieuws

JOVD roept VVD op kabelbaan af te wijzen

De JOVD Groningen heeft, ernstige twijfels over de haalbaarheid van de kabelbaan in de Stad. De jonge liberalen denken  dat de kabelbaan niet zonder gemeentelijke steun kan overleven.”Laat de kabelbaan varen “roept de JOVD richting VVD.

De VVD en de CU in de raad lijken voor de kabelbaan. Er is veel verdeeldheid in de politiek en onder de Groningse burgers. Voorstanders beweren dat het project een attractie zou zijn voor Groningen en haar bezoekers. Ook zou de kabelbaan een alternatief zijn voor busvervoer naar de binnenstad. Het plan wordt door verschillende ondernemers toegejuicht. De Jonge Liberalen juichen private initiatieven toe en zijn van mening dat ook de ruimte aan ondernemers gegeven moet worden mits hier geen publiek geld bij komt kijken.

“Openbaar vervoer kan niet functioneren zonder overheidssteun. Ook worden de inkomsten van de attractie zeer rooskleurig ingeschat. Private initiatieven ruimte geven is van groot belang, maar het risico om wederom met publiek geld een Gronings project te moeten redden weegt in dit debat zwaarder.” aldus  Simon van der Pol, van de JOVD

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Zit men te zijken over de het lawaai vande nieuwe busbaanbrug ( Peizerweg). en de inkijk_ privacy problemen voor omliggende bewoners ..wordt Hierover helemaal niks gezegd over een/DE kabelbaan boven je huis waar iedereen ( langzaam bewegend) uitgebreid in je douce cabine kan loeren ..( en de rest)..
    Ik zeg in een referendum NEE..!! TEGEN de kabelbaan .. mocht die er komen ..niet om iemand dwars te willen zitten ..maar geen geloer in de achtertuinen ...GRAAG..!!
    Atractie ..? ..Ga naar Emmen ..

    • als er voor de wethouder een leuke prijs in het verschiet ligt (alles in het ambitieuze natuurlijk, want iedereen moet verder in het leven) dan gaan we (geheel kostenneutraal) de lucht in, toch?

  • Openbaar vervoer kan ook niet functioneren zonder overheidssteun alleen al vanwege het feit van de zeer zware overhead. Een OV bureau en een vervoerder zijn actief in Drenthe en Groningen op een relatief klein aantal lijnen. De kosten zijn dus zeer hoog omdat twee bedrijven de exploitatie uitvoeren. Groningen /Drenthe moet een keuze maken of het OV bureau gaat het vervoer exploiteren of er komt alleen een nieuwe vervoerder die de exploitatie gaat verzorgen. Dit laatste is overal van toepassing in heel Nederland.

  • Een kabelbaan zou ideaal zijn voor vervoer en om Groningen op de kaart te zetten. Dan heb je geen dure campagnes meer nodig zoals Er gaat niets boven Groningen. Inkijk valt wel mee als je de routes bekijkt en deze goed aanlegt.

  • Maar ook als het zonder overheidsgeld aangelegd wordt, wie gaat het afbreken betalen als het project mislukt?
    Wij, de Groningers dus.

  • Prima!! Die pretpark attractie boven de huizen zwevend kun je toch met de beste wil niet serieus nemen? Elk woord erover is teveel. Er is maar één weg : Oprotten met die kabelbaan en er nooit meer over praten. En ik hoop voor de voorstanders, dat ze eindelijk weer hun normale verstand terugkrijgen, zo ze die hadden.

  • Altijd werd beweerd dat dit project zichzelf prima kon bedruipen. Na 5 jaar studie blijkt dat geen enkele marktpartij concrete steun wil geven. Alleen maar wat halve toezeggingen, verder niks. Dit is al een duidelijke indicatie over de financiële ramp die dit project gaat worden.
    De inpasbaarheid in de stad is natuurlijk ook een drama.
    Geen zinnig mens zal dit plan steunen.

    • Dat is weer wat anders; dat is een hangende monorail. Een unieke vorm van transport die je lekker in Wüppertal moet laten.

  • Droom maar lekker van een zweefbaan zoals in Wuppertal. Dat is goedkoper dan geld wegsmijten voor haalbaarheidonderzoekjes over wiebelige skiliften..

Recente berichten

‘Zondag wisselend bewolkt, komende dagen zon maar ook buien’

Stralend en zonnig voorjaarsweer zit er voorlopig nog niet in. De zon zal zich de…

5 uur geleden

Geen treinverkeer mogelijk naar Assen door aanrijding

Treinreizigers tussen Groningen en Zwolle moeten op Koningsdagavond rekening houden met vertraging. Door een aanrijding…

7 uur geleden

Persoon uit water gered aan Turfsingel

Omstanders hebben zaterdagavond aan de Turfsingel een persoon uit het water gered. De persoon was…

7 uur geleden

Meisje ten val in Haren en komt met voet bekneld te zitten in fietswiel

Een meisje is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Kerkstraat in Haren. Dat…

11 uur geleden

NK Jeugdschaken strijkt neer in Hoogkerk: “Het moet zo stil mogelijk zijn in het gebouw”

Hoogkerk is tijdens de meivakantie het mekka voor de Nederlandse jeugdschakers. Zaterdag begon het Nederlands…

11 uur geleden

Ondanks ontbreken grote vrijmarkt toch een feestelijke dag in Beijum

In de wijk Beijum was er de afgelopen jaren veel belangstelling voor de grote rommelmarkt.…

13 uur geleden