Categorieën: Nieuws

180 studentenwoningen aan Oosterhamrikkade

Aan de Oosterhamrikkade, op het voormalige taxiterrein, wil Geveke bouw 180 één-kamer appartementen gaan bouwen.

Ten behoeve van de bouwvergunning is een bomeneffectanalyse gemaakt. Voor het gebouw zullen een zestal bomen moeten wijken, één boom kan blijven staan. De wethouder is blij met het plan: “Het wordt steeds drukker met bouwactiviteiten aan de Oosterhamrikkade, er komen sociale woningen huurwoningen, koopwoningen en hier dus studentenwoningen een mooie mix, precies wat we willen ”

De bouw gaat nog dit jaar van start. Het plan werd al in 2014 gepresenteerd maar gaat, doordat de markt aantrekt, nu pas door.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Je zult maar in de Vinkenstraat wonen, vette pech, razende Roeland steekt zijn middelvinger naar je op. Na 2 jaar geteisterd te zijn door de "verbeterslag" van de Huismeesters gaat de gemeente nu nogeens een duit in datzelfde zakje doen. En daarnaast bedankt voor die brief, waarin wij gekend worden in deze plannen, die niet op de mat is gevallen.

  • En zo wordt er weer een stukje oude mooie wijk vernield door dit college onder aanvoering van een wethouder die geilt op studentenhuisvesting. Alles voor de studenten en de ouderen en woningzoekenden tellen niet meer mee. Dan maar helemaal niet te spreken over de sociale woningbouw.
    Wordt tijd dat het PvdA regime ten einde komt bij ruimtelijke ordening. Ze hebben al genoeg vernield in deze stad.

  • De Oosterparkwijk begint zo onderhand een dumpplek te worden waar studenten worden weggezet in hoogbouw en er omheen in containers. De hoogbouw verpest het karakter van deze volkswijk. De Velden is bijvoorbeeld mijns inziens 'wijkvisueel' een mooi project, ware het niet dat het allemaal koopwoningen zijn. Deze wijk is gebaat bij sociale woning-laagbouw. Maar dat is, vrees ik, onbetaalbaar geworden doordat de sociale-woningmarkt is vrijgegeven en doordat incapabele bestuurders zijn losgegaan (en nog steeds gaan) met het wegzetten van hun vermogen.

  • Anoniem de PvdA is eigenlijk een verkapte afdeling van de VVD geworden dat kunnen we in de tweede kamer zien onder leiding van het gevaarlijke mannetje Samson. Als je even op Google zoekt naar het akkoord van Groningen dan vind je dat de wethouder voorzitter is van de studentenhuisvesting. Wel is waar vanuit zijn functie maar ik vind dat een dubbele pet op hebben.
    Hij heeft de mond vol over participatie en luisteren naar de burger ho maar. De burger heeft hij lak aan. Mooie praatjes op inspreekavonden om daarna met ro precies te doen wat ze willen. Vergeet niet dat een groot gedeelte ro medewerkers uit PvdA aanhangers bestaat. En ja we hebben met incapabele bestuurders te maken waarvan een D66 de hoofdmoot is. ik heb net even het filmpje bekeken en daar wordt je niet goed van. Van het verhaal wat er verteld wordt klopt totaal niets omdat hij de bewoners van deze wijk iets anders toegezegd heeft in het verleden. Hij laat de mensen uit deze wijk volledig vallen. Dat is de koers van de PvdA op dit moment.

  • Lange tijd gedacht dat ik de enige was welke met lede ogen aan moest en moet zien hoe deze eens zo mooie arbeiderswijk werd en wordt verkloot door hoogbouw. De zwijgende meerderheid begint zich nu klaarblijkelijk ook achter de oren te krabben en hun mening via dit forum te ventileren.
    Dat er hoger wordt ingezet op studenten bewoning/bebouwing dan op sociale woningbouw vind ik persoonlijk een meer dan gemiste kans om de leefbaarheid in deze wijk blijvend te behouden.

    • De Velden, Stadswerf, Alfa Laval. Overal worden ook gezinswoningen gebouwd. Aan de Zaagmuldersweg komen ook sociale huurappartementen. De Jongeren en studentenbouw concentreert zich juist aan het Oosterhamrikkanaal. Dan heeft de rest van de buurt er weinig last van. Op die plekken was eerst leegstand of tijdelijk gebruik. Verder heeft de Oosterparkwijk al veel sociale woningbouw en is Nijestee gestopt met het verkopen van huizen aan de Begoniastraat en de Hortensialaan. Je kunt wel klagen, maar je hebt een compleet scheef beeld van de situatie in de buurt.

      • Denk toch echt te weten dat jij degene bent welke door een theoretisch leven te leiden, zonder ook maar enig besef van de realiteit te hebben waar het om in dit geval de Oosterparkwijk gaat. Ik zou zeggen ga eens praten met de bewoners in deze wijk en ventileer daarna een mening.

      • Die onbeschofte zak mag wel van alles tegen mij roepen, maar repliek wordt gecensureerd.

  • Van mij mogen studenten ook gewoon worden gehuisvest in betaalbare(!) sociale woningbouw-woningen, verspreid over de stad. Het is mij een raadsel waarom daar aparte, geconcentreerde gedrochten van woningen voor moeten worden gebouwd. Geluidsoverlast(?) , alsof alle studenten luidruchtig zijn en alle niet-studenten geluidloos, uit ervaring weet ik wel beter. Nee, het is gewoon een centenkwestie.
    Van der Schaaf had ik al afgeschreven na de kostbare renovatie van het Treslinghuis en de daarop volgende geplande sloop. En het rapport Tichelaar windt ook al geen doekjes om de situatie bij de stadgroningse PvdA-fractie.
    Laat die sloopkogels en heipalen morgen maar komen, schijt aan de bewoners!

    • Je bedoelt van die woningen waarvoor ze eerst drie jaar op een wachtlijst moeten staan. Hun studie is al voorbij, voordat ze er voor in aanmerking komen. Die woonkolossen worden neergezet door projectontwikkelaars omdat de regering huursubidie onder de 23 mogelijk heeft gemaakt.

  • Marc. Gezinswoningen; weet je wel hoeveel eenpersoons-huishoudens er in Nederland zijn? Sociale huurwoningen, nee, Woningnet staat er vol mee en dan vooral met laagbouw, niet dus. Aparte jongeren/studentenhuisvesting, ik heb geen last van die (doorgaans volwassen) mensen. (jij blijkbaar wel) En masse studenten wegzetten in een hoge blokkendoos aan de rand van de wijk lijkt me ook niet de juiste oplossing met het oog op mensen die er nog steeds pal naast wonen. En studenten zijn evengoed mensen zoals jij en ik. Nijestee is gestopt met het verkopen van huizen, ja, maar op wiens intiatief. (niet dat van hun zelf) Voor het scheve beeld heb ik mijn hoofd maar even gekanteld. En daar wil ik nog aan toevoegen dat wat mij betreft de Oosterparkwijk voor 100% uit Sociale huurwoningen mag bestaan zonder onderscheid tussen gezinnen, studenten en eenpersoons-huishoudens.

  • R. Bos Mooi gebouw, daar kan ik inkomen al is het aan een ieder om dat te vinden. Rommelige plaats, eigenlijk best wel ja, al heeft dat ook zijn mooie kanten in de vorm van fauna bvd. Erg vermakelijk om 's zomers een steenmarter te zien rondhuppelen over de daken, de zwarte roodstaart die je gezelschap komt houden in je achtertuin en de vleermuizen die hun rondje maken. Het is echter niet een optelsommetje van hier ziet het er niet zo leuk uit en laten we er maar wat leuks neerzetten. Vind dat (zelfs mooie) hoogbouw niet zo geschikt is voor de Oosterparkwijk.

Recente berichten

Jutta Leerdam tekent toch niet bij Team IKO uit Groningen

Schaatstopper Jutta Leerdam sluit zich niet aan bij een bestaande schaatsploeg en gaat alleen verder.…

2 uur geleden

Spelers FC Groningen massaal ondersteund tijdens laatste training

Rond de 2000 supporters van FC Groningen trokken deze donderdagochtend naar de Euroborg om de…

3 uur geleden

‘Meerderheid Universiteitsraad was tegen inperking demonstratierecht’

De Rijksuniversiteit verkaart onterecht dat de protestregels die het demonstratierecht inperken in februari door de…

6 uur geleden

Vijf inwoners uit de gemeente in de race voor zetel in Europees Parlement

Vijf inwoners van de gemeente Groningen staan op de lijst voor de verkiezingen van het…

8 uur geleden

“Opklaringen maar ook bewolking op Hemelvaartsdag, in het weekend veel zon en warmer”

Het lange Hemelvaartsweekend lijkt zonnig te gaan verlopen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het op…

16 uur geleden

Geen donkergroene stadionstoeltjes in Euroborg, CDA vraagt gemeente om opheldering

Ondanks dat supporters het graag willen krijgen de stoeltjes op de Noordtribune in de Euroborg…

17 uur geleden