Categorieën: Nieuws

Woldhuis verlaat Stadspartij maar blijft in Raad

Marjet Woldhuis verlaat de Stadspartij, ze kan zich niet verenigingen met de koers van die partij.  De overheveling van zorgtaken van Rijk naar gemeente was haar motivatie om in de raad te gaan, zij werkt in de zorg en vond dat de zorgsector ook vertegenwoordigd moest zijn.

‘Toen ik in 2014 werd gekozen was het mij al duidelijk dat de Stadspartij een nieuwe koers nodig had omdat de partij teveel worstelde met het verleden. De tram was afgeserveerd en het Forum is helaas een feit. Ik heb twee jaar lang geprobeerd om binnen de Stadspartij te werken aan een visie en een koers. Ik moet helaas constateren dat er bij mijn mederaadsleden geen wil of ambitie bestaat verder vooruit te kijken dan de dagelijkse agenda. Als jij wel vooruit wilt en de rest niet moet je op een zeker moment de knoop durven doorhakken. Dat ben je aan jezelf maar ook aan je kiezers verschuldigd’.

Woldhuis zal in de loop van het komende voorjaar  haar plannen en de mensen presenteren die er bij betrokken zijn. Woldhuis is er van overtuigd dat er binnen de gemeente Groningen ruimte is voor een nieuwe lokale partij in de geest van de Stadspartij.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Men had voor de verkiezingen alle oud zeer van de kieslijst moeten verwijderen om zo met een schone lei met Marjet Woldhuis en Hans Moerkerk een frisse start te kunnen gaan maken. Maar eerlijk is eerlijk, ik had meer verwacht van Sijbolts, het lijkt wel of hij mensenschuw is, je hoort en ziet niets (meer) van hem.

    • Hans Moerkerk is een ondernemer in de horeca met totaal andere belangen! Bovendien ook geen Groninger.

  • De stadspartij blijft de stadspartij. Altijd bonje. Als ze nergens tegen kunnen zijn wordt het los zand. Robert Prummel zit zich te verkneukelen. Reken maar!

    • En bij GroenLinks en andere partijen is deze bonje er inderdaad niet! Er liggen immers mooie baantjes (lolly's) in het verschiet. Of ze een geldzak meekrijgen of een leuke loopbaanplanning. Het is om het even. Dit is corruptie. Waardoor je ook nooit je eigen mening kan vertegenwoordigen, maar eentje die je wordt opgedragen. Het is slechts een toneelspel waarnaar we kijken.

  • Ben het er helemaal mee eens. Ik denk dat marjet gelijk heeft met de opmerking over de raad en college plus ambtenaren. Ze kan nu wel tegenwerking verwachten.

    • Ze zegt alleen wat over haar collegae van de Stadspartij Jan. Wil je de rest van de raad, het college en de ambtenaren er wel even buiten laten?

      • Tuurlijk, maar als je dingen zegt die er niet staan dan moet je niet zeuren als je daar op gewezen wordt.

      • CVoor @mac ( de zoveelste keer) //luister nou eens naar een ander.....
        Deze cursus leert OOK JOUW hoe je moet luisteren naar de ander ..
        Je ego wordt totaal uitgeschakeld ..( anders werkt het niet)..zodat je de mening van een ander LEERT begrijpen ..den dat er meer mensen zijn die gelijk hebben ( en niet allen jij)
        http://www.novo.nl/zorg/scholing-training/begrijpend-lezen/
        Veel plezier met de cursus ...en ik weet bijvoorbaat dat je er niet aan zal beginnen ..je EGO zit in de weg ..

      • Tja René, ik zou zeggen volg je eigen raad eens op. Jan refereert naar iets wat in het DvhN staat, maar niet in dit artikel. Het is goed gebruik een bronvermelding te doen en plaats van anderen van het niet kunnen lezen te beschuldigen.

  • Snap de stap volledig. Oude garde wil niets. Niet voor niets dat Woldhuis van een onverkiesbare plek met voorkeurstemmen is gekozen. Het publiek herkent de drive.

  • Het publiek herkent niets in het college + raad! Het zijn slechts regeringsvertegenwoordigers. Groningen met afstand de grootste netto-betaler van Nederland. Hetgeen ons wel een imagoprobleem bezorgt. Daarentegen is de arbeidsmarkt van Groningen ontiegelijk slecht. De Grunnegers daarentegen weinig pensioenopbouw hebben. Tot de laagste inkomens behoren. En een raad + college(import) dat slechts bezig is met hun eigen ego over de rug van de Grunneger!

  • Moedige keuze. Hoop dat dit het begin in van de zeer noodzakelijke frisse wind door het stadhuis Groningen

  • De Grunnegers moeten de stad heroveren op dat import. Zij hebben namelijk gezamenlijk wel een passie en hebben de dezelfde denkbeelden/doelstelling en derhalve geen gemor. 'Wij zijn Grunnegers' als ware volksvertegenwoordigers.

    Groningen met afstand de grootste netto-betaler van Nederland. De hoogste werkeloosheid. Laagste inkomens. Weinig pensioenopbouw. Mede als gevolg van dit imagoprobleem versus gaswinning/aardbevingsproblematiek. Alsmede de zorg daardoor in een verdomhoekje. Het moet maar eens gezegd worden!

  • Sjoerd eerst maar eens zorgen dat we van de PvdA en D66 afkomen . Dat zijn hoofd schuldigen.
    Twee partijen die voor geen cent te vertrouwen zijn.

Recente berichten

Donderdag begint zonnig, maar eindigt mogelijk met regen- of onweersbui; daarna langzaam wat minder warm

Het zonnige en warme weer van de afgelopen dagen kent aan het eind van donderdagmiddag…

9 uur geleden

Mogelijk oplossing voor bewoners Betonbos: “We gaan in gesprek met provincie”

Er is mogelijk een oplossing voor de bewoners van het Betonbos. Dat heeft wethouder Rik…

9 uur geleden

Gemeente gaat onderzoek doen naar kabelgoot om elektrische auto’s op te laden met zonne-energie

De gemeente gaat onderzoeken of het mogelijk is om kabelgoten in te zetten waarmee huiseigenaren…

11 uur geleden

Gemeente schiet extra uitvoeringskosten inburgering zelf voor: ‘Verantwoordelijk voor wettelijke taken met te weinig knaken’

De gemeenteraad heeft woensdagmiddag ingestemd met het aanstellen van vijf nieuwe personeelsleden voor Thuisin050, de…

11 uur geleden

Deel ringweg voor Geheugenpaviljoen wordt niet gesloopt: “Inspraak kan soms heel duur zijn”

Het gedeelte van de zuidelijke ringweg dat mogelijk in de toekomst gebruikt gaat worden voor…

11 uur geleden

Donar kansloos ten onder in Den Bosch

Donar heeft woensdagavond de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs om de…

12 uur geleden