Categorieën: Nieuws

SP baalt van wethouder Schroor

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk eist dat de gemeente Groningen de chaos en onrust in de thuiszorg stopt. “Wethouder Schroor moet nu ingrijpen om rust en zekerheid te bieden.”

Woensdag werd duidelijk dat na het faillissement van TSN Thuiszorg BV, TSN Begeleiding BV ook surseance van betaling heeft aangevraagd. “Honderden thuiszorgwerkers en honderden cliënten zitten al maanden in onzekerheid, het is de hoogste tijd dat het stadsbestuur ingrijpt en zekerheid gaat bieden aan thuiszorgwerkers en cliënten. De gemeente kan een personeels BV oprichten, alsnog ingaan op het bod van Buurtzorg of een eigen thuiszorgorganisatie oprichten. Op die manier houden thuiszorgwerkers hun baan en cliënten hun vertrouwde hulp”, aldus SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk.

Het failliete TSN Thuiszorg liet haar werk overnemen door TSN begeleiding. Dit leidde er begin dit jaar al toe dat ruim 150 Stadjers weken geen thuiszorg meer kregen. “Nu dreigen de problemen nog groter te worden als er niet ingegrepen wordt” zegt fractievoorzitter Jimmy Dijk.

Staatssecretaris Martin van Rijn heeft woensdag  een oproep gedaan aan wethouders die na het faillissement van TSN nog knopen moeten doorhakken. Van Rijn drong er op aan ‘de juiste beslissingen te nemen over continuïteit van hulp, behoud van banen en fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden’.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Het is al zowiezo schandalig dat de thuiszorg één grote handels object is geworden,het gaat niet meer om de mens,maar om de handel,in dit geval geld.Logisch dat de meeste mensen weer terug verlangen naar het oude ziekenfonds systeem,overigens een uitvinding van de Duitsers in WO2. Een inport verbod van de z.z.a.z. de zogenaamde zielige asielzoeker en dat geld naar de thuiszorg,naar de mensen die het nodig hebben,(buitengesloten de vette directieleden).

  • Jimmy roept maar wat. Goedkope retoriek, waar de thuiszorgers en hulpbehoevenden niets aan hebben.

  • Ik spreek mijn hoop uit dat de oprechte zorgen van de SP-raadsfractie worden gedeeld door andere sociale partijen binnen de gemeenteraad van Groningen. Ik doel hierbij met name op de PvdA-raadsfractie, omdat veel PvdA-stemmers lid zijn van de FNV-vakbond Zorg & Welzijn.

    Over deze zeer prangende zaak kan desnoods een interpellatiedebat aangevraagd worden (voor de gemeenteraadsvergadering van eind maart).

    Ik begrijp totaal niet waarom het CNV niet meedoet met de FNV-actie op de Grote Markt.

    • Onder welke steen heb jij gelegen Kees.

      De PvdA als sociale partij, dat was in de tijd van Drees en Joop den Uyl. Sinds begin jaren 90 is het neoliberalisme bij deze partij opgerukt onder Kok. Maar was voor velen nog ondoorzichtig. Sinds enige jaren is het nu ook eindelijk doorgedrongen in de DNA van de mensen.

  • Wat heeft de SP gedaan om de thuiszorg te steunen?

    Nou we hebben een hele mooie collage gemacrameed.

    Toppie!

  • De stadjers balen nog altijd van de SP. Onze langmangelden college 2006-2010 verorberd in een tram, forum en de nieuwbouw van de sociale dienst.

Recente berichten

Container tegen gevel gebouw in lichterlaaie, forse rookontwikkeling

Aan de Donderslaan heeft zondagavond brand gewoed in een container met bouwafval. De brand ging…

54 minuten geleden

Jonathan van Dorssen flink op schot: GVAV geeft GRC Groningen pak slaag

“Het was een heerlijke middag, maar ik kreeg wel heel veel vrijheid”, aldus GVAV aanvaller…

3 uur geleden

SC Stadspark dieper in de zorgen, Groninger Boys klopt kampioen Peize

SC Stadspark verloor in de tweede klasse I van het zondagvoetbal en raakte dieper in…

3 uur geleden

Partij voor het Noorden ontstemd over opstelling College: “Waar doen we als raad nog toe?”

De fractie van Partij voor het Noorden is zwaar ontstemd over het besluit van het…

4 uur geleden

Zo’n 25 mensen springen op eerste dag in het water in Hoogkerk: “Het wat koudere weer deert ze niet”

Openluchtzwembad Hoogkerk is zondagmiddag geopend. Ondanks de overwegend bewolkte dag waren er genoeg mensen die…

4 uur geleden

“Het was leuk, het was gezellig; we weten weer waar we het allemaal voor doen”

Koningsdag 2024 zit er op. Hoe wordt er in de verschillende wijken en dorpen op…

5 uur geleden