Categorieën: Nieuws

Omwonenden Friesestraatweg bezorgd om hoogbouw

Bewoners van de Perseusstraat en Voermanstraat zijn bezorgd over de bouwplannen aan de Friesestraatweg. Er zijn plannen voor een gebouw van vijftig meter hoog. In dit gebouw kunnen studenten en starters in één van de 435 studio’s gaan wonen.

De omwonenden zien het nut en de noodzaak van de plannen niet in. Ook zijn ze bang dat ze straks tegen een massieve muur aan moeten kijken. Er is volgens de bewoners helemaal geen behoefte aan zo veel jongerenhuisvesting. Ze vinden dat er voldoende leegstand is in de stad Groningen. Die panden zijn volgens hen ook prima geschikt om jongerenhuisvesting in te creëren.

De omwonenden zitten nog steeds met veel vragen, waar de gemeente volgens hen onvoldoende antwoord op geeft. Zo willen ze weten in hoeverre ze hun privacy verliezen, en of er niet gigantisch veel overlast ontstaat door de vele jongeren.

De bewoners zijn een petitie gestart om de bouw tegen te gaan.

Anieck Diemer

Bekijk reacties

  • Dat krijg je dus. Een college waarvan 2 wethouders met een vastgoed verleden. Overigens ook nog afkomstig uit Friesland.

  • Het zouden de bewoners weer eens niet zijn. De bewoners van de nieuwbouw wordt uiteraard niets gevraagd :p

  • Denk nu niet dat V d schaaf hier zich ook maar iets van aantrekt. Die bouwt de stad vol met studenten woningen. Ondanks dat er al genoeg jongeren huisvesting is. Ze spelen een spel . Ze nodigen je uit om mee te praten om vervolgens hun eigen gang te gaan . Kunnen ze na die tijd zeggen: kijk eens we hebben toch geluisterd.

  • Alles opzij voor de student, ook waar het om de leefbaarheid in de stad Groningen gaat.

  • Perseusstraat is zelf een nieuwe (!) hele hoge flat en daar staan er daar wel meer van de buurt. Die staat veel dichterbij bij deze woningen. Het is geen toeval dat er in het noorden van de stad nauwelijks leefstaande panden zijn waar men hier aan refereert omdat die al lang gebruikt worden voor jongerenhuisvestiging. Maar een deel daarvan zal uiteindelijk gesloopt worden.
    Tja voor de huizenprijzen zou het waarschijnlijk gunstiger zijn als er een luxe villawijk oid daar gebouwd wordt, maar daar is simpelweg geen economische behoeft. Mogen deze boze mensen dan even aan de boze mensen uitleggen in Vinkhuizen dat er nog meer koopwoningen daar studentenwoningen worden? Leegstand 5-10 km verderop zal het dat niet voorkomen, want dat is niet praktisch voor de jongeren. Die moeten, ook om oa ov problemen te voorkomen dicht bij de scholen en universiteit wonen. Met diezelfde redenatie kun je ook zeggen : Ach dan verhuis je zelf naar de andere kant van de stad ?

  • Echt de woningprijzende verhogende bouw komt daar toch niet. Wat dan? Het gebied als verwaarloosd voormalig industrieterrein braak laten liggen? Opnieuw een criminelen camping (na ontruiming is aantal inbraken in Vinkhuizen flink gedaald) er neer zetten? Het type woning wat de omwonenden liefst daar zouden zien is een flauwekul utopie, want daar moet eerst nog de Meerstad en daarna Reitdiepshaven. nog mee vol gebouwd worden. Dus ja jongerenhuisvestiging is daar nou juist de beste keus en in een schaal die volgens mij redelijk over een komt met de andere flats in dat gebied.

  • Die bewoners moeten niet altijd zo zeuren. Altijd gezeur als ergens mooie hoogbouw verschijnt. Waarom verhuizen die "verontruste" bewoners niet naar een dorp in de provincie? Ruimte genoeg. Of willen ze de voordelen van de stad niet kwijt?

  • Nee wat er nu staat is een prachtig gezicht. Klachende bewoners wonen zelf ook in een hoge flat en de koopprijs van zo'n appartement is niet goedkoop. Zijn ze misschien bang dat de waarde van hun woning daalt? .

    • Wat weer een positiviteit. Het is blijkbaar nooit goed en alleen maar ok als het niet te dicht bij mij in de buurt is. Echte nimby denkers. Meet maar eens de afstand uit tussen de gedachte bebouwing en de dichtsbijzijnde woningen aan de andere kant van het Reitdiep. Riant zou ik denken, zeker op een stedelijke schaal. Groningen is al sinds jaar en dag een echte studentenstad, zie het percentage maar eens op het aantal inwoners. Blijkbaar willen en kunnen sommige reaguurders dit niet zien. Prima, maar dan ben je blind voor de realiteit. Het is goed dat er nieuwbouw voor deze groep komt, overigens is dit gebouw helemaal niet exclusief voor studenten. Het woord student/jongere is blijkbaar tegenwoordig synoniem voor tuig/oproerkraaiers/klaplopers c.a. Lijkt mij onterecht en onjuist. De jongeren maken ook deel uit van onze samenleving en hebben net zo veel recht op goede huisvesting als de 'ouderen'.

  • Waarom verhuist men de feeststudie`s van RUG en dito opleidingen van de Hanzehogedroomfabriek niet naar Almere? Laat Groningen Groningen blijven, een provincie hoofdstad en geen 3e rangs kopie van Amsterdam en/of Almere gaan worden, want daar gaat deze eens zo mooie en groene stad telkens meer op lijken. Wil je perse hoogbouw? Verhuis dan naar de aangehaalde steden.

Recente berichten

Gesteggel over stoelen Noordtribune FC Groningen: ‘Het is een machtsspelletje’

Veel geschroef, getil en bezwete hoofden. In een snikhete Euroborg mochten supporters vanaf dinsdagmiddag stoelen…

13 minuten geleden

Het is verkiezingsweek op de Hanze: ‘Wij werken hier het hele jaar naartoe’

Van 13 tot 17 mei zijn de verkiezingen voor de medezeggenschapsraad van de Hanze. De…

49 minuten geleden

Scooterbestuurder gewond naar ziekenhuis na ongeluk met auto op Bornholmstraat

Op de inmiddels beruchte kruising tussen de Bornholmstraat en de Antwerpenweg heeft dinsdagmiddag een forse…

1 uur geleden

Demonstranten mogen ook dinsdagnacht doorbrengen op Harmonieplein, zolang het ordelijk blijft

De actievoerders tegen de oorlog in Gaza mogen ook de komende avond en nacht op…

1 uur geleden

Vijfduizend jaar Aziatische keramiek in Groninger Museum

In het Groninger Museum is vanaf zaterdag 8 juni de tentoonstelling 'Draken & Demonen – 5000…

2 uur geleden

Stadspartij wil compensatie voor kermisondernemers vanwege vroege sluiting op ‘promotie-vrijdag’

De gemeente Groningen moet de ondernemers op de Meikermis gaan compenseren voor de inkomsten die…

3 uur geleden