Categorieën: Nieuws

Referendum kost stad een ton

Het referendum over de Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne gaat de stad naar verwachting een ton kosten.

Van het rijk ontvangt de stad een vergoeding van 344 duizend euro terwijl de geschatte kosten 444 duizend euro bedragen.

Op woensdag 6 april vindt het raadgevende referendum plaats.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Ja, ons democratisch recht mag wat kosten.

    Ondanks alles blijft dit kabinet dit referendum saboteren, 20 miljoen euro waar 40 miljoen nodig is om alle stemlokalen open te hebben.
    Hoop dat ze deze lijn voortzetten met de eerst komende Europese verkiezing en dan ook maar 20 miljoen doen, want daarbij is bewezen dat de opkomst lager is dan voor de nationale verkiezingen.

    Het is een schande dat de Tweede Kamer hier niks aan heeft of kunnen doen, VVD en PvdA stemden tegen verhoging van het budget. VVD is sowieso tegen referenda en de PvdA zet de baantjes in Europa niet op het spel.

  • 444K, voor een referendum aangaande een associatieovereenkomst.
    Me dunkt gaat de helft al op aan het verzinnen van zulke onnozelheden.

    levert het de stad ook nog iets op trouwens? Aan de toeristen-toestroom die die ongekende evenement ongetwijfeld met zich meebrengt?

  • Dit referendum gaat niet over de toetreding van de Oekraïne tot de EU. Dat willen de tegenstanders van het associatieverdrag doen voorkomen. Leugenachtige demagogen dat het zijn. Het is een simpel handelsverdrag. Als je tegen handel met de Oekraïne bent dan ben je een intolerante dombo.

    • Je slaat de plank mis Marc. Je hebt de insteek wederom niet begrepen. Een dergelijk handelsverdrag dient als opstap als volwaardig lid van de EU. Met het referendum wilt men daarmee een halt toeroepen. Bovendien is de boosheid van het volk, dat men vooral maar wat doet in politiek Den Haag waarover het volk nooit is gekend. De trein dendert voort. De Oekraïne is daarmee een statement. Genoeg is genoeg.

      • Onzin Sjoerd. De EU heeft al 30 jaar zo'n verdrag met Turkije. Lidmaatschap niet in zicht. Alleen wanneer het voor beide partijen gunstig is zal er een volwaardig lidmaatschap worden aangegaan en dan zit je nog niet in Schengen of de Euro. Ook met Zwitserland en Noorwegen zijn er verdragen. Deze landen zitten ook niet in de EU.

      • @ Marc en @Rene

        Zwitserland en Noorwegen hebben de EU niet nodig. En NL in principe ook niet. Zij financieren zichzelf. En ondertussen kennen wij de criteria voor toelating tot de EU met Griekenland als voorbeeld. Nagenoeg failliet en de corruptie aldaar viert hoogtij.

        Overigens zit ik niet in het van een Roos of een Baudet. Integendeel. Door Griekenland als voorbeeld, kregen wij oa het ESM verdrag. Het heeft de Nederlandse economie uitgehold met 55 miljard. 55 miljard, dat is onttrokken uit de NL economie waarover dus nooit geen winst kan worden behaald. Winstpercentages, zoals wij die vroeger nog kenden zijn daarmee voorgoed verleden tijd. Recessies als scheer en inslag. Derhalve veel werkloosheid en inherent veel armoede. Dit is niet mijn EU! Tegenwoordig moet de leus gelden 'voorkomen is beter dan genezen' en gaat dus voor het 1ste. TEGEN dus

      • Griekenland zat al heel lang in de EU. Het probleem is dat ze in de Euro zitten. Maar stem maar voor anarchie Sjoerd. Uit de anarchie zal een dictator opstaan. Dag beschaving welkom onderdrukking, met dank aan Sjoerd Koster.

      • Als de politiek op deze wijze zal communiceren, ben jij mijn mannetje. Maar helaas! Klopt, dat Griekenland sinds begin deze eeuw al bij de EU zit. Door de crisis kwamen al deze zwakheden pas naar boven. Iets, wat men allang wist, maar verzwegen voor het volk.

  • Er worden wel vaker miljoenen aan belastinggeld over de balk gesmeten aan pure flauwekul, dus dit is niet iets waar men wakker over hoeft te liggen. Maar sjonge wat een nonsens, dat referendum.

    Gelukkig hebben we ook het democratische recht om de gestrekte middelvinger te tonen aan types zoals die mediageile GeenStijl nitwits Roos en Baudet.

    Ik heb in ieder geval wel wat nuttigers te doen op 6 april. In de hoop dat dit moge bijdragen tot het niet-halen van de benodigde 30% . Gegroet, hoogachtend, Klaas.

  • Een referendum over een nononderwerp. Een mooi voorbeeld hoe een paar belletjetrekkers aan de haal kunnen gaan met een democratisch instrument en zo miljoenen over balk gooien zonder enig verantwoordelijkheidsbesef. Kansloos instrument bij dit onderwerp, de kiesdrempel zal nooit worden gehaald, denk ik.

    • LOL . 300 000 hebben de petitie ondertekend en Jackie boy noemt ze belletjetrekkers. Bovendien ligt nergens in de EU deze grens zo hoog als in Nederland. Het geeft aan hoe goed politiek Den Haag zijn volk kent. Of terwijl, het wantrouwen van het volk cq andersdenkenden jegens politiek Den Haag

Recente berichten

VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers met telefoon geopend kunnen worden

Ondergrondse afvalcontainers moeten in de toekomst met een telefoon geopend kunnen worden. Daar pleit de…

2 uur geleden

Groningen viert Koningsdag: vrijmarkten, oranje tompouces en muziek

Groningen viert zaterdag Koningsdag. Nadat er afgelopen nacht al op verschillende locaties in de stad…

2 uur geleden

Groene container lenen: “Al dat snoeiwerk in ondergrondse containers drukken is een heel gedoe”

Het is voorjaar en dat betekent dat het weer tijd is voor snoeiwerkzaamheden in je…

3 uur geleden

Drs. Vijfje bereikt play-offs voor kampioenschap, PKC in de wachtkamer

De vrouwen van Drs. Vijfje hebben vrijdagavond het benodigde punt gepakt om mee te doen…

12 uur geleden

Donar verliest in slotseconden van Spirou Basket

Donar heeft vrijdagavond in Charleroi niet kunnen winnen van Spirou Basket. De Groninger basketballers stonden…

12 uur geleden

Koningsdag: zachter, een waterig ‘oranjezonnetje’ en hier en daar een bui

Koningsdag brengt qua temperatuur verlichting in de ietwat kille afgelopen periode. Droog blijft het waarschijnlijk…

13 uur geleden