Categorieën: Nieuws

Wethouder de Rook genomineerd als beste bestuurder

Voor het eerst in lange tijd is een Groninger genomineerd voor Beste Lokale Bestuurder: wethouder Paul de Rook. Hij is een van de tien genomineerden voor de titel Beste Lokale Bestuurder 2015 die het blad Binnenlands Bestuur organiseert.

Onder de tien genomineerden zijn vier burgemeesters: Henri Lenferink (Leiden), Koos Janssen (Zeist), Arno Brok (Dordrecht) en Ahmed Aboutaleb (Rotterdam). De vier genomineerde wethouders zijn Paul de Rook (Groningen), Martijn Leisink (Arnhem), Lot van Hooijdonk (Utrecht) en Janny Bakker-Klein (Utrecht). Verder zijn Commissaris van de Koning van Noord-Brabant Wim van de Donk en bestuurder Toon van der Klugt van Schieland genomineerd.

De bekendmaking van de Beste Lokale Bestuurder van het Jaar is op 21 januari. Lezers van Binnenlands Bestuur en de bezoekers van de website bestebestuurder.nl kunnen hun stem uitbrengen.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Pistolen Paul(tje) schiet in de roos en laat z'n medekandidaten aan z'n loop(je) ruiken en wordt glorieus winnaar van deze verkiezing.

  • De beste lokale bestuurder is m.i. de Commissaris van de Koning in de provincie Groningen, de heer M.J. van den Berg. Zie zijn nieuwjaarstoespraak van afgelopen maandag.

    Hij knokt als een leeuw voor onze provincie met zijn aardbevingen. Over een paar maanden vertrekt hij als CvdK.

  • Wederom een verkiezing om de cohesie van de publieke opinie te vergroten. Ze proberen werkelijk van alles om de democratie dat door de jaren heen sterk is verwaarloosd hiermee nog enigszins een positieve draai te geven. Overigens erken ik het BenW en de raad niet als import. Geen Grunneger te bespeuren als schoffering van het partijbestuur jegens Grunn en de Grunneger!

  • Hoezo Nomineren. Ik heb hem zelden op vergaderingen of bijeenkomsten gezien aangaande de plannen zrw. Deze plannen hebben een groot effect op de leefbaarheid in Groningen Zuid ( fijnstof verkeersonveiligheid lawaai en het slopen van honderden bomen en het gedeeltelijk slopen van de Papiermolen. Wij hebben geen keuze om de lucht in te ademen die wij zouden willen. Deze keuze hebben Paul de Rook en de overige ambtenaren wel door akkoord te gaan met deze plannen. Dit is een aanslag op onze gezondheid. Dus hoezo NOMINATIE.

Recente berichten

Geen treinverkeer mogelijk naar Assen door aanrijding

Treinreizigers tussen Groningen en Zwolle moeten op Koningsdagavond rekening houden met vertraging. Door een aanrijding…

53 minuten geleden

Persoon uit water gered aan Turfsingel

Omstanders hebben zaterdagavond aan de Turfsingel een persoon uit het water gered. De persoon was…

2 uur geleden

Meisje ten val in Haren en komt met voet bekneld te zitten in fietswiel

Een meisje is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Kerkstraat in Haren. Dat…

5 uur geleden

NK Jeugdschaken strijkt neer in Hoogkerk: “Het moet zo stil mogelijk zijn in het gebouw”

Hoogkerk is tijdens de meivakantie het mekka voor de Nederlandse jeugdschakers. Zaterdag begon het Nederlands…

6 uur geleden

Ondanks ontbreken grote vrijmarkt toch een feestelijke dag in Beijum

In de wijk Beijum was er de afgelopen jaren veel belangstelling voor de grote rommelmarkt.…

8 uur geleden

Topdrukte bij de bakkers: “We verkopen 10.000 oranjetompouces, het is een gekkenhuis”

Het is topdrukte zaterdag bij de bakkers in de gemeente. In Ten Boer zijn de…

9 uur geleden