Categorieën: Nieuws

Petitie voor behoud Pino

Sociaal-cultureel centrum Pino aan de Hereweg moet behouden blijven. Dat is de mening van diverse betrokkenen. Om hun mening kracht bij te zetten is men een petitie gestart.

Woensdagmiddag maakte het Stadsbestuur bekend dat Pino, ondanks weerstand van burgers en politieke partijen, gesloopt gaat worden. Het gebouw moet plaats maken voor grote appartementen die van hoge kwaliteit zijn.

De mensen achter Pino zijn hier niet blij mee. Volgens hen is het platform van essentieel belang voor de ontwikkeling van de Groningse muziekwereld, en biedt het artiesten een goed podium. Daarnaast gaat het om een historisch en waardevol gebouw. Het Stadsbestuur stelt dat het met die cultuurhistorische waarde wel mee valt, en bovendien denkt men dat de activiteiten geen grote toegevoegde waarde hebben voor de buurt.

De petitie voor het behoud van Pino is hier te vinden.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Is het stadsbestuur voor de bewoners, of zijn bewoners er voor het stadsbestuur ?
    Erg dictatoriaal hier !

    • Ze mogen er vast wel blijven zitten wanneer ze de eigenaar van het pand daar voldoende voor compenseren.

  • Dobber dit stelletje ego trippers zit er echt niet voor de burgers. Alleen maar voor hun eigen prestige opjecten. De mening van burgers vinden ze totaal niet belangrijk.

  • Wanneer de gemeente de Pino niet laat blijven, word er gezocht naar een andere oplossing of ruimte. Hoop voor onze gemeente dat er in de binnenstad snel word gezocht naar nieuwe bestemmingen vooral die leegstaande winkelpanden die er aan komen, anders hebben ze straks keuze genoeg ;)

  • Bespottelijk, zo'n vervallen troep! Direct afbreken en er iets moois voor in de plaats bouwen, liefst met een horeca bestemming op de begane grond, zoals vroeger het "Boschhuis".

  • Ze slopen tegenwoordig van alles in de stad, prachtige oude gebouwen of gebouwen die je makkelijk zou kunnen hergebruiken. Er is plaats zat en bouw de flats gewoon wat hoger zodat er meer sociale huurwoningen komen....oh wacht worden zeker weer koopflats...
    Wij wonen nog niet zo lang in Groningen en zijn blij met Pino!

  • Er waren ooit TWEE zalen in de wereld, met een prachtige acoustiek.
    De eerste was in Wien, de tweede...... in Groningen.
    Wat doet Groningen....?
    Ze slopen die zaal !!!
    Welke het was ? De Harmonie....
    Ik kan nog zeggen dat ik er ooit heb opgetreden....

  • Weer zo'n mooi pand weg???
    Nee, laat Pino daar mooi blijven!
    In in elk geval totdat er een nóg betere bestemming voor het pand is.

  • Deze plek is op dit moment een gezellige plek waar iedereen welkom is. Mensen met een laag inkomen kunnen hier toch genieten van optredens en andere culturele evenementen, die op andere plekken vaak een hoge entree prijs hebben. Voornamelijk de veganistische eetgelegenheid is enorm fijn. Waar zou je in een commerciële eetgelegenheid in de binnenstad nou voor vijf euro heerlijk kunnen eten zonder zelf te koken, onder genot van een muziek artiest? Pino is een non-profit organisatie. En niet alles in Groningen hoeft helemaal spik en span in strakke belijning te zijn. Voor de liefhebbers is er Pino, voor anderen zijn er genoeg andere plekken om terecht te kunnen voor culturele evenementen en eetgelegenheden.

  • Weet ik nou zo jammer vind aan dit soort acties...Men geeft de gemeente en andere pandeigenaren goede redenen om helemaal geen panden meer beschikbaar te stellen aan dit soort clubs en krakers er al helemaal direct uit te gooien. Men bouwt geen rechten op door gratis te bivakkeren in een afbraakpand en het is best wel stank voor dank als men van de mensen die hun een tijd getolereerd hebben gaat eisen dat de situatie in stand moet blijven.
    Zoek een nieuwe lokatie (tja zo commercieel interessant als aan de Verlengde Hereweg zal het wel niet weer worden) en zou men meer rechten willen : BETAAL er dan maar voor.

Recente berichten

Stadjer (31) moet twee jaar in het cachot voor drugshandel

Een 31-jarige Stadjer kreeg vrijdag twee jaar cel opgelegd door rechtbank voor jarenlange handel in…

57 minuten geleden

Herdenking Joodse slachtoffers Tweede Wereldoorlog bij monument aan Hereweg

Afgevaardigden van de joodse gemeenschap in Groningen hielden vrijdagmiddag voor de 35e keer een herdenking…

1 uur geleden

Nieuwbouwproject Molenkampsteeg Haren feestelijk van start

Het nieuwbouwproject aan de Molenkampsteeg in Haren is donderdag feestelijk van start gegaan. Woningcorporatie Woonborg…

3 uur geleden

Julianaplein komend weekend bijna geheel afgesloten; knooppunt daarna open van en naar Drachten

Operatie Ring Zuid zit nog tot maandag in fase 3, maar toch verandert deze vrijdag…

3 uur geleden

Helena Vegter brengt single uit over Lili Marleen uit de Tweede Wereldoorlog

“It was a small town, but you and me were bigger than the world”. Het…

4 uur geleden

Rienk Mast (22) moet NBA-droom jaar uitstellen vanwege knieoperatie

Basketballer Rienk Mast heeft besloten om zich te laten opereren aan een slepende knieblessure. Daardoor…

4 uur geleden