Categorieën: Wijken

Nieuw complex voor 435 jongeren

Op de voormalige Woldringlocatie aan de Friesestraatweg verrijst een gebouw met ongeveer 435 wooneenheden voor jongeren en starters.

Het pand wordt ongeveer 50 meter hoog. Er komt ook ruimte voor een fitnesscentrum en een kantoor voor de ontwikkelaar. De studio’s worden minimaal 25 m2 groot.

Om overlast voor omwonenden tegen te gaan komt er een huismeester, die dagelijks toezicht houdt. Voor de nabijgelegen ACM-locatie en de Gembetonlocatie staan soortgelijke projecten op stapel.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Opnieuw een in beton gegoten poliep welke de horizon gaat vervuilen enkel en alleen om jongeren (lees studenten) in te gaan huisvesten. Bouw dit soort betonnen dozen op het Europapark en laat dat wat er nog zonder horizon vervuilende aan stadsdelen bestaat overeind door er maximaal 4 bouwlagen toe te staan, ook daar kunnen "jongeren" in gehuisvest gaan worden. En zet alsjeblieft eens vaart achter bebouwing met containerwoningen op het voormalige SuikerUnie terrrein. Telkens wordt er daar nu geïnvesteerd in het voormalige zeefgebouw waardoor er ook daar straks een point of no return gaat ontstaan en men gaat zeggen dat het niet toepasselijk is om in de directe omgeving van dit gebouw containerwoningen neer te gaan zetten.

    • Voor studenten van de Univeristeit en HBO is Euroborg te ver weg. Laten we niet zoals in het verleden flaters (destijds oa Beijum , Lewenborg) maken door jongerenhuisvesting op plekken in de stad te zetten waar de vraag minder is.
      En deze lokaties is dus ook nog dichterbij dan het Suikerunieterrein en dan heb je dat wel volgebouwd, maar is de lokatie aan de Friesschestraatweg alsnog niet ingevuld. En ik weet niet of je er wel eens komt maar daar staan al meerdere hoge flatgebouws... dus pleiten voor een stadsdeel daar zonder 'horizonsvervuiling' lijkt me een teken niet helemaal op de hoogte te zijn ?

  • Een hele mooie plek voor jongerenhuisvesting. Door dit soort projecten wordt voorkomen dat nog meer reguliere woningen in de wijken rondom de Binnenstad gebruikt worden voor kamerverhuur.
    Geen probleem dat op een lokatie als deze gekozen wordt voor een fors en hoog gebouw. Hierdoor kan er een flink aantal woningen worden gebouwd en heeft het pas echt effect.

  • Prachtig bouwwerk!
    En ook nog goed, dat studenten en jongeren bij elkaar wonen. Dat is beter, dan in straten met huizen uit o.a. de dertiger jaren van de vorige eeuw, waar ouderen en studenten met vaak totaal verschillende leefwijzen met elkaar samen moeten leven met alle ergernis van dien.
    Meer van zulke gebouwen!

  • Last me raden. Deze zwarte kist is vast door de zwarte hond ontworpen. Weer een stukje vernieling van onze stad.

    • Kantoorruimte voor projectontwikkelaar lijkt me niet zo gek. Deze kantoorruimte dan veranderen in huisvesting voor huismeester heel logisch.

  • De kantoorruimte vind ik onzin. Er staat zoveel kantoorruimte leeg in de Stad dat elke m^2 extra absurd en compleet onverantwoordelijk is. En dan heb je niet alleen over verouderde lelijke lokaties, maar ook al op bv het Euroborg terrein.
    Verder een prima plan op een geschikte lokatie. En wat mij betreft heel wat beter en gezonder voor de bewoners dan alternatieven als containers of antikraak.

  • Gaaf! Wordt er weer eens een beetje initiatief genomen in Groningen, in plaats van woonhuizen ombouwen tot 12m2 hokjes. Wordt jaarlijks altijd aangegeven hoe lastig het is om een kamer in Groningen te krijgen die niet op instorten staat. Ideale locatie ook, 5 minuten fietsen van de stad en 5 minuten naar het Zernike. Een mooie toevoeging aan Groningen. Kun je ook alvast aangeven dat je interesse hebt in huren?

  • Ik kan me voorstellen dat je als bewoner van de nabijgelegen flats (zéker als je op één van de onderste verdiepingen woont) op z'n zachts gezegd niet blij bent met een 50 meter hoge woonkolos, die o.a. je uitzicht totaal verpest.

    • Het komt nou ook weer niet zo dicht op andere flats te staan dat het uitzicht van de andere flats totaal wordt verpest (En het uitzicht op het huidige gebied is sowieso triest) Maar op andere plekken zou de 'horizonvervuiling' een stuk groter zijn dan op deze lokatie. Het is de beste mogelijk lokatie voor dit project die ik iig zo kan bedenken. Er zal altijd wat te zeiken blijven natuurlijk!

  • Dagelijks een huismeester om het netjes en rustig te houden .
    En wie is er 'savonds en in de nacht ?
    Dom plan, zet deze blokkendoos op het Zerniketerrein !
    Of anders in/bij HET MONSTRUM

Recente berichten

Donderdag begint zonnig, maar eindigt mogelijk met regen- of onweersbui; daarna langzaam wat minder warm

Het zonnige en warme weer van de afgelopen dagen kent aan het eind van donderdagmiddag…

5 uur geleden

Mogelijk oplossing voor bewoners Betonbos: “We gaan in gesprek met provincie”

Er is mogelijk een oplossing voor de bewoners van het Betonbos. Dat heeft wethouder Rik…

5 uur geleden

Gemeente gaat onderzoek doen naar kabelgoot om elektrische auto’s op te laden met zonne-energie

De gemeente gaat onderzoeken of het mogelijk is om kabelgoten in te zetten waarmee huiseigenaren…

7 uur geleden

Gemeente schiet extra uitvoeringskosten inburgering zelf voor: ‘Verantwoordelijk voor wettelijke taken met te weinig knaken’

De gemeenteraad heeft woensdagmiddag ingestemd met het aanstellen van vijf nieuwe personeelsleden voor Thuisin050, de…

7 uur geleden

Deel ringweg voor Geheugenpaviljoen wordt niet gesloopt: “Inspraak kan soms heel duur zijn”

Het gedeelte van de zuidelijke ringweg dat mogelijk in de toekomst gebruikt gaat worden voor…

7 uur geleden

Donar kansloos ten onder in Den Bosch

Donar heeft woensdagavond de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs om de…

7 uur geleden