Categorieën: Nieuws

Alsnog maatregel bij ontbreken tegenprestatie

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de gemeente geschreven dat de Tegenprestatieregeling van de stad hapert.

Er wordt van mensen met een uitkering te weinig een tegenprestatie geëist. Bovendien ontbreekt een bepaling die de mogelijkheid biedt een maatregel op te leggen als een deelnemer weigert mee te werken aan een verplicht opgelegde tegenprestatie. Het Stadsbestuur zegt daarop dat men van plan is om dat alsnog in een verordening te regelen.

De verordening sluit volgens het college niet uit dat er een tegenprestatie kan worden opgelegd. Het beleid is dat iedereen zijn best doet om te leren of aan het werk te komen en dat een verplichte tegenprestatie dan niet aan de orde is.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Tja, als je van een uitkerinkje ook nog € 250 moet betalen om op dat werk te komen,
    dan kun je de huur niet eens meer betalen, en sta je op straat.
    Dat heb je er nou van Den Haag, wanneer je € 608,00 per kwartaal rekent aan autobelasting
    voor een gehandicapte, en daarbij komt ook nog c.a. € 100 per kwartaal voor de verzekering.

  • Een economische oorlog tegen de eigen bewoners

    Dit soort praktijken zijn nou de economisch-terroristische aanslagen in eigen land... Het is ronduit onbeschoft/tirannie van het Ministerie/de regering om eerst in gebreke te blijven ten aanzien van de verschaffing van voldoende werkgelegenheid om vervolgens dit gebrek af te rekenen op mensen door hen te dwingen te gaan 'leren' (let wel: velen hadden gewoon een baan tot de massawerkloosheid insloeg) en 'aan het werk' te komen (let wel: binnen een verzadigde arbeidsmarkt! dit duidt op een zeer agressieve vorm van de psychiatrische aandoening genaamd derealisatie) en zo niet dan verplicht zinloos of andermans werk gaan doen waarvan de gemeenten en andere bedrijven dan weer profiteren want dan kunnen ze mensen nu GRATIS inzetten in hun zgn. arbeidsvoorziening. Des te minder geld mensen te besteden hebben in de economie door dergelijke flutconstructies als 'de tegenprestatie' des te meer werklozen zullen er komen. Het wordt tijd dat er mensen op het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid mensen komen die praktisch kunnen redeneren. Kort gezegd, het Ministerie levert de PRESTATIE van werkgelegenheid leveren niet en vervolgens moeten degenen die daar als eersten de last van ondervinden de tegenprestatie leveren. Er is dus nog geeneens een prestatie geleverd door het Ministerie. Zien jullie hoe ernstig gestoord dit is?

    Lesje economie

    In een wereld waarin producten goedkoper gemaakt worden, raken meer en meer mensen werkloos. Goedkope goederen zijn waardeloos als er minder mensen zijn die ze kunnen kopen omdat zij GEEN fatsoenlijk inkomen hebben.

    Mensenrechten vs tirannie

    Werkloosheid schept angst en lijden en is een schending van de fundamentele mensenrechten. Elk economisch politiek systeem dat zulk misbruik toestaat is tiranniek van aard en is een schending van mensenrechten. Het wordt tijd om je te realiseren dat het lijden van zovelen die geen baan KUNNEN vinden, voortkomt uit de voortdurende JACHT op winst. In plaats het Stadsbestuur te dwingen de verordening door te voeren zou je - als je als gemeenten enigzins economisch kunt denken - beter het hele geldverslindende controle- en activeringsbeleid onder de loep kunnen nemen want dat kost de gemeente/belastingbetalers meer dan wanneer je het louter bij de verschaffing van uitkeringen houdt. Het aantal mensen wat weer aan een baan komt binnen de huidige staat van massawerkloosheid valt in het niet bij de enorme uitgaven die je als gemeente doet. De spreekwoordelijke druppel op de gloeiende plaat. Doe je wiskunde...

    Sylvie Jacobs
    Training & Advies

    • Bovendien, wat is de betekenis van de lokale democratie, als dat soort verordeningen anders moet worden ingevuld.

      Bovendien, moet de kieswet op de shop. De randstad regeert over ons. Groningen heeft niets in de melk te brokkelen in politiek Den Haag. En de Grunnegers in Den Haag stemmen mee wat het partijbestuur hen opdraagt. Niet als Grunneger!

  • Geheel correct.
    Hoe vaak gebeurt het niet, dat personeel eerst wordt ontslagen,
    en om het werk te laten doorgaan weer anderen als 'tegenprestatie'
    datzelfde werk gratis moeten doen....
    Dat noemen ze nou oneerlijke concurrentie.

  • En weer haalt de realiteit de kneuzen van de PVDA gigantisch in. (Dit is immers landelijk PVDA beleid en aangezien er binnen de partij zelf nog steeds pais en vree is dus ook lokaal aanrekenbaar) Het aantal mensen in de bijstand is zo gigantisch gestegen (landelijk +150.000) dat men helemaal de capaciteit niet heeft voor dit soort maatschappelijke proefprojectjes.

  • Ha! Asscher die zijn eigen PvdA in Groningen nog verder om zeep gaat helpen. Het zal de PvdA afdeling niet in dank worden afgenomen, mocht dit inderdaad een verplichting worden. Groningen dat al decennia zeer slecht is toebedeeld.

Recente berichten

“Maandag opklaringen en stapelwolken, woensdag zomers warm met 25 graden”

De temperatuur zit de komende dagen in de lift. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

6 uur geleden

Veel animo voor Victory Museum: “Conflicten in de wereld laten zien hoe kwetsbaar we zijn”

Het komende weekend zijn we op 4 mei twee minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenkingsdag.…

7 uur geleden

Komende dagen geen treinverkeer mogelijk naar Zwolle vanwege werkzaamheden aan bruggen

Treinreizigers richting Zwolle en verder moeten de komende dagen rekening houden met extra reistijd. Door…

9 uur geleden

Container tegen gevel gebouw in lichterlaaie, forse rookontwikkeling

Aan de Donderslaan heeft zondagavond brand gewoed in een container met bouwafval. De brand ging…

10 uur geleden

Jonathan van Dorssen flink op schot: GVAV geeft GRC Groningen pak slaag

“Het was een heerlijke middag, maar ik kreeg wel heel veel vrijheid”, aldus GVAV aanvaller…

12 uur geleden

SC Stadspark dieper in de zorgen, Groninger Boys klopt kampioen Peize

SC Stadspark verloor in de tweede klasse I van het zondagvoetbal en raakte dieper in…

12 uur geleden