Categorieën: Nieuws

TSN Thuiszorg lijkt failliet

Thuiszorgorganisatie TSN Thuiszorg lijkt failliet. Vrijdag is surseance van betaling aangevraagd. Er  werken in totaal 12.000 mensen.

Onlangs moest TSN Thuiszorg op last van de rechter een loonverlaging terugdraaien. De organisatie laat weten dat de aanvraag tot surseance uitsluitend gaat om Huishoudelijke Hulp en de indirecte medewerkers van TSN Thuiszorg. De andere bedrijfsonderdelen, Verzorging & Verpleging, de Woonzorgcentra, de Zorgcentrale en Begeleiding vallen er buiten.

TSN is in Groningen de grootste aanbieder van thuishulp. Het bedrijf is in de problemen gekomen omdat de gemeentes fors bezuinigen op de thuiszorg.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • In hoeverre zou het er ook mee te maken hebben dat Wij Groningen hun doelstellingen niet haalt ? (En er dus meer klanten zijn dan begroot?)

  • Privatisering in de afgelopen deccenia, is toch overduidelijk een zegen gebleken. Triest dat grote delen van nutsvoorzieningen en non profi organisaties van de BV Nederland verkwanseld zijn aan marktpartijen om zo winst te kunnen gaan genereren. Nu overduidelijk is gebleken dat het meer kost dan dat het ooit deed, de eigen inbreng en verantwoording van thuiszorg werknemers is vervangen door managementlagen en mede hierdoor de kosten de pan uit zijn gerezen, nu stort alles als een kaartenhuis in elkaar. Neem een voorbeeld aan buurtzorg, 3000 direkte medewerkers tegen 60 man op kantoor. Het kan dus wel!

  • Thuiszorg is geënt op de oude situatie waarbij het rijk dit direct betaalde. De gemeenten moeten dit met minder geld doen en moeten dit dus anders organiseren. per gemeente zijn er verschillen. Het is dus niet handig daar een landelijke organisatie voor te hebben. Beter kun je kleine maatschappen op wijkniveau hebben gelieerd aan de buurt en gezondheidscentra.

  • TSN Thuiszorg wordt aangestuurd door ASG groep die hetzelfde werk goedkoper met andere bedrijfsonderdelen kan leveren. Zion Jongstra die gedetacheerd van uit de ASG groep de TSN thuisgroep aanstuurt is er vanuit gegaan dat hij wel even de CAO van de thuiszorg kon breken en werknemers tot 30% minder kon gaan betalen. Op die basis heeft TSN Thuiszorg contracten afgesloten met gemeentes. Deze man kan dan nu wel goed acteren over hoe erg hij het voor z'n werknemers vindt, maar de rechter moest er aan te passen komen om de rechten van de werknemers eerder te beschermen.
    Maar wat verwacht je anders van een manager uit de schoonmaak branch... De ASG groep is schatrijk geworden met het bot behandelen van het personeel en waar kan CAO's te ontduiken. Als de curator niet moelijk gaan doen is er een goude kans voor andere onderdelen van de ASG groep om er goedkope flexwerkers zonder thuiszorg CAO neer te zetten. Laten ze die Polen en Spanjaard dan iig eerst wel wat Nederlands leren. En Zion Jongstra? Die gaat nog een gouden verder carriere tegemoet binnen de ASG groep of als saneerder van personeel bij andere bedrijven.

Recente berichten

Opbouw Meikermis in volle gang

Over twee dagen begint in de binnenstad de Meikermis. Inmiddels is de opbouw in volle…

49 minuten geleden

Inzetten van studenten als buschauffeur kan ook voor Groningen interessant zijn

Het inzetten van studenten als buschauffeur kan ook voor Groningen interessant zijn. In Provinciale Staten…

2 uur geleden

Koffiekar brengt bewoners Marowijnestraat samen om met politie en gemeente te praten over veilige straat

Een actie van onder andere de gemeente en de politie om met buurtbewoners te praten…

3 uur geleden

“Blij dat op de KEI-week nu iedereen mee kan doen, dit is heel mooi nieuws voor het mbo”

Op de KEI-week zijn komende zomer naast wo- en hbo-studenten ook mbo'ers welkom. Raadslid Rozemarijn…

5 uur geleden

Broedvogelpopulatie in moeras- en zoetwatergebieden stijgt

Het aantal broedvogels in Nederland stijgt. Dat blijkt uit cijfers van het CBS en Sovon.…

5 uur geleden

Laatste trainingen FC Groningen voor promotiewedstrijd tegen Roda JC openbaar in de Euroborg

De eerste selectie van FC Groningen traint komende woensdag- en donderdagochtend in Euroborg. Beide trainingen…

7 uur geleden