Categorieën: Sport

Opnieuw Europese nederlaag FC Groningen

FC Groningen heeft ook de tweede wedstrijd in de Europa League verloren. Na de 3-0 thuisnederlaag tegen Marseille, was donderdagavond in Portugal Sporting Braga met 1-0 te sterk.

Het eerste kansje was voor Mahi, maar die miste vanuit een moeilijke hoek het Portugese doel ruim. Na vijf minuten combineerde Braga door de Groningen defensie en Hassan scoorde. Groningen ontsnapte daarna toen een schot van Rui Fonte via de lat, de doellijn en weer de lat het veld in sprong. Braga was voor de pauze sterker, maar de beste kansen waren voor Groningen toen Linssen de bal net over roeide en De Leeuw onbedoeld een schot van Reijnen blokte.

Na rust was de wedstrijd meer in evenwicht, maar waren de kansen schaars. Padt had weinig moeite met Portugese schoten en bij FC Groningen ontbrak het aan een goede eindpass. Alleen Linssen kreeg na 85 minuten een kopkansje na voorgeven van Hoesen. Diep in blessuretijd kwam Padt nog mee naar voren bij een corner, maar Braga scoorde bijna uit de tegenstoot door naar het lege Groninger doel op te stomen. Antonia wist dat met een sliding te voorkomen, zodat het 1-0 bleef.

In dezelfde poule verloor Olympique Marseille thuis van Slovan Liberec met 1-0. Braga heeft zes punten en Marseille en Liberec hebben er drie. FC Groningen is nog puntloos en treedt in de volgende wedstrijd in Tsjechië aan tegen Liberec.

 

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Onze FC als een slecht voetballende ploeg aan het werk gezien. Plankenkoorts? Voetballende verdedigers als de nieuwe Nederlandse voetbalschool? Je ziet het ook terug in het Nederlands elftal. Dit met alle gevolgen van dien.

  • Jammer genoeg is de kans dat het Europese avontuur na de poulefase een vervolg krijgt nu nagenoeg verkeken.
    FCG was veel te zwak voor Braga, de wedstrijd had al veel eerder beslist kunnen zijn. Tegen een tegenstander als Braga komen de verdedigende gebreken wel heel erg duidelijk aan het licht, maar ook de betere spelers als Tibbling en Linssen presteerden vrij matig.

    • In de 2de minuut nog wel even met de gedachten gespeeld, dat de FC er wel ff overheen ging walsen. De verdediging van Braga werd tot opdat moment nog weggespeeld alsof ze er niet stonden.

  • Even realistisch, is het een schaamte dat Groningen een maatje te klein is voor Braga? Volgens mij wisten we dat van tevoren. Ze zijn lang niet zo kansloos weggespeeld als tegen Marseille, ik zie dat als dikke winst. Groningen speelt bijna nooit Europees, behoort niet eens tot de top vijf van Nederland, in tegenstelling tot Braga, die in een sterkere competitie spelen, met een veel hogere begroting en die zich kunnen meten met de top van Portugal. Nogal wiedes dat ze beter zijn en bovendien Europees veel meer ervaring hebben. Dat leer je niet in twee wedstrijden, dat mag je ook niet verwachten.

    @Jack: Verdedigen begint al in de voorhoede en in het moderne voetbal vooral op het middenveld. Het middenveld is helaas een zwakkere linie dan de verdediging. Rusnak en Tibling zijn absolute talenten, maar nog lang niet op het niveau van Europees voetbal en dat werd tegen Braga weer pijnlijk duidelijk. Die jongens hebben gewoon meer van dit soort wedstrijden nodig, die spelen ze nou eenmaal niet in de Nederlandse competitie. Dat geldt ook zeker voor jongen als Hateboer. Gewoon te weinig ervaring.

    • @Jeroen
      Mee eens!
      Dat sommige spelers nog niet veel ervaring hebben dan kan ze niet kwalijk genomen worden.
      Wat mij vooral opviel was dat sommige verdedigers heel gemakkelijk in één op één situaties uitgespeeld werden, van Hateboer is dit wel bekend. Zijn inzet is voorbeeldig maar hij heeft niet veel voetbalveretand. Hij vliegt er te vaak onnadenkend in en moet vaak met een sliding zijn tekortkomingen goed maken. Tegen een goede tegenstander ben je dan heel kwetsbaar.

Recente berichten

Staan na woensdag twintig Handige Harry’s en Harriettes op straat? “Gemeente mag eigen inwoners niet over het hoofd zien”

Bij de gemeenteraadsvergadering van woensdag zullen vele ogen gericht zijn op het agendapunt Stadshavens. De…

4 uur geleden

Woensdag veel zon, komende dagen kans op buien

Het is eerst nog volop zonovergoten voorjaarsweer. Vanaf donderdag neemt de bewolking toe en daarmee…

11 uur geleden

“Het kan niet zo zijn dat er geen jongerenwoningen in Stadshavens komen”

In de nog te realiseren wijk Stadshavens moeten ook jongerenwoningen komen. Dat vindt de fractie…

11 uur geleden

Bewoners Hoornsediep balen dat groen plaats heeft gemaakt voor parkeerplekken: “Egels en hazen zijn verdwenen”

Bewoners aan het Hoornsediep en de Rivierenhof balen. Hun groene omgeving heeft in de afgelopen…

11 uur geleden

Automobilist schept scooterrijder op Griffeweg

Bij een verkeersongeluk op de Griffeweg is dinsdagmiddag een scooterrijder gewond geraakt. Dat meldt een…

12 uur geleden

Student & Stad wil kabelgoot voor opladen elektrische auto’s toch mogelijk maken

Ondanks dat de wethouder vorige maand negatief adviseerde wil de fractie van Student & Stad…

13 uur geleden