Categorieën: Sport

Korfballers Nic. verliezen Derby van het Noorden

De korfballers van Nic./Alfa College hebben zaterdag ondanks een aantrekkelijke wedstrijd de Derby van het Noorden tegen DOS’46 verloren. Op Sportpark De Wijert werd het 16 – 21. DOS is hierdoor herfstkampioen geworden.

Op papier beloofde het een sensationele wedstrijd te worden. DOS’46 als ongeslagen koploper in de Hoofdklasse A, op bezoek bij Nic. dat absoluut wil winnen, en dat alles vergezeld door een stralende zon. Niet verwonderlijk dat er veel publiek op de wedstrijd af kwam. Dat publiek zag dat de korfballers uit Nijeveen als beste uit de startblokken kwam. Men kwam al snel op een 2 – 8 voorsprong.

Nic. probeerde wel iets terug te doen, en er werden ook kansen gecreëerd, maar de afronding liet te wensen over. Shay Conroy was de uitzondering op de regel. Hij wist Nic. in de eerste helft op de been te houden en scoorde veelvuldig. Daardoor wisten de korfballers van trainer Jos Bosma terug te komen tot 6 – 10. DOS’46 wist daarna niet veel kansen meer te creëren, maar wist deze mogelijkheden wel zeer efficiënt te benutten, waardoor de ruststand op 9 – 13 werd bepaald.

In het begin van de tweede helft werd bij Nic. duidelijk wat er tijdens de thee tegen hen gezegd was: aansluiting zoeken. Ondanks alle energie die daar in gestopt werd, waren het de Drenten die uitliepen. De groen-witte krijgers gaven zich echter niet gewonnen en een achterstand van 10 – 17 werd teruggebracht tot 16 – 19. In de staart van de wedstrijd kon de spanning helemaal teruggebracht worden als Nic. een strafworp krijgt toebedeeld. Helaas wordt de korf gemist, waarna DOS de wedstrijd definitief in het slot gooide. Eindstand 16 – 21.

Het verlies tegen DOS betekent de tweede nederlaag op rij. Hierdoor is Nic. de aansluiting met de bovenste plaatsen in de ranglijst kwijt, maar staat men nog hoog genoeg in het klassement waardoor men geen degradatie zorgen hoeft te hebben. De wedstrijd tegen DOS was voorlopig de laatste veldwedstrijd. In november begint de zaalcompetitie.

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Vijf inwoners uit de gemeente in de race voor zetel in Europees Parlement

Vijf inwoners uit de gemeente Groningen staan op de lijst voor de verkiezingen van het…

36 seconden geleden

“Opklaringen maar ook bewolking op Hemelvaartsdag, in het weekend veel zon en warmer”

Het lange Hemelvaartsweekend lijkt zonnig te gaan verlopen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het op…

8 uur geleden

Geen donkergroene stadionstoeltjes in Euroborg, CDA vraagt gemeente om opheldering

Ondanks dat supporters het graag willen krijgen de stoeltjes op de Noordtribune in de Euroborg…

9 uur geleden

Donar wint eerste play-offduel tegen BAL

Donar is de kwartfinale van de play-offs om de landstitel woensdagavond begonnen met een 78-66…

10 uur geleden

Twee jongeren zijn Handhaving te slim af bij Jachtseizoen in Vinkhuizen

In de wijk Vinkhuizen vond woensdag een editie van Jachtseizoen plaats. Bij dit spel maken…

10 uur geleden

Geen link tussen moorden op Antoinette Bont en Harry Roo: “Uitsluiten is ook belangrijke ontwikkeling”

Er is geen link gevonden tussen de moorden op Antoinette Bont en coffeeshophouder Harry Roo.…

11 uur geleden