Categorieën: Nieuws

Welkom manifestatie voor vluchtelingen op Grote Markt

Op de Grote Markt wordt volgende week maandag een manifestatie georganiseerd onder het mom “vluchtelingen welkom”. Er zijn diverse sprekers, waaronder burgemeester Peter den Oudsten.

Een van de initiatiefneemster is raadslid Mechteld van Duin: “We leven in een rijk, humaan en solidair land en willen ons niet afkeren van problemen en gevolgen voor medemensen die veroorzaakt worden door oorlog, armoede of haat. Daarom willen wij vluchtelingen opvangen. In Groningen zijn vluchtelingen welkom.”

Diverse organisaties hebben zich al bij het initiatief aangesloten. De manifestatie begint maandag om 17.30 uur.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Hou maar eens enquête onder de Groninger bevolking voordat je voor Groningen denkt te kunnen spreken.

    Begin een beetje moe te worden van die zichzelf feliciterende moreel superieure figuren. Types die zich eens in de "behandeling" van Sjijtische Afghanen door Syrische Soenieten op Griekse eilanden zouden moeten verdiepen om te weten wat voor fascistoïde onverdraagzaamheid er mee deze kant op migreert.

  • Het is een evenement. Ik zou een net gearriveerde vreemdeling willen adviseren zich verre te houden van deze massale, emotionele oprisping.
    Na de euforie wacht deze mensen de desillusie.

  • Altijd wel een aanleiding voor een feestje in deze stad. In dit geval zou ik eerst energie steken in het daadwerkelijk opvangen van vluchtelingen in plaats van het grondig met elkaar eens te zijn op de grote markt, zonder dat een enkele vluchteling daar wat aan heeft.

  • Van dat import in onze raad. Dat ff beslist wat goed is voor Groningen. Alsof je buurman/buurvrouw van een paar straten verderop logies uitnodigt en hen onderbrengt in jouw huis.

    • Dit lijkt me niet een onderwerp om je oude stokpaardje van Groningers tegen de rest weer te berijden.

      • Natuurlijk heeft Sjoerd een punt.

        Lieden die denken over de mening van Groningers denken te spreken, maar deze niet kennen omdat ze hier veel te weinig geworteld zijn, zouden dat beter maar beseffen.

        Uit een enquête zal blijken dat er helemaal niet zoveel verlangen aan om achter Carine Bloemhoff aan moreel superieur te willen zijn, op een wijze die zo riskant is, dat hij ronduit kwaadaardig is.

        Weet wel zeker dat de meeste Groningers meer met de houding van de Amsterdamse wethouder Jesilgoz (of Yezilgoz?) hebben.

      • Het blijft een beetje raadselachtig waarom VSH meent wel namens de meeste Groningers te kunnen spreken en dat niet voor anderen geldt.
        Wat mij betreft zijn de vluchtelingen die oorlogsgeweld ontvlucht zijn van harte welkom. Ik hoop dat ze snel een bestaan hier kunnen opbouwen. Aan de vele vrijwilligers die nu al actief zijn om asielzoekers taallessen te geven en helpen om ze te integreren zal het niet liggen.
        Dat er een groep PVV-dommeriken is moeten weldenkende mensen maar accepteren. Het is niet anders.

      • Zou het nooit het in mijn hoofd halen om zoals die Bloemhoff in een landelijke Buitenhof om voor de Groningers de spreken.

        Zeker niet als ik hier maar kort woon, en alleen mijn eigen rond de lokale PvdA gecentreerde kliekje ken.

      • Om 1047 uur suggereerde je anders nog dat je precies weet wat er onder Groningers leeft.

        Ik denk dat Carin Bloemhoff heel wat meer contacten heeft en beter in staat is om een algemeen sentiment te duiden en verwoorden dan veel anderen. Maar zeker weten doe ik dat natuurlijk ook niet.

      • Iets zeker weten is minder arrogant dan wat zo'n Bloemhoff presteert door haar particuliere "kijk mij eens een superieur mens zijn"-opstelling in een uitzending van de nationale tv de stad Groningen te plakken.

        En ja. Ik weet beter wat de Stadjer en Stad-Groningers willen dan Bloemhoff. Ook omdat ik een natuurlijke drang heb met zoveel mogelijk verschillende soorten mensen om te gaan. Van krakers tot en pvv'ers. Van Turkse Soefis tot en met achterhoekse anti-theisten Van collega schoonmakers tot professoren in betawetenschappen.

      • Jammer dat niet je bijdragen blijkt dat je veel opsteekt van de omgang met zoveel andere mensen.
        Met zo'n opsomming lijkt het alsof je krampachtig een zekere deskundigheid wilt bewijzen. Daar is toch echt meer voor nodig dan aanbevelingen over jezelf.

        Over wat meer of minder arrogant is kunnen de meningen verschillen. Ik vind het in elk geval nogal aanmatigend dat je suggereert goed te weten wat 'de mensen' vinden.

  • Ik ben het helemaal met VSH wat moet je met dat volk straks staat de stad vol moskeeën en als de niet krijgen gaan ze wel schieten op de wethouder die over gaat maar deze import van de wethouders zullen er altijd mee in stemmen

    • Hier is geen touw aan vast te knopen.
      Tegen beter weten in stel ik toch maar de vraag: "Met welk deel van de 'betogen/stellingen/standpunten' van VSH ben je het eens?".

  • Wat gaat dat "sympathieke" feestje kosten? Heeft die mevrouw raadslid enig idee hoeveel minima's hier rond lopen? Dat zij rijk is wil niet zeggen dat de rest dat ook automatisch is. Dat zij voor zichzelf spreekt prima maar laat de rest van de bevolking daar buiten. Wat een zelfingenomen persoon, bah.

  • We leven nog steeds in een schatrijk land, met een redelijk egalitaire inkomensverdeling. Zolang de minima hier zich nog steeds smartphones en HD tv's kunnen veroorloven vind ik het allemaal nog wel meevallen, afgezien van schrijnende gevallen die buiten eigen schuld in de knoei zijn geraakt.

    • Schatrijk land zeker, maar dat geldt niet voor Groningen. De meeste Groningers zijn veroordeeld tot slechts een AOW-tje wanneer ze op pensioen gaan.

      Jouw standpunt zegt veel, dat ik dat import liever vandaag, dat morgen ziet vertrekken. Je slaapt onder een steen!

      • Ik slaap in een ruime vrijstaande woning met een zeer ruime tuin. Mij hoor je niet klagen.
        wanneer je een aowuitkering hebt dan wil dat niet zeggen dat je in armoede leeft. Je komt dan ook voor een enorm scala aan toeslagen en mogelijke kwijtscheldingen in aanmerking.
        Groningers zijn niet zo zielig als soms gesuggereerd wordt.

    • Wil je niet praten over "we" als je "ik" bedoelt? Ik bezit geen geld, smartfone, tv, magnetron, auto of wat dan ook want ik heb GEEN geld. EN ik ben NIET de enige beste man!

  • Dizze rasechte grunneger zegt; ze binnen van harte welkom.. Ook in mein huus als dat echt neudug is. En hol's op over "echte" grunngers te proaten. Joe verre veurolders bin hier vast ook nait allemoal geboren.

    • Aldus een Randstedeling of van elders, waar dan ook. Mijn voorouders zijn hier geboren. Dat er Gronings bloed van oudsher door mijn aderen stroomt, is ook na te gaan in de Groninger Archieven. Ik ben rasecht.

      Van dat import, dat het een normale zaak vind, dat de gaswinning ten koste mag gaan van ons cultureel erfgoed. Van dat import, dat het normaal vind, dat Groningen als wingewest mag worden leeggezogen. Van dat import, dat zich als regeringsvertegenwoordigers manifesteert. Ipv de belangen van Groningen te vertegenwoordigen. Van dat import, dat de Haagse belangen omarmen voor hun eigen carrièrepad. Van dat import, dat zelfs een forum prefereert boven de d'Olle Grieze als een verpaupering.

    • Demile

      Als niet zo rasechte Grunneger heb ik veel waardering voor de "And're luu bin ook luu" inslag van de Grunneger.

      Maar aangezien er zeker fascisten die anderen niet kunnen tolereren (Salafisten/Wahhabisten) meevluchten, wil ik mij iets minder naïef opstellen.

      Naïviteit is de parel op de kroon van her genie. Mag zo zijn. Ik ben meer van een "een warm hart, een koel hoofd".

      Moi!

  • Arnold Karskens reisde veertien dagen langs de Turkse westkust waar dagelijks duizenden migranten de boottocht naar de Griekse eilanden wagen. Hij trekt opzienbarende conclusies. De volkstrek is makkelijker en veiliger voor mensen met geld, Turkije en Europa kijken werkeloos toe en de migranten wagen de bootreis niet vanwege gevaar voor eigen leven maar vooral op zoek naar een beter leven.

    http://politiek.tpo.nl/2015/09/09/van-turkije-naar-kos-in-een-rubberboot-het-vluchtelingendrama-van-binnenuit/

Recente berichten

Bevrijdingsvuur ontstoken in Wageningen, vuur onderweg naar Groningen

Bij Hotel de Wereld in Wageningen is om middernacht het Bevrijdingsvuur ontstoken. Estafettelopers zijn in…

7 uur geleden

‘Op Bevrijdingsdag kans op buien, komende dagen opklaringen en droog’

Bevrijdingsdag gaat niet droog verlopen. De komende dagen vindt er een weersverbetering plaats waarbij we…

7 uur geleden

Come back zet Groen Geel op pole position voor topper van volgende week tegen Helpman

De Derde Klasse C is superspannend met heel veel clubs die nog kans op de…

10 uur geleden

Paas benoemt antisemitisme in toespraak: “Er is een zwijgende meerderheid en het zou helpen als die niet langer zwijgt”

Niet langer zwijgen, maar duidelijk maken dat er in ons land niet geleefd kan worden…

10 uur geleden

PKC’83 wint woonwagenkamp kraker van WKE’16; ON laat na titelstrijd leven in te blazen

PKC'83 heeft vanavond de clash der woonwagenkampen tegen WKE'16 met 4-1 gewonnen. Daarmee deden de…

11 uur geleden

Groningen staat stil bij oorlogsslachtoffers (foto’s)

In de gemeente wordt zaterdag uitgebreid stilgestaan bij de Nationale Dodenherdenking. Er vinden verschillende herdenkingen…

13 uur geleden