Categorieën: Nieuws

PvdA: Steun gemeentes die vluchtelingen opvangen

De Stratenfractie van de PvdA en ChristenUnie vinden dat de Provincie gemeentes die vluchtelingen opvangen materieel en financieel moet ondersteunen.

De partijen willen niet alleen een ruimhartig opvangbeleid, maar ook dat de vluchtelingen zinvolle activiteiten kunnen verrichten om zo deel uit te maken van de samenleving.

De Provincie moet volgens de PvdA en CU dan ook in gesprek gaan met organisaties, professionals en vrijwilligers over hoe zij kunnen bijdragen aan de opvang van vluchtelingen.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • natuurlijk steun je die ....(je hebt nu wel door ..wethoudertje.. dat 1700 wel heel erg veel is van het goede) het is meer dan een kwart van het totaal toegezegde voor HEEL NEDERLAND ..!! Groningen loopt weer voorop..onwetenden ..

  • Goed om mensen te helpen, maar maar op welke wijze! Geen vluchtelingen hier halen ten nadele van eigen volk, zijn het in eerste in stantie werkelijk vluchtelingen! Hou nou op, help eerst de mensen hier die tekort hebben, die zich moeten behelpen met voer van de voedselbank, ja voer die nagenoeg volgens datum verlopen is, en waar al heel wat bacterien kunnen zitten die heel schadelijk zijn. Nee, maar wel vreemdelingen binnen halen, hun het beste eten en woonst te geven, terwijl eigen mensen zich moeten behelpen met nagenoeg vuilnis overschot. Wethouder schaam U.
    Zolang mensen hier nood hebben, geen zogenaamde vluchtelingen hier, geen lui hier die onze eigen cultuur over boord proberen te halen en uiteindelijk over 10 jaar hier 'n IS te stichten! Ja, racisme zeker, nee dom en uit eigen belang figuur handelend de maat is vol! Helpen kan maar dan enkel in het land waar ze vandaan komen en niet hier!

  • Natuurlijk zitten die mensen in nood. Maar vandaag heb ik de kamerdebatten gevolg. Wat 'n lachertje van om het even welke partij. Opvangen helpt niet eens, die mensen worden bedregd van zowel eigen president als IS, ja zelfs uitgemoord. Wel als we in Europa dan toch zoveel geld in wapens voor defentie stoppen, ga dan zonder dralen die foute systemen te lijf met heel Europa, met zo 'n grootmacht is de klus in 2 dagen geklaard, geef die mensen hun land terug. Nu kunnen we wel kijken naar de USA wat ze teweeg hebben gebracht in Irak, ja daar zit het spel wel degelijk weer op de wagen. Maar waarschuw de mensen uit die landen, als dit voorkomt, ja dan begint direkt het fatale spel direkt weer, in 2 dagen zijn jullie met 'n verkeerd regime weer de klos. Anders heeft het totale buget wat we uitgeven aan defentie geen enkel nut. Als we dan toch kiezen voor Europa, ja dan moeten we ook op dat vlak van nu af aan 'n grootmacht zijn op dat gebied, niet meer afhankelijk van de USA, ook niet van Rusland, noch van China, maar pas op de twee eerst genoemden hebben er welicht alle belang bij dat deze chaos bestaat, want dan kunnen ze wapens leveren. Wel, wel, enkele Europese landen hebben alang bewezen over de technologie te beschikken om uitstekende wapens en zelfs gevechts vliegtuigen te produceren, bv. Engeland en Frankrijk. Maar, nee weer worden dure, mischien zelfs minderwaardige gevechtsvliegtuigen aangekocht van de USA. Wie heeft op burgerluchtvaart het meest en grootste geavanceerde toestel in de wereld, ja Europa, op militair gebied zal het ook niet anders zijn. Maar voor de politiekers hier spelen andere belangen, hun eigen volk moet daartoe inboeten op gebied van finacieel vlak, ook op gebied van sociale woonsituatie, en vele minder bedeelden op sociaal en cultureel vlak. Als we dan toch kiezen voor Europa, moeten we niet de weg volgen die de USA ons nog steeds voorschrijft, we moeten op onze eigen benen staan en zeker in dit soort situaties, 'n vuist maken niet alleen tegen Rusland, want oh arme wat heeft dat de laatste tijd opgeleverd, nothing at all, welicht door het in de pas lopen met de USA, is de ramp met dat vliegtuig muurvast komen te zitten, de nabestaanden van de slachtoffers zullen nooit de werkelijke oorzaak kennen, wat 'n Rutte ook roept!
    Wel, al die politiekers hier, in Belgie, Duitsland, Frankrijk lijken wel beelden op 'n leemen ondergrond. De enigen die gewach maken van inzicht zijn nog enigzins de Britten. Het is wel degelijk zo door die stroom van mensen binnen te halen, gaat uiteindelijk onze eigen cultuur naar de knoppen, worden we in Europa steeds zwakker, en vooral krijgen we het gevaar uiteindelijk zelfs IS binnen te halen, want er zullen wel vissen zijn die door de mazen van het net glippen. De USA lacht zich kapot!
    Gekozen voor Europa, ja dan wel 'n Europa op eigen benen, met 'n totaal eigen strategie en aanpak waar zelfs de USA en de rest van de wereld rekening mee zal moeten houden, en niet dat belachelijke Europa, waar politiekers uit eigen belang geld in hun zakken kunnen draaien, 'n Europa die voortdurend wisseld tussen Brussel en Straatsburg, wat op zichzelf al miljarden kost en tevens tijdrovend is! Nee, 'n Europa met 'n eigen autonomie, 'n Europa die zijn vuist kan en vooral wil en meot tonen tegenover anderen en ook vooral tegen de USA, die enkel maar schermt met de Navo, tijden veranderen, de Navo is nuttig geweest, maar nu leven we in 'n totaal andere tijd.

Recente berichten

Gorecht en Lewenborg verspelen dure punten in de slotfase, Gruno pakt periode

In de tweede klasse verspeelden zowel Gorecht (bovenin) als FC Lewenborg (onderin) een beter perspectief…

57 minuten geleden

Overzicht 3C: Helpman zet grote stap op weg naar de titel, Groen Geel verliest

Zo opwindend als de titelstrijd in 3C werd de topper tussen koploper Helpman en nummer…

2 uur geleden

Brand op dak Helper Weststraat: “Mensen hebben zelf bluspoging ondernomen”

Bij werkzaamheden op een dak van een portiekflat aan de Helper Weststraat in de wijk…

3 uur geleden

Fietser gewond bij verkeersongeluk in Lewenborg

Bij een verkeersongeluk op de Loefzijde in de wijk Lewenborg is zaterdagmiddag een fietser gewond…

4 uur geleden

Drukte en lange wachttijden bij huisartsenspoedposten: “Kan je telefoontje niet wachten?”

Het is zaterdag erg druk bij de huisartsenspoedposten in Groningen. Doktersdienst Groningen vraagt mensen na…

4 uur geleden

Handig in de Buurt baalt van nieuwe procedure wegbrengen grofvuil: “Je maakt het mensen moeilijk”

Handig in de Buurt in de wijk De Hoogte baalt van de nieuwe procedure bij…

4 uur geleden