Categorieƫn: Wijken

Betaald parkeren in noordoosten van stad

De gemeente gaat de parkeerproblematiek in de Oosterparkwijk, Korrewegwijk en De Hoogte aanpakken. Gedacht wordt aan betaald parkeren en vergunningparkeren voor een aantal buurten, mits daar voldoende draagvlak voor is.

Uit onderzoek is gebleken dat er sprake is van een hoge parkeerdruk. Dat komt doordat er weinig ruimte is en doordat mensen van buiten de wijk hun auto daar neerzetten.

Het stadsbestuur wil betaald- en vergunningparkeren invoeren in de hele Oosterparkwijk, de Professorenbuurt Oost en de Selwerderwijk Zuid. De plannen liggen ter inzage in het GIC aan de Kreupelstraat.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Misschien dat de UMCG medewerkers dan eindelijk eens gebruik gaan maken van de parkeervoorzieningen die daar voor bedoeld zijn. Zoals P+R's en de Boterdiepgarage.

    • Er blijven nog genoeg mogelijkheden over. Het zou pas helpen als de hele stad betaald parkeren wordt. Ik weet dat UMCGers hun auto ook op het winkelcentrum van Selwerd stallen en bij het Noorderstation. Dan heb ik het dus nog niet over de straten daar tussen in.

  • niet alleen het umcg medewerkers zijn ook eigenbewoners uit de indsche buurt parkeert de wagen bij ons voor de deur in gaan met fiets in boodschappen naar huis nauw eindelijke afgelopen met de overlast dan alleen je betaalt met ze alle weer voor een ander die altijd gratis in niet voor willen betalen lekker voor de gemeente kas mensen bedankt weer een stukje weg alleen maar betalen

  • Maak parkeren voor elk en iedereen, inclusief medewerkers van het UMCG goedkoper, door bijvoorbeeld overdag tijdens kantooruren van 8.30 - 17.00 uur twee Euro te gaan rekenen in de Boterdiepgarage, parkeergarage vol en de straten rondom het UMCG iets leger.

    • Ze kunnen ook met het ov naar hun werk, of op de fiets. Maar tegenwoordig is elke meter die je moet bewegen 1 teveel. Als je ziet dat mensen al met de auto naar sportschool, sportveld of zwembad gaan, sorry hoor, maar dan ben je in mijn ogen op z'n minst vreemd bezig. Lekker laten dokken voor hun blik, hoe meer hoe beter!

    • Als een gezin uit 4 volwassen boven de 18 bestaat, kun je gevoegelijk aannemen dat er dan 4 auto's voor de deur moeten kunnen. Dat lijkt me een beetje zot. Als je voor de grap zou uitrekenen hoeveel ruimte zo'n klont blik in beslag neemt hoop ik dat je schrikt. Wegen, parkeerplaatsen, parkeerpleinen, parkeergarages, garages en ga zo maar door. Zonde van de ruimte.

Recente berichten

Kosten Bevrijdingsfestival zijn te hoog, dus kun je een badeendje kopen voor een race in de Papiermolen

Aanstaande vrijdag organiseert de organisatie van het Bevrijdingsfestival in Groningen een Badeendenrace. De 'Badeendenrace voor…

13 minuten geleden

Aangepaste dienstregeling en extra bussen op Bevrijdingsdag in Groningen

Het busvervoer van Qbuzz in Groningen is op Bevrijdingsdag aangepast. In Groningen rijden onder meer…

35 minuten geleden

“Maandag opklaringen en stapelwolken, woensdag zomers warm met 25 graden”

De temperatuur zit de komende dagen in de lift. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

10 uur geleden

Veel animo voor Victory Museum: “Conflicten in de wereld laten zien hoe kwetsbaar we zijn”

Het komende weekend zijn we op 4 mei twee minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenkingsdag.…

11 uur geleden

Komende dagen geen treinverkeer mogelijk naar Zwolle vanwege werkzaamheden aan bruggen

Treinreizigers richting Zwolle en verder moeten de komende dagen rekening houden met extra reistijd. Door…

13 uur geleden

Container tegen gevel gebouw in lichterlaaie, forse rookontwikkeling

Aan de Donderslaan heeft zondagavond brand gewoed in een container met bouwafval. De brand ging…

14 uur geleden