Categorieën: Nieuws

COA: “Niet zomaar spullen brengen voor vluchtelingen”

Het COA, het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, roept mensen op om niet zomaar spullen beschikbaar te stellen voor vluchtelingen. Er zijn namelijk al zoveel spullen ingezameld dat de loodsen uitpuilen.

De afgelopen week zijn er op verschillende plekken in ons land particulieren in actie gekomen om de vluchtelingen te helpen. Ook in Groningen gebeurde dat. Eke Koopman en Lisa Struiving begonnen vorig weekend een Facebook-actie voor de vluchtelingen in Calais waarbij ze mensen opriepen om spullen te brengen. Deze actie kon vanaf het begin op veel sympathie rekenen.

Stadjers die ondanks de oproep van het COA toch spullen willen doneren, doen er volgens het opvangorgaan verstandig aan om dat eerst te melden via bijvoorbeeld de website van het COA.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Zou graag bij een programma als Pauw de mening van gevluchte Sjiieten, Christenen, Yezidi's, Alewiten en alevitische Koerden over moreel superieure, maar angstaanjagende naïviteit mbt hierheen halen/lokken (uit veilige oorden!) van aan de Verlichting vijandige groepen horen.

    Misschien worden er dan wat ogen geopend.

    Twittervolgtip: Wierd Duk en Nauseeca Marbe.

    • Nausicaa Marbe.

      (Verder Buitenhof van vandaag, en een column van Sylvain Ephimenco over Kalifaat bij Calais aan te bevelen)

  • Ik denk niet dat ze zitten te wachten op figuren die suggeren dat Syriers in Libanon huisvesting vinden door bij familieleden in te trekken, alsof het een soort vakantie is.

    Het Rode Kruis schetste een heel ander beeld, inmiddels is de situatie verder verslechterd:
    Het Rode Kruis opent rekening 6868 om Syrische vluchtelingen in Libanon de winter door te helpen. Er is dringend behoefte aan brandstof, kachels, tentzeil en voedsel.
    Libanon wordt momenteel geteisterd door zwaar winterweer en overstromingen. Een ramp voor de ruim 1,5 miljoen vluchtelingen uit Syrië die veelal in geïmproviseerde tentenkampen leven. Ze zijn niet uitgerust voor de vrieskou die al meerdere mensen het leven heeft gekost. Er is dringend behoefte aan brandstof, kachels, tentzeil en voedsel."

    Er wonen al 400000 gevluchte Palestijnen in Libanon. In totaal ongeveer 2 miljoen vluchtelingen op een bevolking van 6 miljoen inwoners.

    Het lijkt me logisch dat ook andere landen dan een flinke bijdrage leveren om vluchtelingen voor oorlogsgeweld op te vangen. De suggestie dat het allemaal prima voor elkaar is in Libanon mbt de opvang van vluchtelingen is grote onzin. Veel hebben geen fatsoenlijke huisvesting en de terreur van Assad strekt zich uit tot in Libanon. De publieke opinie in Duitsland en Nederland ziet er heel anders uit dan sommigen willen doen geloven. Er is opvallend brede steun om vluchtingen op te vangen. Sommigen blijven kil in hun opvattingen en zien in iedere moslim een potentiele terrorist.

    Bronnen te over om een goed oordeel te kunnen vellen, wanneer je overloopt van vooroordelen dan zijn feiten nooit overtuigend.

    https://www.vluchteling.nl/Landen-en-Themas/Libanon.aspx
    http://www.nu.nl/buitenland/3742708/aantal-syrische-vluchtelingen-in-libanon-passeert-miljoen.html
    http://www.unhcr.nl/home/artikel/2f64d53f3b845fe8b8ec32e0e319cfb4/meer-dan-1-miljoen-vluchtelingen-uit.html

  • Brand er toch een vraagteken boven mijn hoofd. Als er zoveel opgehaald word voor deze mensen waarom hebben de voedselbanken het dan zo moeilijk? " Eigen " mensen zijn niet zielig genoeg?

  • Jammer dat men ons de Eu heeft opgedrongen ..
    Een Internationale oorlog zouden we misschien hebben overleefd ..De 3e wereld oorlog wordt binnen gevoerd doormiddel van het paard van Troje ..( Asielzoekers) en dat zal niemand overleven ..
    Ik wordt nu vast weer gestigmatiseerd als angstprediker..
    Over 2 jaar praten we weer ( mochten we er nog zijn )

    • Al jaren roep ik dat ze om het midden oosten een muurtje moeten bouwen met een dakje erop. Kijken we over 50 jaar wel weer. Het was nooit wat, het wordt nooit wat.

      • Niet fair ten opzichte van bijvoorbeeld de oorspronkelijke bewoners van het gebied. Zoals de Christelijke. (Worden nu in Nederlandse AZC's ook weer vervolgd door hun Soennitische regio-genoten).

  • Wat dan wel weer fijn is dat de bezoekers van dit forum niet representatief zijn voor de Nederlandse bevolking.

      • Volgens een peiling van Maurice de Hond. Die heeft altijd een oververtegenwoordiging van de PVV in zijn peilingen. Het betekent ook niet dat 54% van de Nederlanders een kwaadaardige moslimhater is.

      • nog steeds fijn dat de meeste mensen heel wat meer realiteitszin hebben en niet boordevol vooroordelen over mensen uit Syrië een mening hebben.
        Je moet je toch kapot schamen wanneer je zo in strijd met alle feiten, die heel gemakkelijk te vinden en te controleren zijn meent te meoten melden dat de Syriërs die naar Libanon gevlucht zijn daar lekker bij de familie op de logeerkamer verblijven.
        Dat zijn ronduit kwaadaardige praatjes.
        Ik vraag me af waarom iemand zoiets meldt en zo in strijd met de feiten iets durft te beweren.

  • In stukken van IS bleek in mei al dat IS de opzet heeft de EU te laten bezwijken onder vluchtelingen om op die manier de EU te ondermijnen. Ook zullen er jihadisten meegesmokkeld worden.

    Ik denk dat dit zeker in het straatje past van IS. Het kost ons handenvol geld, draagvlak onder samenleving valst weg je ziet dat 83% GEEN vluchtelingen wil en uiteindelijk willen ze hun cultuur, gewoonten en geloof meenemen. Een ideale lont voor het Kruidvat dat Europa heet.

    ISIS threatens to send 500,000 migrants to Europe as a 'psychological weapon' | Daily Mail Online
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-2958517/The-Mediterranean-sea-chaos-Gaddafi-s-chilling-prophecy-interview-ISIS-threatens-send-500-000-migrants-Europe-psychological-weapon-bombed.html

    ISIS fighters hiding among migrants bound for Europe, Libyan adviser says - World - CBC News
    http://www.cbc.ca/news/world/isis-fighters-hiding-among-migrants-bound-for-europe-libyan-adviser-says-1.3077626

  • The Syrian operative claimed more than 4,000 covert ISIS gunmen had been smuggled into western nations – hidden amongst innocent refugees.

    The ISIS smuggler, who is in his thirties and is described as having a trimmed jet-black beard, revealed the ongoing clandestine operation is a complete success.

    "Just wait," he smiled.

    The Islamic State operative spoke exclusively to BuzzFeed on the condition of anonymity and is believed to be the first to confirm plans to infiltrate western countries.

    Islamic State terrorists sneaking into Europe on migrant boats,...

    Islamic State, also referred to as IS and ISIS, is believed to be actively smuggling deadly gunmen across the sparsely-guarded 565-mile Turkish border and on to richer European nations, he revealed.

    They are following the well-trodden route taken by refugees and migrants fleeing, travelling across the border of Turkey then on boats across to Greece and through Europe.

    There are now more than 4,000 covert ISIS gunmen "ready" across the European Union, he claimed.

    The operative said the undercover infiltration was the beginning of a larger plot to carry out revenge attacks in the West in retaliation for the US-led coalition airstrikes.

    http://www.express.co.uk/news/world/555434/Islamic-State-ISIS-Smuggler-THOUSANDS-Extremists-into-Europe-Refugees

  • Ik heb zo mijn vermoeden waar Wilders het niet over mag hebben van de commisie stiekem. Maar inmiddels is het bijna code rood, hoogste alarmfase voor terrorisme adfekondigd in Nederland.

    Eerst bevolking tegen elkaar opgezet met de 'vluchtelingen (75% is geeneens syrier) en 83% van de NL bevolking wil ze niet maar krijgt ze opgedrongen.

    Kost handenvol geld, EU verzwakt, onze economie kreupel want de meesten zullen nooit gaan werken (65% Nigerianen werkeloos, etcetra) en uiteindelijk willen ze toch hun normen en waarden opdringen. Het is gewoon een lont in het kruidvat. Bij de eerste aanslag zal Wilders de grootste partij hebben, net als in veel andere landen waar de macht van anti-emigratie partijen hard zal stijgen. Dan is de EU debacle compleet want de meesten van hen willen ook uit de EU. Als we dan geluk hebben zal eindelijk IS eens aangepakt worden.

    • Welnee, de PVV zit nu ongeveer aan de grens van de maximale omvang. Heel simpel omdat er niet meer dommeriken zijn.

      Tip: wanneer je heel specifieke cijfers noemt, geef dan ook even een bron aan.
      Anders lijkt het loze kretologie.

    • Je hebt gelijk Willem.

      Worden door steeds meer intelligente Duitsers steeds meer kanttekeningen geplaatst bij widergutmachungspsychose.

      De Washington-correspondent van Die Welt
      bekijkt de hysterie van een afstandje eb merkt op dat bijvoorbeeld 15 tot 20 procent van de Syriers analfabeet zijn. Gaan niet in de Duitse maatschappij kunnen meedraaien. Betekent schaduwsamenlevingen waar de Sharia heerst, en die broedplaats zullen zijn voor de terroristen van aanslagen die over tien/twintig jaar gaan plaatsvinden.

      En dat alsof er niet enkele miljoenen in Duitsland, bij wie de integratie na (veertig jaar) nog steeds niet is gelukt, en die al voor de nodige problematiek zorgen.

      Leestip: De tristesse van de Ruhrpot. Van Wierd Duk.

      • Weer een paar meninkjes zonder enige feitelijke onderbouwing.

        Rare clubjes als PVV en UKIP hebben daar ook last van. Veel geschreeuw en weinig wol.

        Des te leuker dat een voetbalclub als FC Groningen de bewoners van asielzoekerscentra gratis toegang geeft bij de bekerwedstrijd tegen FC Twente.
        Een mooi voorbeeld van maatschappelijke betrokkenheid!

  • wil je een ondebrouwing, kijk even naar dit lijstje van personen in de bijstand. (klik op link)

    http://www.hartvannederland.nl/top-nieuws/2015/somaliers-kunnen-geen-baan-vinden-polen-juist-wel/

    68,9% somaliers in de bijstand
    62,2% syriers in de bijstand
    57,8% Irakezen in de bijstand
    50,2% uit Afganistan in de bijstand
    42,2% Iranezen in de bijstand
    27,4% Marrokanen in de bijstand

    Moet ik nog een keer uitleggen dat na deze stortvloed de zondvloed van gezinshereninging komt. En nog de hele groep die de WAO pot opsnoept?

    Ze kennen de taal niet, vinden nauwelijks baan op eigen nivo, trauma's, gezinsheriniging, radicalisten tussen de vluchtelingen. Ken je die van die ezel die zich niet tweemaal tegen dezelfde steen stoot?

    Op geenstijl staat ook al dat 73% van de vluchtelingen man is.

    Mooi voor FC Groningen. Zeker in samenspraak met de gemeente om zometeen weer een lening los te weken. Maar los daarvan vindt ik het leuk als mensen uit die gebieden afleiding hebben. Maar we kunnen ze niet hebben.

    Ben blij dat ze IS nu eens gaan bombarderen. En die JSF moet ook maar snel in dienst, en het leger mag ook wel goed bevoorraad worden zodat ze geen pang-pang=pang naar IS hoeven te roepen.

Recente berichten

Opnieuw loopt het spaak met Hoge Euvelgunnerbrug; brug deels weer open

Voor de tweede keer woensdagavond waren er problemen met de Hoge Euvelgunnerbrug. Vanwege de storing…

10 uur geleden

Warme donderdag eindigt mogelijk met regen- of onweersbui, daarna koeler en meer kans op neerslag

Het zonnige en warme weer van de afgelopen dagen houdt in ieder geval nog één…

13 uur geleden

Studente sleept RUG voor Raad van State vanwege vermeende fraude tijdens tentamen

Een 23-jarige student rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen heeft haar opleider voor de rechters van…

13 uur geleden

Hoge Euvelgunnerbrug heeft weer bijna een half uur nodig om open en dicht te gaan

Het blijft aanmodderen met de aansturing van de Hoge Euvelgunnerbrug. Woensdagavond kostte het zo'n 25…

14 uur geleden

Fracties pleiten voor behoud ijsbaan, ondernemer noemt het een enorme doos die niet past op Kardinge

Ondanks dat het niet op de agenda stond werd een vergadering in de raad over…

14 uur geleden

Vol Noorderplantsoen juicht brandweer toe terwijl eerste containerbrand van het jaar wordt geblust

Onder gejuich van een volle zonneweide in het Noorderplantsoen wist de brandweer woensdagavond haar eerste…

15 uur geleden