Categorieën: Nieuws

“Slopen Papiermolen is niet aan de orde”

Openluchtzwembad De Papiermolen blijft bestaan zoals het nu is. Dat zegt Aanpak Ring Zuid naar aanleiding van beweringen van de Stichting Leefomgeving Zuid.

Kars Marnink is van Leefomgeving Zuid. “Kijk, hier staat het”, zegt hij terwijl hij wijst naar een document. “De aanvraag voor een vergunning om een deel van De Papiermolen te slopen.” De Stichting is erg geschrokken van de informatie die zij boven water hebben weten te krijgen. “Er zijn hele mooie artist-impressions te vinden hoe de nieuwe Zuidelijke Ringweg er straks uit komt te zien. Alleen van het gedeelte bij De Papiermolen was niks te vinden. En dat maakte ons nieuwsgierig.”

Een drie meter hoge muur
De Stichting klopte aan bij de gemeente die de informatie keurig presenteerde. “We wisten niet wat we zagen. Een sloopvergunning om de monumentale Papiermolen gedeeltelijk te slopen.” Uit de plannen blijkt dat de nieuwe Ringweg een iets zuidelijker gelegen tracé gaat volgen. Dit gaat ten koste van de bomen, bosschages en een deel van de ligweide. Ook zal het Papiermolenpark en de vijver sneuvelen. “In plaats daarvan komt er een drie meter hoge muur te staan over een lengte van driehonderd meter, die de ringweg scheidt van het zwembad.”

Informatie niet juist
Volgens projectleider Marco Sanders van Aanpak Ring Zuid klopt de informatie niet. “We gaan inderdaad de bomen en bosschages weghalen. Dit maakt onderdeel uit van De Papiermolen en dus van het Rijksmonument en hier hebben we een vergunning voor aan moeten vragen. Op de scheidslijn van de ligweide met de bomen zal een groene muur komen te staan. Dit is niet een muur van grijs beton, maar een ecologische muur die past binnen het geheel. De vijver blijft ook, alleen krijgt deze een andere plek. Dat kan ook niet anders, want dit is een zogenaamde overstortvijver die gebruikt wordt om overtollig water op te vangen vanuit een naburige wijk.”

Het wordt straks minder mooi
“Als je nu op het terrein van het zwembad staat dan lijkt het ontzettend mooi. Dat zal straks zonder bomen inderdaad minder mooi worden. Dat geef ik toe. Maar bij zo’n groot project als de Zuidelijke Ringweg is het nu eenmaal nemen en geven omdat je op een klein terrein heel veel wilt realiseren.”

Actie
Marnink laat het er niet bij zitten. “De gemeente doet er verstandig aan om de vergunning nog eens goed te bekijken. En buurtbewoners en betrokkenen moeten zienswijzes (Een zienswijze is een reactie die een belanghebbende aan het bevoegd gezag kan sturen als reactie op een ontwerp-besluit, red.) indienen om de betrokken mensen wakker te schudden.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Conclusie: die Marco Sanders is een viespeuk.

    Die als hij een klein beetje gewetenfunctie had gehad, gewoon zou zeggen dat de Zuidelijke Fileverplaatsing slechts een werkverschaffingsproject is voor hem en zijn bouwmaten en dat het heel veel zegt over de gemeentelijke politiek dat ze Groningen aan laten doen.

    Of niet Marc?

    • Durf jij serieus te beweren dat het door die paar dekseltjes op de snelweg een goed plan voor de Stad is?

      • Ja. En het is niet een paar dekseltjes (kleinerend gebruikt door jou), maar een verbinding herstellen die met de ring doorbroken was. Het is ook het ongelijkvloers maken van het julianaplein en alle andere maatregelen die worden genomen.

  • Die Luuk Hajema van de Ringweg-organisatie is ook een vies ventje.

    Ooit nog bijgedragen aan de de zeer lezenswaardige Mussengang-serie. Nu handelend in stedenbouwkundige ellende. Het zal de kleine griezel een aardig centje opleveren.

    Dat door het verdwijnen van de bomen, zwemmen in de Papiermolen door een cocktail van chloor en fijnstof straks geen gezonde bezigheid meer is, zal hem worst zijn. Want hij is kleine Luukje Hajema, en wil met zijn kleine oude lichaampje zo hoog mogelijk de apenrots op.

    • Waarom heb je er zo'n moeite mee om een beetje zakelijk te blijven en op basis van inhoudelijke argumenten een standpunt te verdedigen.
      Je komt nu zo rancuneus over met al die persoonlijke aanvallen op mensen die je niet eens kent.

      • De argumenten waarom deze Zuidelijke Filmverplaatsing een ordinair werkverschaffingsproject voor de wegenbouwpatsertjes is, heb ik vaak genoeg gegeven. Weet jij als mijn stalker ook wel.

        Kort samengevat. Het is een verplaatsing van verkeersdruk naar de Zuidelijke wijken. Kost inclusief aardbevingbestendig maken een klein miljard. Tijdswinst kan nooit op tegen vijfjarig bouwput plus congestie in zuidelijke wijken na realisatie. Voor dekseltjes krijg je een plein ter grote van Prins Clausplein terug.
        En persoonlijk: vind de afslag Oosterpoort (vanaf Julianaplein) met afstand het meest stedelijk stukje van onze grote dorp. Ook omdat het viaduct er onder zit, maar vooral omdat het me aan Parijse Boulevard Periferique doet denken. Veel stedelijker dan gebouwen van honderd meter of hoger die anti-Groningers voor ons dorp wensen; die getuigen slechts van provincialistisch minderwaardigheidscomplex.

      • We hoeven het natuurlijk inhoudelijk niet met elkaar eens te zijn.
        Wat mij stoort is dat je voortdurend mensen persoonlijk aanvalt en van negatieve kwalificaties voorziet, zoals 'vies mannetje', 'viespeuk', 'kleine griezel', 'wegenbouwpatsertjes'. Dat soort opmerkingen is vaak alleen maar een poging om gebrek aan inhoudelijke argumenten te verhullen en vervuilt iedere discussie.

        Zijn het frustraties of gebrek aan niveau dat je mensen die je niet eens kent meent te moeten beledigen?

      • Het waren gekwalificeerde argumenten van VSH. Kort maar krachtig om te duiden. Als muziek in de oortjes. Het lijkt erop alsof men met een soort van werkverschaffing bezig is, om het ambtenarenapparaat aan de praat te houden. Met hun privileges. Plasterk heeft gelijk met het dreigen van de nullijn. Als ik de regering was, zou ik het spel nog harder spelen. 'jullie eruit en die 670 000 werkzoekenden erin' Er zit immers tegenwoordig meer kwaliteit in de uitkering.

      • Nee Sjoerd, het zijn meningen die niet onderbouwd zijn door feiten. Daarnaast worden mensen met onwelgevallige opvattingen die bij de 'verkeerde' organisaties werken ook nog eens uitgescholden.

  • Niet alle bomen en bossages verdwijnen en bovendien worden er ook flink wat nieuwe bomen geplant. De bomen die op een plek staan waar de nieuwe verlengde versmalde vijver komt worden inderdaad gekapt. Kars marnink is goed in het verdraaien van de waarheid in zijn eigen voordeel. (wat geen voordeel is, dat denkt ie alleen maar). Beste Kars ik weet dat je dit leest. Ik vind je een klootzak eerste klas!

    • Marc,
      waar uw argumenten tekortschieten weet u de juiste woorden aan het eind niet meer te vinden. Past eigenlijk wel bij u (of moet ik jou zeggen?)

    • Beste Marc, het klopt niet wat je zegt. Al het groen ten noord-westen van de nieuwe muur op het terrein van de Papiermolen verdwijnt. Er wordt daar hooguit een enkele boom nieuw beplant, en het zal jaren duren voordat die volle wasdom zal bereiken. Het klopt dat er bomen worden gecompenseerd, maar dat zal elders in de gemeente plaatsvinden. De Papiermolen zal blijven zitten met muur met een klimop, en geen bomen. Dat blijkt ook de letterlijke reactie van de projectorganisatie die hierboven staat: "Als je nu op het terrein van het zwembad staat dan lijkt het ontzettend mooi. Dat zal straks zonder bomen inderdaad minder mooi worden. Dat geef ik toe."

      • Op de tekening zie ik anders veel bomen die blijven staan en veel bomen die geplant worden. Het klopt dus wel wat ik zeg. Een deel zal er in eerste instantie een stuk kaler uit zien maar die muur wordt vanaf het begin al door bomen en bossages aan het zicht onttrokken.

      • Waarom heeft de stichting Leefomgeving niet eerst bij het projectteam geinformeerd ipv eerst de publiciteit te zoeken met een onjuiste interpretatie.
        Dit soort suggestieve verhalen had dan kunnen voorkomen.
        Het lijkt er nu op de stichting alleen maar de organisaties die bij de ombouw van de zuidelijke ringweg betrokken zijn willen beschadigen.

        Het is natuurlijk ook allemaal totaal zinloos. Die ombouw komt er wel, met of zonder het lawaai van de stichting. Voor een groot deel van de stad is het een zegen en kunnen fouten uit de jaren 60 hersteld worden.

    • Hee ordinaire scheldmeneer moet dit nou? Je zet zelf wel weer te kijk door is te klagen over schelden en vervolgens iemand die niet eens nog gereageerd heeft uit te maken voor klootzak... Gefeliciteerd wederom een 10 voor hypocrisie

  • Ik ben bang dat openluchtbad Papiermolen zo op termijn moet gaan sluiten.
    Zeker nu de EU normeringen voor fijnstof nog verder zullen worden aangescherpt.

  • @Jack: wij hebben bij de projectorganisatie geinformeerd, en deze liet weten niet over de stukken te beschikken, maar verwees ons naar de gemeente. Uit de stukken (op onze website: http://zuidelijkeringweg.nl/assets/files/projectorganisatie/opgevraagd/papiermolen/) blijkt dat wat jij onze 'interpretatie' noemt volledig overeenkomt met de aangevraagde vergunningj: Het park verdwijnt en er komt een muur deels langs en deels over het terrein van de ligweide.

    • Wel degelijk een onjuiste interpretatie wanneer de stichting heel suggestief praat over de sloop van de papiermolen zonder zich te laten informeren.
      Moedwillig verwarring zaaien zonder eerst op zoek te gaan naar de feiten, ik kan het niet anders duiden.

  • Je hebt helemaal gelijk VSH. Laat dat import AUB teruggaan waar ze vandaan komen. Liever kwijt, dan rijk.

      • Precies eigen volk eerst. Hoogste tijd, dat hier een partij aan de macht komt, Grunnegers dat orde op zaken gaat stellen. Dat de arbeidsmarkt prioriteit krijgt op de Grunneger met 1ste graad voorouders. Jullie kunnen simpel teruggaan naar de regio waar jullie vandaan kwamen. Het doet jullie overigens geen zier, wat een Grunneger van iets vind. De papiermolen kent voor vele Grunnegers sentimenten alsook het helperbad. Vele Grunnegers hebben daar hun eerste zwemles beleeft. Leuk detail, dat PvdA het helperbad ook ooit heeft willen sluiten, maar toen Ranomi goud haalde op de olympisch spelen, toen moest het geweldig gevierd worden, de hypocrieten. Ranomi heeft namelijk haar eerste baantjes in het Helperbad gezwommen. Paar jaar geleden gingen ook al geluiden ten ronde, dat men de papiermolen, had willen sluiten ivm komst kardinge.Dit kon dus weleens het begin van het einde zijn. Mijn vrees!

        Waarom geen spoor Groningen - Heerenveen en dat die de ZZL er komt naar de Randstad. Dat zet zoden aan de dijk. Het verlicht de ring en trekt het grote bedrijfsleven aan. Op naar 2018 !

      • Sjoerd
        De kwaliteit van de opvattingen wordt bepaald door de argumenten en niet door de achtergrond van de afzender.
        Dat laatste wordt wel eens gedacht door bekrompen mensen.

      • Als intelligentie was gekoppeld aan afkomst, dan had je een punt gehad. Sinds dat niet zo is, kom je een beetje dommig over met je xenofobische standpunt.

        Als een Fries in de gemeenteraad meer kan betekenen voor de Stad dan een Groninger, dan kies ik de Fries. Waar zou jij voor kiezen? De Groninger, ondanks dat die minder kan betekenen voor de Stad?

      • O.Kars.

        Wie je iets wil liefhebben, dan moet je dat kennen. Als je zoals veel raadsleden kort in Groningen woont, kun je het niet kennen.

        Hoe kom je toch aan het malle idee dat stedenbouw niet veel meer is dan een wat technocratische rekensommen? En dat een plaats niet gereduceerd kan worden tot een Legoland waarin de poppetjes die voor behoud van gebouwen met (persoonlijke) geschiedenis zijn, als irrationele nimby's weggezet moeten worden?
        Hoe zo de emotionele wens om mooie, of door vele persoon herinneringen te behouden als non-argument te diskwalificeren.
        Denk je dat ze in het veel sterker technocratischer en niet met emoties rekening houdende technocratische Oost-Azië gelukkiger zijn dan in West Europa? zouden gebouwen.

        Ben het oneens met Sjoerd over rasechte Groningers. Felste Stad-Groningse tegenstander van sloopbedrijf van PvdA, die ik kende, was een student afkomst uit Waddinxveen.

      • Het probleem is Kars, dat de Grunneger geen mogelijkheid heeft om voor de kwaliteit van een Grunneger te kiezen. Die lijstjes worden samengesteld door het partijbestuur. Dit is allemaal import. Op naar 2018

      • We zijn geen Russisch roulette VSH, die de gok nemen op slechts die ene persoon, die het mogelijk wel goed voor heeft met Groningen. Het merendeel, zeg maar iedereen van de import keert zich tegen Groningen. Zie ook de raadsbesluiten als ONdesGronings. De happy Few!
        Op naar 2018!

      • Dat probleem bestaat niet, Sjoerd. 'De kwaliteit van een Grunneger' is een holle frase. Dat "het partijbestuur" (alle partijbesturen?) import is, is niet waar en bovendien is het geen factor van belang; besturen is een vak en als er geen Stad-Groningers zijn die het kunnen, dan maar anderen.

        De Oosterpoort wordt net zo goed gediend door een Oosterpoorter (mits capabel) als een niet-Oosterpoorter (mits even capabel). Zou jij een onbekwame Oosterparker, of een bekwame Assenaar in de Gemeenteraad willen? Waar denk je dat een Selwerder wethouder voor kiest, als een ingreep Selwerd pijn zou doen maar de Stad goed? Of een Beijummer wethouder in hetzelfde geval?

        Dat politici er regelmatig voor henzelf en hun partij zitten en niet voor het lokale belang, ben ik met je eens - maar Stad-Groningers kunnen zich daar net zo schuldig aan maken dan niet-Stadjers.

      • O.Kars.

        Denk dat je meer van iets gaat houden des te je het beter kent en des te meer mee verbonden bent. Des te meer (door tijd) je met iets in contact komt, des te meer affectie je er voor voelt. Een inzicht van de grote Erich Fromm.

        Mensen die zoals sommige raadsleden hier kort wonen, zullen niet de band met en kennis van (het is wederkerig) Groningen hebben als bijvoorbeeld de onlangs overleden Gerard Offerman.

        Verder zijn er serieus raadsleden die Noorderhogebrug nog niet van Oosterhogebrug kunnen onderscheiden. Die niet weten te vertellen dat een van de charmes van Oosterhogebrug het dorp-in-stad (zeer stedelijk fenomeen) is, en dat daarom het wanstaltige (mening) Tasmangedrocht is miskleun van jewelste is. Verder zijn er raadsleden die geen besef hebben dat Groningen nog een prachtige karakteristieke historische spoorbrug (van Van Starkenborghkanaal) opgeslagen heeft, en deze als eyecatcher voor ontsluiting van nieuwe, nog karakterloze stadsdelen gebruikt zou kunnen worden.

        Stedenbouw is veel meer dan een beperkte verzameling technocratische berekeningen. Het is een 360 pallet met vele tinten en nuances. Tinten en nuances waarvan de verzameling emoties door herinneringen eentje is.
        Een schoolgebouw kan voor veel mensen net zo belangrijk/betekenisvol zijn als de verzameling klassefoto's die in dat gebouw gemaakt zijn.

      • En VSH... dat eeuwige tegenargument over 'rekensommen' etcetera is ook te stompzinnig voor woorden. Reageer dan gewoon niet, als je niets intelligenters hebt te melden.

      • Stuk intelligenter dan op basis van 'rapporten van onafhankelijke deskundigen' iedereen die tegen ingrijpende projecten is als emotionele nimby wegzetten.

      • Doe (of deed) ik dat dan, VSH? Dat dacht ik toch niet.

        In jouw merkwaardig gefilterde beeld, misschien, maar dat is niet zo belangrijk verder.

  • Het is werkelijk niet te geloven. Ene marc heeft schijnbaar overval verstand van denk hij. Wordt het niet eens tijd dat de redactie hier eens over na gaat denken of deze man nog wel Iets zinnigs toevoegd aan dit forum.hij wordt beledigend en vervelend en dit gaat ten koste van deze site .jammer oog tv.

    • Als je argumenten hebt die wat anders aantonen, dan geef je die toch?

      Marc, Jack en enkele anderen die voornamelijk met argumenten discussiëren zijn het probleem niet. Dat zijn degenen die op basis van onderbuikgevoel, emotie, wantrouwen en dommigheid reageren.

      Je zoekt in de verkeerde hoek.

      • @Kars Dus als de mening van een ander je niet aanstaat, zijn het onderbuik gevoelens, wantrouwend en van een dommigheid. Overigens vind ik Jack nou niet bepaald discussiëren op grond van feiten. Elke fundering daaraan ontbreekt. Marc heb ik meer bewondering voor en was ook degene die de discussie mbt het Noorderplantsoen terecht wees.

        Overigens ben je behoorlijk suggestief in je opstelling wat betreft de Grunneger. Vind het bovendien hondsbrutaal om zitting te nemen in onze raad en in de provincie. Laten ze teruggaan en daar de tent afbreken. Het was toch 'fryslan boppe'

      • En VSH verbaast mij overigens ook telkens weer en meer, over diverse standpunten en het toch allemaal weet te benoemen in detail, wat er hier en daar zich allemaal afspeelt. Heeft overigens lang gedacht, dat VSH weleens Robert Prummel zou kunnen zijn?!

      • Sjoerd.

        Sjoerd.

        Onnozele gedachte. Even mijn bijdrages over de machtsstrijd in de Stadspartij in november/december lezen. Had denk ik meer met wijlen Gerard Offerman, waar ik voor uit ben gemaakt.

        Ben het wel met je eens dat het van een idiote zelfoverschatting getuigt, dat je op een plek waar je maar kort woont, je wel even voor politicus kan spelen. Ik zou het niet in mijn botte kop halen, om naar een plaats met 200.000 te verhuizen en dan binnen tien jaar denken dat ik beter weet wat goed voor zo'n plaats is, dan al die daar autochtone bewoners.
        Jack begrijpt dat niet. Jack visie op stedenbouw is louter wat zijn enge broodheertjes in de bouw willen. Waarschijnlijk projecteert hij dit nogal beperkte idee over stedenbouw op raadswerk, en kan dan elke nieuwkomer raadslid/wethouder zijn. Gewoon hand omhoog als er een motie voor sloop van karakteristieke historische bebouwing in wordt gediend.

        Kars heeft een even simpel en daardoor lachwekkend beeld. Stedenbouw is, net als de rest van het leven, niet meer dan het kiezen uit objectieve cijfers voortgekomen uit zuivere, de werkelijkheid een-op-een vertegenwoordigde van onafhankelijke (wat een giller!) deskundigen.
        Dat mensen die al lang in een plaats wonen, bijvoorbeeld verworteld zijn met die plaats, is voor de zuivere, hoog verheven en door Kars aanbeden alwetende (knipoog) deskundigen van nul belang.
        Was Kars in de jaren zeventig woonachtig in Amsterdam, dan had hij de kant van de superieure verkeersdeskundigen en planologen met hun op kosmische wetten gebaseerde cijfers gekozen, en de intellectuele Mokumse romantici die voor het behoud van historisch (inclusief Jordaan) pleitten voor emotionele, vanuit mysterieuze onderbuik schreeuwende nimby's uitgemaakt.

        Waarom is Marc trouwens zo bang om te vertellen wat hij voor werk doet, en wat de drijfveer is achter zijn fanatieke toetsenbordactivisme?

      • Nee, zo zit het niet Sjoerd.
        Prummel is Prummel en VSH is Vorschlaghammer is Timmer. Onder deze namen heeft hij gepost op dit en andere fora.

      • Belangrijke omissie in mijn lange betoog.

        Staat "Dat mensen verworteld zijn...". Had moeten zijn: dat mensen door bijvoorbeeld karakteristieke zichtlijnen verworteld zijn...

      • 'Jack' bestond nog niet op dit forum, toen Vorschlaghammer nog Vorschlaghammer was.

        Jack blijft een mysterie!

      • Timmer kan wellicht de hypothese toelichten dat Jack = Bert.
        Of een bepaalde verslaggever van de Gezinsbode. Of een bepaalde communicatiemedewerker.
        Allemaal verstandige mensen die onderbouwde standpunten over de ontwikkelingen in deze stad weten te formuleren. De veronderstellingen zijn dus vast als compliment bedoeld ! Waarvoor mijn dank. Ik bloos er bijna van.

      • VSH, je hebt een unieke visie op de wereld.

        Dat was niet zo erg geweest, als je niet de vervelende en irritante gewoonte had gehad om je eigen mening heilig te verklaren en iedereen die jouw visie niet deelt, uit te schelden en te beschimpen. Tot het hysterische af.

        Ik, en met mij vele anderen, zit af en toe met plaatsvervangende schaamte je reaguursels te lezen (en nog veel vaker sla ik ze gewoon over).

        Je bent nooit te oud om te leren en jij zult toch ooit eens moeten gaan inzien dat jouw visie één van de vele is. Andere mensen hanteren andere filters en zijn daarom niet minder. Hij die anderen aanvalt op een afwijkende mening, is de mindere. Jij doet dat (en beschuldigt mij er onterecht van). Zelfs als de andere mening is onderbouwd met feiten en cijfers, val jij op lompe en hysterische wijze aan. Maar je schrijft daarmee niet de ander, maar louter jezelf in de grond.

        Hoe eerder je dat besef krijgt, hoe beter. Ook voor de reactiepanelen. Maar eigenlijk heb ik die hoop al opgegeven.

      • Wat mij vooral aan VSH intrigeert is hoe hij in het dagelijkse leven functioneert in de omgang met mensen die een andere mening hebben.
        Ik heb daar nu louter speculatieve gedachten over. Misschien een keer een avond in de Waterloobar of ergens in De Wijert daar een boom met anderen over opzetten.

      • Jack.

        In echt vinden mensen mij over het algemeen vrij sympathiek. Iemand die goed wil doen, en de theorieën van vooral Erich Fromm ter harte neemt en voor wie het worden van een liefhebbend volwassen Mensch de grootste ambitie is.

        Mantelzorger van iemand die met grote regelmaat in ernstige crisis zat.
        Vegetariër die nog geen vlieg kan doodslaan. Vrijwilliger binnen het verenigingswezen. Geduldig, rustig en mild. Die er een punt van maakt als de rekening zijn inziens te laag is.

        En hoe zien mensen jou Jack? De meeste sociopaten laten door hun niet door geweten gehinderde platte ambitie zo hoog mogelijk op de apenrots te komen, een spoor van vernielingen achter.

      • Je levert nu wel heel snel het bewijs dat jij zonder enige grond het nodig vindt om mensen te beledigen. Je hebt een lange geschiedenis op dit gebied.
        Ik ben alleen scherp in mijn reactie wanneer anderen eerst het nodig vinden om persoonlijk getinte beledigingen te uiten.
        VSH vindt het nodig om voortdurend anderen te beschimpen, te beledigen en te kleineren. Mijn kritiek op VSH richt zich vooral op dit gedrag van hem.

      • Niet liegen kleine griezel.

        Afgezien van jou, richt ik mijn beledigingen niet (!) tot medereaguurders op dit mooie forum.

        Jij daarentegen.

      • Scroll even naar boven en ziet direct al een stroom beledigingen die je uit in de richting van andere reageerders met onwelgevallige meningen.

  • Heeft vaak het idee en dit soort vermoedens mij alsmaar meer versterkt, dat Kars, Jack en Marc dezelfde persoon betreft.

    • Rare veronderstelling.
      Mijn bijdragen blinken toch wat meer uit door een gedegen onderbouwing dan die van Kars en Marc. Dat ziet toch iedereen?
      ;-)

    • Sjoerd.

      Marc en Kars zijn intelligente personen. Jack is een middelmatig type.

      Het verschil tussen Marc en Kars is dat Kars zich onbezoldigd inzet voor de zaken die hij nastreeft. Verder heeft Kars de moed heeft om met open vizier te strijden.

      Hypothetisch. Als er een discussie was gekomen over of het tram of het MONSTRUM project, geschrapt had moeten worden vanwege risico's voor de toekomstige begrotingen, dan waren Marc (MONSTRUM-verkoper) en Kars (Tram-fan) elkaar digitaal in de haren gevlogen.

      • Helemaal eens VSH. Marc weet ook veel. Het betreft veelal 'inside information'. Iets wat ik niet kan weten en het ook niet terug kan vinden op de hiervoor aangewezen locaties. Alleen de betrokkenen hebben deze informatie. Ook Marc is een mysterie ;-)

      • ... met de feiten en met de cijfers. En met het gezonde verstand. En dan was het een kwestie geweest van verschil in mening.

      • O. Kars

        Dat betwijfel ik zeer gezien jullie fanatieke opstelling wat betreft tram en MONSTRUM. Als er echt een keuze tussen die twee projecten gemaakt moest worden, waren jullie elkaar digitaal zeker in de haren gevlogen.

        Ook omdat hetgeen je mij verwijt, het beledigen van medereaguurders, iets is waar jijzelf, maar vooral Marc, een handje van hebben. Ik tracht me aan huishoudelijke regelement van OOGTV te houden; dus ook aan het niet beledigen van medereaguurders.

        Bij Jack lukt me dat niet. Jack is een kleine twee jaar geleden op dit forum verschenen om via een constante reeks beledigingen aan het adres van de tegenstanders van de Almerisering van Groningen hier het zwijgen op te leggen. Waarbij hij als een ware sociopaat alles zal aangrijpen om mij van OOGTV af te krijgen. De drijfveer van deze kleine super-anonieme man is me wel duidelijk.

      • Pfwhahahaha!

        Eerst meldt VSH dat hij nooooit users beledigt in de reactiepanelen-

        en vervolgens beledigt 'ie Jack.

        Onbetaalbaar, die gozer...

Recente berichten

Studenten zijn boos: slechts 1000 euro compensatie voor de pechgeneratie en langstudeerboetes

Studenten en studentenorganisaties zijn niet te spreken over de plannen van het aanstaande kabinet. Zo…

8 minuten geleden

Politie en NS-beveiligers vatten vluchtende winkeldieven in de kraag bij Hoofdstation

Rond het Hoofdstation zijn vrijdagmiddag drie winkeldieven aangehouden door de politie en beveiligers. (meer…)

23 minuten geleden

Rutte woensdag op bezoek aan Groningen

Mark Rutte brengt komende woensdag een werkbezoek aan de provincie Groningen. De demissionair premier komt…

52 minuten geleden

PKC’83 veilig in eerste klasse J, WKE krijgt na beroep één punt in mindering

PKC'83 is definitief veilig in de eerste klasse J van het amateurvoetbal. Dat komt omdat…

1 uur geleden

Handhavers slingeren 27 overtreders op de bon bij spoorwegovergang Peizerweg

Nog even snel door het rode licht, stilstaan op de overweg of afleiding door de…

2 uur geleden

Vlag gehesen op hoogste punt van 285 nieuwe woningen in De Wijert

Aan de Spieghelstraat is bereikten De Huismeesters en bouwbedrijf Trebbe donderdagmiddag officieel het hoogste punt…

2 uur geleden