Categorieën: Nieuws

Kinderboerderij Beestenborg gered

Feest is het deze dagen bij kinderboerderij Beestenborg aan de Akeleiweg in de stad. Na een roerige periode waarbij sluiting dreigde, is door een samenwerkingsverband met zorgboerderij Golden Raand de toekomst zekergesteld.

“Ik ben ontzettend blij”, zegt voorzitter Manuel Kannegieter van De Beestenborg. “Anderhalf jaar geleden stapte ons bestuur en ons dagelijks beheer op. Nieuwe mensen konden we niet vinden, waardoor sluiting eigenlijk de enige overgebleven optie was.” Maar een aantal fanatieke vrijwilligers lieten het er niet bij zitten, en gingen op zoek naar andere mogelijkheden.

Afgelopen voorjaar kwam men in contact met zorgboerderij Golden Raand uit het Groningse Noordwolde. “Wij waren direct enthousiast”, zegt Greet Cazemier van de zorgboerderij. “Voor ons is het een geweldige plek waar een aantal van onze cliënten praktijkervaring op kunnen doen. Daarnaast kunnen we het dagelijks beheer over de boerderij verzorgen.”

Momenteel is men bezig om de boerderij weer op de kaart te zetten in de wijk. “Het gaat eigenlijk ontzettend goed”, zegt Kannegieter. “Gisteren (maandag, red.) was het met mooie weer ontzettend druk en liepen hier wel vijftig kinderen rond.” De voorzitter wijt het succes aan de slimme opzet. “Behalve de boerderij hebben we nu een grote speeltuin met allerlei attracties waar de kinderen zich de hele dag kunnen vermaken.”

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Het is voor de vrijwilligers, waarvan er een aantal al meer dan 10 jaar werkt, geen win win situatie, het bestuur (ook bestaande uit vrijwilligers) heeft deze stap genomen zónder de vrijwilligers, die dagelijks op de werkvloer te vinden zijn, hier ook maar enigszins bij te betrekken of van te voren te informeren. De Beestenborg is een kinderboerderij met als motto "voor de wijk, door de wijk"... het is géén zorgboerderij. Het beheerdersprobleem kon ook anders worden opgelost, maar hier valt geld uit te halen. Een win win situatie voor het bestuur en de zorgboerderij, maar niet voor de medewerkers, die de boerderij járen draaiende hebben gehouden! Want die kunnen binnenkort misschien wel hun biezen pakken...

  • Misschien zou bij zo'n kinderboerderij ook het hele productieproces van lammetje of kalf naar broodje kebab of hamburger inzichtelijk gemaakt kunnen worden.

    Gezellig met de kinderen naar de kinderboerderij en de leuke vrolijke lammetjes bekijken en dan ergens anders nog even een broodje kebab ophalen of naar de McDonalds gaan is wel een beetje erg hypocriet.

  • Maar gewoon dat ik weer mee kan doen in de maatschappij! Dat ik er weer bij hoor. En nu zit ik maar achter de computer. Ook anderen kunnen zich niet voorstellen dat dat gezellig is.

Recente berichten

NK Jeugdschaken is in volle gang

Het Nederlands Kampioenschap Jeugdschaken is in volle gang. Elk jaar vindt dit kampioenschap plaats, maar…

16 minuten geleden

Rus uit Groningse vluchtelingenopvang krijgt twee jaar cel in België voor rooftocht langs supermarkten

De rechtbank in het Belgische Hasselt heeft een Rus, die naar Nederland was gevlucht om…

2 uur geleden

VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers met telefoon geopend kunnen worden

Ondergrondse afvalcontainers moeten in de toekomst met een telefoon geopend kunnen worden. Daar pleit de…

2 uur geleden

Kwart miljard subsidie voor productie volledig hernieuwbare waterstof, grootste capaciteit komt uit Groningen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft 250 miljoen euro aan subsidies verdeeld over zeven projecten,…

3 uur geleden

Waterloolaan afgesloten vanwege verward persoon die huisraad op straat gooit

De Waterloolaan is maandagmiddag door de politie afgesloten tussen de Verlengde Oosterweg en de Verlengde…

4 uur geleden

Aardbeving met kracht van 1.5 op schaal van Richter bij Usquert

Bij het Usquert (Het Hogeland) heeft maandag een aardbeving plaatsgevonden. Volgens het KNMI ging het…

4 uur geleden