Categorieën: Nieuws

Burgemeester bezoekt honderdjarige

De Groningse mevrouw Neeltje van der Veen – Broere is zondag 100 jaar geworden. Ze krijgt maandagmiddag bezoek van burgemeester Den Oudsten.

Mevrouw Van der Veen woont in De Es aan de Beukenlaan. Ze werd in 1915 geboren in Zoutkamp en verhuisde in 1954 naar Groningen.

Ze werkte eerst als gezinsverzorgster en had later samen met haar man een persfotobureau. Haar grote hobby is lezen.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • voor een keukentafelgesprek ? Ik hoor het de burgemeester al zeggen, beste mevr. Van der Veen hartelijk gefeliciteerd met uw verjaardag. U heeft nu jaren verzorging gehad, maar u begrijpt natuurlijk dat dat niet langer kan. U kost de gemeenschap teveel. en daarom mag u vanaf 1 januari uw kinderen, inmiddels ook al op respectabele leeftijd, gaan vragen het huishouden te doen. Of de buren van in de 80. gezien uw leeftijd heeft u jaren de tijd gehad om een netwerk op te bouwen van mantelzorgers die het kunnen doen. Lukt dat niet dan moet u iemand inhuren, maar wel zelf betalen. Nog een fijne verjaardag mevrouw.

    • Ik proef verbittering in jouw bericht @Marie ..
      Je bent het vast niet eens met het ouderen beleid .
      Er zijn hier op deze site 2 personen die jouw vast wel een onderbouwing kunnen geven van het gemeente en landelijk beleid.
      En hoe verstandig het allemaal is .( bespaart geld).
      Hun namen zal ik gedeeltelijk noemen ( i.v b met de privacie ) hier komen ze: @jac en die andere heet @mac..
      Ik ben zeer benieuwd naar hun reactie

      • Nee hoor, geen verbittering. Ik vind het gewoon nogal triest dat aan de ene kant mensen geacht worden langer thuis te wonen maar aan de andere kant noodzakelijke voorzieningen die ervoor zorgen dat mensen langer thuis kunnen wonen worden afgebroken. Niet alleen bij ouderen maar ook bij chronisch zieken en gehandicapten. Een groep die de laatste jaren met steeds meer kosten te maken heeft BV elk jaar het verplicht eigen risico zonder dat ze daar wat aan kunnen doen.

      • Zal ik je ter wille zijn René? Mevrouw van der Veen-Broere woon in de Es. Een woon-zorgcentrum. Iets wat weleer Bejaardentehuis heette. Thuiszorg is dus helemaal niet aan de orde dus ook een keukentafel niet. En dan nu on topic:

        Hiep hiep hoera! in honderdvoud voor de jarige!

      • dat heb ik ook gelezen Marc.en wat ik ook gelezen heb is dat er in de Es woongroepen zijn voor mensen die intensieve ( verpleeg) zorg nodig hebben en zelfstandige appartementen. je moet tegenwoordig wel heel wat mankeren wil je voor de (verpleeg)zorg in aanmerking komen. Zelfstandige appartementen betekent betalen. het ene na het andere 'bejaardentehuis' sluit, die bestaan nml niet meer. 'Steeds meer Bejaardentehuizen' sluiten of zijn al gesloten en mensen moeten zichzelf gaan redden, dat is helaas de huidige realiteit. Ook Groningen bezuinigd op de thuiszorg. Nietemin wens ik deze dame een fijne verjaardag en hoop dat al deze ellende haar bespaard blijft en dat ze nog jaren kan genieten van een fijne woonplek zonder geldzorgen.

      • @Rene
        Denk aan spelling en interpunctie! Naast inhoudelijke gebreken doet ook de vorm van je bijdragen pijn aan de ogen.
        En dat is jammer omdat het afleidt van de boodschap.

      • Die appartementen zijn er nog niet. De nieuwbouw is nog niet af. Ze zijn nu een nieuw verzorgingshuis aan het bouwen waar de mensen naar toe verhuizen wanneer het af is. Daarna wordt de huidige flat afgebroken en komt er een ronde woontoren met appartementen voor ouderen naast.

        Middenweg. Ze woont dus in De Es. Jammer dat ze niet in de Oosterpoort kon blijven. Daarvan steekt het echter niet anders in elkaar.

    • Steekt toch iets anders in elkaar, mevr. van der Veen woont nog geen jaar in een/dit verzorgingstehuis en heeft al die tijd volledig zelfstandig gewoond in een appartement in/aan de rand van de Oosterpoort, waar zij behoudens haar AOW, al die jaren haar eigen opgebouwde pensioen heeft opgesoupeerd.

  • Marc, ik reageerde op de posting van Marie, de inhoud heeft dus niets met jou bijdrage van doen.

  • De oudjes in Nederland hebben het niet zo slecht. Of ze zijn eigenwijs waardoor ze in de problemen komen. Het grootste gedeelte van de oudjes in Nederland is gewoon rijk! Ik had ook een oma, klagen, klagen, klagen, maar vergeten dat alles zoals ziektekosten helemaal vergoed werden en ze had nog gewoon geld om te sparen. Blij dat er geen bejaardenhuizen zijn, ik moet er niet aan denken om met al die zeurende oudjes (het zijn er in in ieder geval heel veel) in 1 huis te wonen.

    Mag ik er nog even op wijzen dat de zogenaamde zielige oudjes gratis geld kregen van Den Uyl, gefinancierd door de gasbel. En juist, de gasbel is leeg of veroorzaakt zoveel aardbevingsschade dat het niet meer rendabel is. Dus wie kan er zometeen wel werken voor zijn oude dag, juist de nieuwe generatie. In Nederland is veel te lang op eel te grote voet geleefd en de jongste generaties kunnen het oplossen.

  • Mijn familie werkt ook in de thuiszorg, je moet eens horen hoe er misbruik werd gemaakt van het persoonsgebonden budget. Of dat je vroeger al meteen op je 60ste een duur bejaardentehuis in kon. Die tijden zijn voorbij.

  • Dan heb je als 100-jarige Grunnegse van alles al meegemaakt en dan mag je vervolgens ook nog op deze respectabele leeftijd taart eten met een Fries.

Recente berichten

“Blij dat op de KEI-week nu iedereen mee kan doen, dit is heel mooi nieuws voor het mbo”

Op de KEI-week zijn komende zomer naast wo- en hbo-studenten ook mbo'ers welkom. Raadslid Rozemarijn…

33 minuten geleden

Broedvogelpopulatie in moeras- en zoetwatergebieden stijgt

Het aantal broedvogels in Nederland stijgt. Dat blijkt uit cijfers van het CBS en Sovon.…

39 minuten geleden

Laatste trainingen FC Groningen voor promotiewedstrijd tegen Roda JC openbaar in de Euroborg

De eerste selectie van FC Groningen traint komende woensdag- en donderdagochtend in Euroborg. Beide trainingen…

2 uur geleden

Organisatrice afvaldumpingen op A7 moet tienduizenden euro’s schadevergoeding betalen aan taxichauffeur uit Stad

De 30-jarige vrouw uit Oldehove, die in de zomer van 2022 afvaldumpingen organiseerde op de…

3 uur geleden

OM wil Algerijn vijftien maanden achter slot en grendel voor rooftocht in Engelbert

Het Openbaar Ministerie wil dat een 23-jarige Algerijn zeker vijftien maanden in het cachot verdwijnt.…

4 uur geleden

Boek over Grote Markt in de maak: gemeente zoekt verhalen en foto’s

Ter gelegenheid van de afronding van de nieuwe Grote Markt is de gemeente bezig met…

4 uur geleden