Categorieën: Nieuws

Stadspartij wil duidelijkheid over vertraging bouw Forum

De Stadspartij wil duidelijkheid van het stadsbestuur over het Groninger Forum. RTV Noord meldde eerder deze week dat een deel van de fundering mogelijk gesloopt en dan verstevigd moet worden om aardbevingsbestendig te zijn.

De Stadspartij vraagt zich onder meer af of het stoppen met de bouw van het Forum geen optie is. Ook zegt de partij dat de vertraging de stad geen cent mag kosten.

Daarnaast wil de Stadspartij weten welke risico’s er worden gelopen sinds de Nationale Praktijk Richtlijn voor aardbevingsbestendig bouwen tot eind dit jaar is uitgesteld.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Stop voorgoed met deze onzinnige bouw van het Forum .Nu stoppen zal de stad Groningen 60 miljoen opleveren .De Groningers spraken gisteren voor 80 % uit STOP deze bouw.

    • Stop met het uitbraken van onzin.

      Op tien juni worden de maatregelen bekend gemaakt en de stadspartij moet maar gewoon even wachten.

      • Is geen onzin Marc, heb je de publiekspoll op de site van RTV Noord niet gezien gisteren? Vast wel kerel, iemand zoals jij die de hele dag op internet zit heeft dat vast wel gezien.

      • Waarom verdedig jij toch steeds het Forum Marc geef daar de werkelijke reden van.Jij weet net zo goed als alle anderen dat stoppen veel geld bespaart en veel leed in de toekomst voorkomen wordt.Het is een waanzinnig project op die plaats had het aan de buitenzijde stad gestaan op Europark beter kunnen staan.Maar dan ook was het lood aan het been van de stad Groningen geworden.

      • Er waren momenten Marc om te kunnen stoppen. Dit heeft het college nagelaten. De raad werd totaal om de tuin geleid via allerlei constructies of niet. En heeft men dit bewust aangestuurd om het door te laten gaan. NU is het misschien te laat.

      • In een veel eerder stadium was stoppen al duurder dan doorgaan Pieter. Je zwets dus uit je feitenvrije nek. Omdat je geen argumenten hebt probeer je mij maar weer een verdacht te maken.

        Poll niet gezien. Een poll van de stemmingmakers van RTVNoord is ook niet serieus te nemen. Dat is tegenwoordig een platform voor iedere aandachtsverslaafde zeikerd die iets over de aardbevingen te janken heeft. Kritiek is verboden want dan krijg je een horde woedend gepeupel over je heen.

      • Aha de koningin van de persoonlijke aanval reageert weer eens. Chris als je alleen maar kunt kijven dan kun je beter gewoon je mond houden.

      • Nee Marc. Dit moet ik je tegenspreken. Het dossier Tram / Forum / alsook de nieuwbouw van sociale dienst als onderdeel van dat zelfde akkoord beheerste dagelijks destijds mijn leven. Enigszins betrokken. Het moet omstreeks het jaartal 2011 geweest zijn. Toen kon men nog stoppen zonder enige cent aan onkosten. Dit heeft men nagelaten. De discussie was toen destijds al goed op gang. De Grunnegers werden daarin als opinie al totaal genegeerd.

      • Sjoerd, het definitief goedkeuren van de provinciale subsidies in 2011 (waardoor we nu nog steeds gezeur over de Kabelbaan hebben) was het point of no return. Blijkt ook uit de besprekingen over een nieuw college in 2012 (na het tramdebacle) toen de VVD als tegenstander van het Forum weer mee moest doen. Toen zei Johan Remkes (formateur) dat stoppen met het forum geen optie meer was, ook niet voor de VVD.

  • Naast al de miljoenen zal het de stad veel leed besparen als de bouw van HET MONSTRUM wordt gestaakt.

  • Een mooi plein van maken.

    Met bomen, terrasjes, muziekkoepel en een beeldhouwwerk van de kwaliteit als die van het beeld bij de Hereweg (getiteld Landbouw en veeteelt o.i.d)

  • precies VSH: Het zou een heerlijke groene, rustieke oase kunnen worden! Parkeergarage eronder en klaar! Met een plein dat ruim genoeg kan zijn voor culturele manifestaties.

  • Voor een aantal mensen is het kennelijk erg lastig om te accepteren dat een democratische meerderheid heeft gekozen voor de bouw van het Forum.
    De partij die mordicus tegen was heeft een forse nederlaag bij de verkiezingen geboekt.

    • Bron: Wikipedia, waar je maatje M. ook zo gecharmeerd van is. Dus hou nu eens op met met het telkenmale verkondigen dat er een democratische meerderheid voor dit Huis van Niets zou zijn geweest en/of is.

      De bouw is niet onomstreden. Over de haalbaarheid van het geraamde bezoekersaantal wordt hevig gediscussieerd en op 29 juni 2005 waren de plannen voor een grootscheepse verandering van de Grote Markt en de bouw van het Forum inzet van een correctief referendum. Het referendum mislukte omdat er niet genoeg stemmen werden uitgebracht.

      • Middenweg het besluit is door een democratisch gekozen college genomen en goedgekeurd, door een democratisch gekozen gemeenteraad. Vervolgens hebben tegenstanders een correctief referendum georganiseerd, wat onvoldoende opkomst had. 38% van de 38% was 51% voor het Forum. Alleen het feit dat het referendum door te lage opkomst ongeldig was, maakt het forum en Oostwand nog geen ondemocratisch besluit. dat maakt jou demagogische hoofd er van. Je gedraagt je als een kind dat verloren heeft en daarom de regels wil herschrijven zodat ie toch heeft 'gewonnen'.

      • Feit is dat de politieke partijen die tegenstander waren van het Forum een grote verkiezingsnederlaag hebben geleden.
        Bij het referendum was een meerderheid voor de plannen. Dat de drempel niet werd gehaald had wellicht te maken met het feit dat de tegenstand tegen de plannen lang niet zo groot was (en is) als sommigen willen doen geloven.

      • Marc, waar lees jij dat ik het over het/een gemeenteraadsbesluit spreek? Dat de gemeenteraad destijds in meerderheid voor heeft gestemd, was en is elk en iedereen wel duidelijk, op jou na dan misschien.

        Ik heb het over het feit dat men op dit forum het ongeldig gebleken correctief referendum, telkenmale blijft gebruiken om te beweren dat een meerderheid van de inwoners uit deze stad voor het Huis van Niets heeft gestemd en de bouw door dit referendum dus volledig legitiem zou zijn.

        Begrijpend lezen gaat je klaarblijkelijk moeilijk af, waardoor jij je mening gaat verkondigen op iets wat jij denkt te hebben gelezen i.p.v. wat er werkelijk geschreven staat. Wie is er nu dan de demagoog hier?

      • Middenweg, ten eerste had Jack het niet over dat referendum, jij haalt het aan om t stellen dat er geen meerderheid voor het forum zou zijn. Pertinente verdraaiing van de waarheid en dus een leugen. Ik haal de gemeentelijke besluiten aan om aan te tonen dat het forum via democratische processen tot stand is gekomen.

  • Nou Niet zo laten....De Grote Markt ziet er nu afschuwelijk uit. Niet voor niks momenteel de lelijkste Grote Markt van Nederland. Wel even het rijtje dichten naast het Vindicat gebouw en er achter dan een leuk pleintje alla Rome.

  • Laat de Stadspartij zich aub ook druk maken over het bijvoorbeeld het Boterdiep.

    Als we niet uitkijken is over een paar jaar het Boterdiep niet te onderscheiden van een willekeurige straat in Almere. (Afgezien van Simplon in Groningen, en een rood-wit fietsbordje met daarop Amsterdam 25 km in Almere).

    • Of de Stadspartij zich ergens druk over maakt is een irrelevante vraag omdat ze niet in staat zijn gebleken om ook maar iets te bereiken.

      Heb ook nog helemaal niets gehoord van welke tegenstander dan ook van de plannen voor het Boterdiep, op de gebruikelijke querulant na.

      • Jack, jouw stokpaardje is al van zijn stokje gevallen. Jij roept iedereen maar op om op landelijke partijen te stemmen, omdat die veel invloed in den haag zouden hebben.

        Mede dankzij de Stadspartij is de tram ontspoord. Toen landelijke partijen in de gemeenteraad bij zinnen kwamen konden ze rekenen op een meerderheid. En raad eens wat ik nu hoorde ik al dat de partijen die voor Groningen opkomen weleens heeeel belangrijk kunnen gaan worden in de eerste kamer..... dat betekend minimaal 5% meer aardgasbaten na Groningen als de regeringspartijen net dat ene zeteltje nodig hebben. En dan is bij onderhandelen heel makkelijk om wat extra percentages Groningse gasopbrengsten naar Groningen te laten vloeien, want dat zal heel nederland wel begrijpen.

  • Ik neem aan dat niemand écht verbaasd is dat dit bericht is verschenen.

    Ik neem ook aan dat iedereen wel weet wat hiermee wordt gedaan. Niets. En terecht, natuurlijk.

  • Sinds wanneer bepaalt marcje wat ik mag schrijven. Je commentaar toont alleen maar dat ik gelijk heb.

Recente berichten

‘Veel zon op Pinksterzondag, de komende dagen regen- en onweersbuien’

Op Eerste Pinksterdag is er veel zon. Op de dagen daarna neemt de kans op…

4 uur geleden

Hardlopers Lemmink en Hendrikse van Team 4 Mijl in de prijzen bij NK 10 kilometer

De atleten Nik Lemmink en Tom Hendrikse, beide van het Groningse Team 4 Mijl, hebben…

4 uur geleden

1J: Doek valt voor GRC Groningen, PKC’83 heeft kans op periodetitel

GRC Groningen is zaterdagavond in de voorlaatste competitieronde gedegradeerd uit de eerste klasse J. PKC'83…

5 uur geleden

Be Quick 1887 leeft nog na zege op Pelikaan S

Be Quick 1887 won zaterdagavond in eigen huis met 2-0 van het al gedegradeerde Pelikaan…

6 uur geleden

Agressieve man bedreigt omstanders met kapotte fles

Agenten hebben zaterdagavond op de Beren in de Korrewegwijk een agressieve man aangehouden die omstanders…

7 uur geleden

Dorpstoneel Westerbroek zoekt het door spelerstekort nu in de wijde omgeving: “kom erbij”

Al zo'n honderd jaar bestaat in Westerbroek, vlak over de gemeentelijke grens de toneelgroep Violeria,…

8 uur geleden