Categorieën: Nieuws

VVD Groningen enthousiast over Kamp

De VVD in de Provinciale Staten van Groningen vindt de excuses die minister Kamp van Economische Zaken gisteren aan de bewoners van het aardbevingsgebied maakte, goed en noodzakelijk.

De VVD-fractie geeft aan ook begrip te hebben voor de scepsis die hier en daar te horen is. “Na de verschijning van het rapport is er een luide en brede roep om excuses vanuit Groningen gekomen. Nu die er zijn, is het ook zaak ze te aanvaarden,” aldus fractievoorzitter Mirjam Wulfse.

De VVD Groningen vindt het bemoedigend dat minister Kamp laat onderzoeken of het Groninger veld alleen aanvullend gebruikt kan worden. Verder vindt de VVD dat alle aanbevelingen uit het rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid overgenomen moeten worden.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Hoesanna bij de VVD Groningen maar dat zijn niet de inwoners van de Provincie Groningen.

    De Haagse partijen worden afgerekend voor de jarenlange misbruik. Verminder het gas oppompen en doe dagelijks 10 % van de gasopbrengsten in een pot in de provincie Groningen! En herstel in het gehele aardgas wingebied alle gebouwen ! herstel maar goed en langdurig !

  • Ik ben geen katholiek maar ik maak toch even de volgende vergelijking.
    Kamp biecht zijn zonden op, doet boete en belooft beterschap. Om vervolgens met een schone lei weer precies dezelfde zonde te begaan. Enzovoort enzovoort.

  • de vvd heeft helemaal niks om enthousiast over te zijn. dan kan je als statenfractie in groningen kennelijk weinig anders doen dan het optreden van partijgenoot kamp toejuichen.
    helaas zal dit enthousiasme niet gaan helpen bij de statenverkiezingen omdat de vvd voor een groot deel op zijn landelijke (gas-)beleid zal worden beoordeeld en nog wat zaken waar een mens (= kiezer) niet vrolijk van wordt, zo gaat dat nou eenmaal:
    http://politiek.thepostonline.nl/column/dit-land-kan-wel-wat-minder-vvd-gebruiken/

  • De VVD was en is nou eenmaal dé kapitalistische, rechtse en asociale partij van Nederland. En zal dat ook altijd blijven. Voor geldelijk gewin moet en zal alles wijken!
    Gevolgd door het schijnheilige tevens rechtse CDA en de ook totaal niet meer sociale PvdA.

  • Beste reageerders kom vooral kiezen maar wel op de regionale partijen.
    Ik heb 12 jaar voor een goede N 33 verdubbeling mij ingezet en 80 % van mn voorstellen zijn snikkie overgenomen en 60 tot 80 miljoen bespaard.Er valt nog veel te gebeuren . Kies lijst 13 ,, Red het Noorden" maar wel op plaats 2 P.C.J.Muijzert en niet op de Australische Drent uit Smilde

    • Op deze manier ga ik in elk geval zéker niet op jou of jouw partijtje stemmen... hoewel ik dat eerlijkheidshalve al niet echt van plan was.

      • Marc ik kan je een mail laten lezen waar de beste Jerry mij voor uit gemaakt heeft.Trouwens de persoon met de meeste stemmen in een partij artikel P 15 van de kieswet omschrijft dat.

      • Marc als ik niet de 32 ondersteunings betuigingen had had Jerry helemaal niet meet kunnen doen.Hij had 2 ondersteuningen
        Dus ik voel me misbruikt.

      • Ok dan nog een gratis leus.

        Stem niet op Jerry, maar op Pieter, anders krijg je maar gesodemieter.

      • Toch sympathiek Marc ! Ik wil vanwege de infra proberen in de Staten te komen en het Forum o.a. stop zetten ! Zuidelijke Ringweg Groningen veranderen .

  • Ja zegt Dijstelbloem in Pouw gisteravond we hebben door het minder oppompen van gas een strop van 1,5 a 2 miljard euro.
    Maar hij vergeet te zeggen dat door de zachte winters tussen jan 2013 en jan 2015 45,4% en feb 2014-feb 2015 50,8 % minder gas nodig was.Hij doet voorkomen dat het door de PVDA ligt dat door de kraan dicht te draaien minder inkomsten maar dat ligt aan het weer !

      • Jannes vergeet niet dat de PvdA wel meer vertellen wat niet klopt. Ze hebben nu al slapeloze nachten dat ze sterk gaan verliezen. Dat hebben ze aan zichzelf te danken met hun leugenachtig beleid. Hier telt een kat in het nauw maakt rare sprongen. Dus doen we net of we de redders zijn en dan maar hopen dat de kiezer hier in trapt.

Recente berichten

Lelylijn en Nedersaksenlijn opgenomen in regeerakkoord

De aanleg van de Lelylijn en de Nedersaksenlijn zijn opgenomen in het regeerakkoord van de…

1 seconde geleden

Meerderheid ‘werkhervatters’ blijft na WW langer dan een jaar aan het werk

Het aantal WW-uitkeringen in de provincie Groningen is in april met bijna 4 procent afgenomen.…

14 minuten geleden

Identiteit van betrokkenen steekincident Nieuwe Markt bekend

De politie heeft de identiteit bekend gemaakt van de twee mannen die verdacht worden van…

23 minuten geleden

Koen Schuiling zwaar teleurgesteld over afschaffen spreidingswet

Burgemeester Koen Schuiling van Groningen, tevens voorzitter van de Veiligheidsregio Noord, is zwaar teleurgesteld dat…

49 minuten geleden

Donderdag begint zonnig, maar eindigt mogelijk met regen- of onweersbui; daarna langzaam wat minder warm

Het zonnige en warme weer van de afgelopen dagen kent aan het eind van donderdagmiddag…

11 uur geleden

Mogelijk oplossing voor bewoners Betonbos: “We gaan in gesprek met provincie”

Er is mogelijk een oplossing voor de bewoners van het Betonbos. Dat heeft wethouder Rik…

11 uur geleden