Categorieën: Nieuws

Rechter vernietigt omgevingsvergunning Moskee

De rechter heeft de omgevingsvergunning voor de bouw van de moskee in Selwerd vernietigd.

Buurtbewoners maakten bezwaar tegen de bouw van de moskee, die volgens hen parkeerproblemen,  oplevert met name rond het vrijdagmiddaggebed. De omgevingsvergunning is  door de bestuursrechter vernietigd op grond van onvoldoende beargumenteerde besluiten van de gemeente Groningen. Ook werd volgens de rechter niet voldaan aan een goede ruimtelijke ordening door de nieuwe moskee 60 cm hoger te laten worden. Hierdoor zou een derde bouwlaag mogelijk zijn.

In het mobiliteitsplan dat gemeente presenteerde stelde de gemeente dat bezoekers van de nieuwe moskee hun auto’s kunnen parkeren op de parkeerplaats bij Winkelcentrum Paddepoel en bij het Yarden Crematorium om zo de omliggende straten te ontlasten. Het winkelcentrum en Yarden gingen hiertegen in beroep. Dat plan kan niets afdwingen stelde de rechter.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • O dus Moslims mogen niet parkeren in Paddepoel Nederland op zijn smalst. Ik kom nooit meer in die racistenwijk. Dat winkelcentrum mag ook failliet!

    • Marc.

      Etniciteit en religie zijn twee verschillende zaken Marc.

      Zo heb je etnische en religieuze Hindoestanen die in Den Haag PVV stemmen, ondanks dat er genoeg etnische Hindoestanen moslim zijn.

      En jij boodschappen in Paddepoel? Dacht altijd dat die zeer goedbetaalde ,GroenLinks stemmende, communicatiemedewerkers in de non-profitsfeer in wijken als Helpman en de Wijert Zuid woonden.

      Ver weg van de multiculterele gezelligheid.

      • Prima viswinkeltje in Paddepoel.

        Op mijn zomerse fietstochten naar het Noorden (Humsterland) koop ik op de heenweg daar vaak regelmatig overheerlijke kibbeling!

      • Vertel dat de joden maar eens VSH. Etnisch geworteld in een groot deel van Eurasië maar vervolgd om hun godsdienst. Racisme kan ook gebruikt worden als er sprake is van discriminatie op basis van socio-culturele kenmerken zoals godsdienst.

      • Marc.

        De ronduit satanische waanzin van de Nazi's was echt veel meer "ras"-georiënteerd dan geloofsgeorienteerd.

        Een van de redenen dat de Duitse verzetskerk genaamd Bekennende Kirche (Bonhoeffer, Barth, Niemoller) ontstond was dat de nazistische Deutsche Kirche, Joodse Christenen de toegang tot de kerk ontzegden.

        On topic: als de rechter de plannen voor een kerk had doorkruist, was jij dan ook het winkelcentrum gaan boycotten? Of is dit ordinaire selectieve verontwaardiging.

      • De Nazi's waren niet de enige jodenvervolgers uit de geschiedenis, zoals bekend is. Zou het winkelcentrum bezwaar aangetekend hebben tegen nieuwbouw van een Kerk? Veel dichter bij het Winkelcentrum staat er een, die daar nog niet zo lang staat. De Moskee is er al en wordt slechts vervangen.

  • De rechter heeft gesproken Marc Marie, je kunt het er mee eens zijn of niet, maar zo gaat dit nu eenmaal in een rechtsstaat. Mocht je hieraan twijfelen, dan zegt dat meer over jou, dan over de rechtspraak.

    Marc, get alive and get a life.

    • Zo horen we je ook niet als de zoveelste draaideurcrimineel er met een werkstrafje af komt. Beetje hypocriet om dat argument te gebruiken Middenweg.

      • @Marc Marie, ik heb nog nooit een opmerking over een draaideurcrimineel gepost. Dus ook deze aantijging is, als zo vaak in jou postings volkomen misplaatst.

      • Ik heb ook nooit wat over de rechter of de rechtsspraak gezegd Middenweg. Wat een toeval zeg!

  • Moslims moeten net als elke Nederlander die bouwplannen heeft in zijn eigen parkeerbehoefte voorzien. Logisch dat een winkelcentrum en een crematorium die veel geld hebben moeten betalen voor hun parkeergelegenheid het niet accepteren dat de gemeente hun parkeergelegenheid aanwijst voor bezoekers van een moskee. Elk commercieel plan voor bijvoorbeeld de bouw van een appartementencomplex of een hotel van dit formaat op deze plek was allang afgeschoten. De rechter heeft recht gesproken!

  • Een prachtig mooie en vooral grote moskee op het suikerterrein lijkt me een mooi alternatief! Niet wegstoppen in een buitenwijk maar op een zichtlocatie langs de ringweg!
    Dat veel moslimlanden zo intolerant als de neten zijn weet ik, maar zo kunnen we mooi het goede tegenvoorbeeld geven.

  • Wat een drukte om een voormalige boerderij/varkensfokkerij te willen slopen om er een moskee voor in de plaats te willen gaan bouwen. Bouw het Formule 1 hotel om tot moskee, of geef de gelovigen korting op een trein abonnement, kunnen ze vrijdags per trein naar Rotterdam, daar is plaats zat in de Essalammoskee de grootste moskee in dit grenzeloze land.

  • Een kleine stap in de goede richting. Zijn we net van de meeste kerken af, beginnen religies weer nieuwe verafgodingscentra te bouwen. Is niet meer van deze tijd, we leven niet meer in de middeleeuwen.

  • Achter de Oostzijde van de Grote Markt is (nu nog) voldoende ruimte om een moskee te bouwen.
    Zal er zeker beter passen dan HET (beoogde) MONSTRUM.
    Geen parkeerproblemen, parkeergarage aanwezig.

  • Ik denk dat de plannen een beetje aangepast worden en dat dan opnieuw vergunning wordt verleend voor dezelfde locatie.

  • Kunnen ze de volgende keer meteen even de boeken opengooien om te zien waar het geld van de moskee vandaan komt. Daar schijnt ook bij alle andere moskeeën een probleem mee te zijn.

    Weg met nieuwe verafgodingscentra in de leefomgeving! Ga naar het industrieterrein, of bouw ze gewoon helemaal niet. Ik woonde jaren geleden naast zo'n jankende moskee toeter, daar wordt je niet vrolijk van. Integendeel, dan zou je er alles aan doen om te voorkomen dat je ooit weer naast zo'n ding komt te wonen. Ik zou er in ieder geval geen enkel huis in de buurt kopen.

Recente berichten

Stadjers gaan in gesprek met experts over voorwerpen Tweede Wereldoorlog

Persoonsbewijzen, speldjes of oude apparaten. Op vrijdag 3 mei konden Stadjers in gesprek met experts…

36 minuten geleden

Herdenking Joodse slachtoffers Tweede Wereldoorlog bij monument aan Hereweg

Afgevaardigden van de joodse gemeenschap in Groningen hielden vrijdagmiddag voor de 35e keer een herdenking…

1 uur geleden

Slachtoffers april-meistaking herdacht in Appèlbergen

Bij het 3 mei-monument in Appèlbergen zijn vrijdagmiddag de slachtoffers van de april-meistaking herdacht. (meer…)

1 uur geleden

Julianaplein komend weekend bijna geheel afgesloten; knooppunt daarna open van en naar Drachten

Operatie Ring Zuid zit nog tot maandag in fase 3, maar toch verandert deze vrijdag…

1 uur geleden

En toen was het oorlog, “Je wist niet wat je er mee aan moest”

Abel van Santen was 17 toen de oorlog uitbrak. Het begin van een verwarrende tijd,…

2 uur geleden

Man (31) veroordeeld voor stalking en verspreiden naaktbeelden in Groningen

Een 31-jarige man is vrijdag veroordeeld tot een taakstraf voor de duur van 180 uren…

2 uur geleden