Categorieën: Nieuws

PvdA en VVD gaan laatste dagen campagne in

De PvdA lijsttrekker William Moorlag heeft nog vijf dagen te gaan voordat de stembureaus op woensdagavond hun deuren sluiten en het tellen van de stemmen kan beginnen.

Zijn collega van de VVD Mark Boumans heeft het moeilijk. Zijn partij raakte de afgelopen weken nogal in opspraak, declaraties, fraude en aftredende bewindslieden. De gaswinning met aardbevingen als gevolg zijn in Stad en Ommeland het belangrijkste onderwerp bij deze verkiezingen voor Provinciale Staten en Waterschappen. Moorlag onderhandelde met minister Kamp over de gaswinning, maar blijft druk uitoefenen.

De stembureaus zijn woensdag 18 maart open van half acht in de morgen tot negen uur in de avond.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Laten de Groningers hopen dat ze woord bij stuk houden en PVDA en VVD maar ook vooral de gedoogers D66 en CU en Groen links afrekenen en dat ze in 60 j niet meer de macht krijgen want luisteren naar anderen doen ze niet en tegen a.s. woensdag met cadeautjes rond strooien.En na de verkiezingen zijn ze alles vergeten.

  • Vanavond heb ik moorlag op de tv noord gezien in een spotje.
    Het is niet te filmen wat deze pvda,er uitkraamt.
    Hij denkt dat hij de burgers nog steeds kan bedonderen met zijn leugens over wat de pvda wel niet allemaal voor ze gedaan heeft. Dat is gauw verteld. Niets maar dan ook helemaal niets.

  • Ondertussen blijven deze lokale heren wel lid van de genoemde politieke partijen. Men probeert. Voeg dan de daad bij het woord en zeg het lidmaatschap op, dat ben je geloofwaardig. Anderzijds stem je ermee in!

  • Wie anno 2015 nog de aanvechting voelt om VVD te stemmen, zou de site Demmink Doofpot eens moeten bezoeken.

    Verklaart wellicht waarom dappere krachten (klokkenluider) binnen het ministerie van justitie, Opstelten hebben laten struikelen. Opstelten was met Donner (beiden van het Leidse studentencorps Minerva) hoofd "Dichtdrukker" van een vreselijke doofpot rondom de ex secretaris generaal van justitie, Joris Demmink (Minerva).

    Een man die ondanks dat hij wel degelijk voorkwam in Rolodex-onderzoek (bevestigd in rechtszaak in 2014 in Arnhem), en tegen de waarschuwing van zijn voorganger Borghouts, toch hoogste ambtenaar van justitie kon worden.

      • Alweer een inhoudsloze belediging.

        Lees de Demmink Doofpot nu maar eens. Ook als site op het internet.

        Of de stukken van Koen Voskuil (Algemeen Dagblad) over Demmink contact met een beruchte Haagse kinderpooier. Iets wat de gepensioneerde ambtenaar Demmink op staatskosten (!) in de rechtszaal aantocht, maar verloor.

        Lees anders ook even de uitgebreide getuigenverklaringen van justitie-medewerkers die bij de beruchte Rolodex-onderzoek betrokken waren. (Zaak in maart 2014). Demmink is wel degelijk genoemd.

        Een van de redenen dat de militaire inlichtingendienst MIVD een negatief advies voor Demmink uitsprak, en hij geen Secretaris Generaal bij het ministerie van defensie werd.

        Dat hij ondanks veertig geruchten (!) en tegen het advies van zijn voorganger Borghouts wel Secretaris Generaal (hoogste baas) van justitie kon worden dankzij Minister Donner (Minerva vriendjes) is op zijn minst opmerkelijk te noemen.

        Wedje!? De volgende justitie minister wordt ook weer een ex-Minervalid!

    • Had je in Engeland gewoond, dan had jij als beperkte autoriteitsgevoelige knaap ook degenen die Jimmy Saville doofpot wilden openbreken voor verwarde complotdenkers uitgemaakt.

      Noord Korea niets voor jou?

      • Je wordt stroef Ouwe. Wordt meer dan twee regels lezen of schrijven te vermoeiend?

        In mijn reactie staan minimaal twee veronderstellingen.

        1) Jij had, met de BBC, de slachtoffers van het pedonetwerk rondom Saville, en anderen die deze decennia gesloten doofpot wilden openbreken, genegeerd dan wel als verwarde complotter weggezet.

        2) Jij zou met je enorme autoriteitsgevoeligheid prima in Noord Korea kunnen leven.

  • Ik stem zeker geen pvda. Dat is wel de laatste partij waar ik op zal stemmen. Bedriegen hun eigen kiezers.

  • Beste Groningers, reken af met de Haagse orde VVD/PVDA en hun gedoogers.Pas op voor Gronings Belang want daar zitten vele PVDA ers in.Ik ga vanuit mn vakgebied(43j)meedoen aan de verkiezingen om alles in de gaten te houden op infra gebied.Daar wordt met geld gesmeten en totaal verkeerde beslissingen genomen.Help me in de Staten te komen. lijst 13 plaats 2 P.C.J.Muijzert (Oude Pekela en geboren en getogen Oost Groninger)

  • Jan net op RTV noord het debat gezien . Het was werkelijk verschrikkelijk zo als moorlag daar met onzin en onwaarheden van de PvdA stond te verdedigen. De pvda heeft hier voor gezorgd de PvdA heeft daar voor gezorgd. De ene foute opmerking na de andere.
    Hij kon niet anders dan het ingestudeerde verhaaltje wat Samson ook doet ten hore brengen. En er was voor mij maar een winnaar. Dat was de dame van de sp. Die viel moorlag aan op punten en daar had moorlag een heel slap verdedigend antwoord op. Weg met de PvdA. Als deze weer aan de macht komen is de provincie ten dode opgeschreven. overigs stem ik ook niet op de sp ondanks dat ze goed was. Kreeg een beetje medelijden met de PvdD. Ze sneeuwde een beetje onder. En de man die boven Pieter staat is een echte joker en hoort niet in de politiek thuis. Er was nog een dame die ik goed vond tot dat ze zei dat Groningen zich af moest scheiden. Toen ging ze de fout in voor mij. En bouwmans ja die kon niet anders dan de moeilijke positie waarin de VVD zich op dit moment bevindt.
    maar het zal hem niet redden .stem in ieder geval geen PvdA dan weet je zeker dat je vernacheld wordt.

    • Helemaal met je eens Chris. Klinkt gek, maar dat Groningen, de één na laagste provincie is met de hoogste werkeloosheid, is te danken aan een ander soortig werkgelegenheid. Groningen heeft namelijk relatief veel minder commerciële bedrijven en daarentegen veel meer ambtelijke organisaties. Waardoor wij ietwat beter de crisis zijn doorgekomen, dan de rest van land. De daling van de werkgelegenheid ging bij ons iets minder snel. Straks als de economie weer aantrekt, zal Groningen weer zeer stijf onderaan bundelen! Dit mag ook nooit worden ingezet als verkiezingspropaganda, omdat het onvergelijkbaar is en met name de PvdA daar onterecht handig gebruik van maakt. Van de SP weet ik, dat de besluiten die genomen worden in de raadsvergaderingen minder sociaal zijn, zoals men in de media naar buiten brengt. Dit gezegd hebben. De VVD heeft jarenlang de provincie Groningen laten uitmelken via 'het pappen en nathouden'.

      Kijk vooral achterom als mijn stemadvies. Wat hebben de gevestigde partijen bereikt voor Groningen in de afgelopen decennia?

      Geef de lokale partijen een kans als mijn stemadvies!

  • Beste mensen , ik doe voor het eerst mee aan de Staten verkiezingen.Waarom ? Of mijn partij x/y/z/ heet is niet belangrijk.Maar na mn strijd 2004-2012 voor een goede N 33 verdubbeling Assen-Zuidbroek waar 80 % van mn ideeen in verwerkt zijn en 60-80 miljoen aan besparingen heb ingebracht wil ik mn 43 j ervaring in de beton-spoor-grond-weg-en waterbouw gebruiken om een aantal zaken in de infra te wijzigen/te sturen.Geen grootheids waanzin projecten als Forum/Zuidelijke ringweg/oostelijke toegang Bedum tegen de wens van de bewoners Bedum.Grootheids waanzin station Groningen. 279 miljoen/Zuidelijke ringweg overschrijding 192 miljoen.Kies mij van uit mn vak bekwaamheid in de Staten van Groningen
    Kies lijst 13 plaats 2 P.C.J.Muijzert , Oude Pekela

Recente berichten

Het is verkiezingsweek op de Hanze: ‘Wij werken hier het hele jaar naartoe’

Van 13 tot 17 mei zijn de verkiezingen voor de medezeggenschapsraad van de Hanze. De…

7 minuten geleden

Scooterbestuurder gewond naar ziekenhuis na ongeluk met auto op Bornholmstraat

Op de inmiddels beruchte kruising tussen de Bornholmstraat en de Antwerpenweg heeft dinsdagmiddag een forse…

34 minuten geleden

Demonstranten mogen ook dinsdagnacht doorbrengen op Harmonieplein, zolang het ordelijk blijft

De actievoerders tegen de oorlog in Gaza mogen ook de komende avond en nacht op…

43 minuten geleden

Vijfduizend jaar Aziatische keramiek in Groninger Museum

In het Groninger Museum is vanaf zaterdag 8 juni de tentoonstelling 'Draken & Demonen – 5000…

1 uur geleden

Stadspartij wil compensatie voor kermisondernemers vanwege vroege sluiting op ‘promotie-vrijdag’

De gemeente Groningen moet de ondernemers op de Meikermis gaan compenseren voor de inkomsten die…

2 uur geleden

Man die over benen cafébaas reed op Meeuwerderweg moet acht maanden brommen

Een 34-jarige man uit Muntendam krijgt acht maanden celstraf opgelegd, omdat hij in april 2022…

2 uur geleden