Categorieën: Wijken

Eerste paal woonblokken Oosterhamrikkade

De eerste paal voor drie nieuwe appartementencomplexen aan de Oosterhamrikkade is donderdag in de grond gegaan. De paal werd geslagen door wethouder Roeland van der Schaaf.

Op de plek van het distributiecentrum van het UMCG komen drie blokken met in totaal 148 tweekamerappartementen. De woningen van 38 vierkante meter groot zijn bedoeld voor starters, zoals werkende jongeren en pas afgestudeezden.

De collectieve ruimtes krijgen zonnepanelen, zodat zij energieneutraal zijn. Het complex is ontworpen door het Gronings architectenbureau Van Ringen.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Late reactie want ze zijn al meer dan een week aan het heien dus de eerste paal klopt niet want die is vorige week al de grond ingegaan.

  • Ondanks het feit dat ik liever had gezien dat de voorzijde van Vihamij Buttinger was blijven staan, zou dit qua bouwhoogte het maximale moeten gaan worden en kan het een voorbeeld zijn voor de stadsvernieuwing/het nieuwe wonen in Groningen.

    Wat een verschil met de Groenling, het gedrocht wat vanaf bovenstaande foto gezien, links van dit nieuwbouwproject is neergezet.

  • Er wordt ook niet vermeld dat de bewoners gewoon bedonderd zijn.Er zou geen bezwaar gemaakt zijn.
    De argumenten die aangebracht zijn dienen niet als bezwaar De bewoners zijn door urban interest en de gemeente gewoon genegeerd en met een kluitje het riet ingestuurd.en lekker als je er in de buurt woont.smorgens om 7uur begint het lawaai. Dat gaat al anderhalf week zo.Moeten wij eens doen.niets eerste paal. meer dan de helft zitten er al in.En laat je niet bedonderen er komen gewoon studenten in. Daar zorgt deze wethouder wel voor.

    • Dat was bij de Groenling niet anders. Daar zou in 1e instantie een gebouw neer worden gezet waar de bewoners van de achterliggende Wielewaalflat geen hinder van zouden ondervinden. Op het moment dat het daar een voldongen feit was, werd er gezegd: achteraf bezien is het wel een erg groot bouwvolume geworden.

      Het is nu toch wel overduidelijk gebleken, Groningen is gewoonweg te klein voor zoveel studenten, sorry jongeren.

      En opnieuw de vraag aan welke lezer van dit forum dan ook, waar vind ik een objectief financieel overzicht/kosten baten analyse waar het om studenten in deze stad gaat.

      Ik blijf volhouden dat de RUG en de Hanzehogedroomfabriek in de huidige megalomane opzet deze stad veel en veel meer kosten, nog afgezien van de maatschappelijke lasten, daar waar de bestuurders van deze stad juist het tegenovergestelde blijven beweren.

      • Aan de batenkant staat de status (en portemonnee) van: de eigengeiler Henk Pijlman, Jurjen van der Meer, van de bestuurders van de RUG, de baasjes van ROEZ en wat wethouders.

        Kostenkant. De leefbaarheid, begroting (artikel 12?) en schitterende historische bebouwing van ons gezellige provinciestadje.

  • Heel fraai project, passend in de omgeving en mooi vormgegeven.
    Heel wat beter dat in zo'n project jongeren gehuisvest worden dan dat overal in de wijken rondom de Binnenstad boven- en benedenwoningen aan huisjesmelkers ten prooi vallen.

    Aan de batenkant staat dus ook de leefbaarheid van de stad !

    • Moeite met lezen? Gaat het korte termijn geheugen wat achteruit?

      Middenweg vraagt zich af wat baten en kosten van het "beleid" van des te meer "studenten" des te beter zijn.

      Ieder verstandig persoon zou zeggen:"Het historische provincie-stadje Groningen heeft knellende grenzen. Om de in eeuwen zorgvuldig gegroeide stad met zijn door karakteristieke bebouwing nog (!) steeds gelaagde te laten behouden, moet net als in de rest van Nederland afscheid genomen worden van de zeer schadelijke waanzin van 'De Compacte Stad'. Op nationaal niveau en lokaal niveau is er zijn er vrijwel geen voordelen voor massale toestroom van jongeren naar flutstudies in Groningen. Het stoppen met studies met zeer beperkte maatschappelijke relevantie, invoeren van numerus fixus, en met andere onderwijsinstellingen/universiteiten in de Flevopolder een nieuwe universiteit/HBO voor alpha en gamma-studies oprichten, zou een logische stap zijn".

      Maar de baas van de Hanze is geen verstandig man. Bekijk een afbeelding van Pijlman en je ziet een zelfingenomen en ijdele poseur die vooral geïnteresseerd is in zijn status en portemonnee.

      • Je lijkt een beetje in de war. Een bijdrage aan dit forum hoeft niet te bestaan uit een reactie op een andere bijdrage.
        In dat geval zou het hier ook erg rustig zijn.

        Hoe zit het met jouw korte termijngeheugen en dat 'goede verhaal' dat je zou schrijven. Bijna gereed?

    • Wat kan jij liegen zeg. Ben je er bij betrokken geweest.nee Hou dan je mond. Wij wel.gisteren staat v d schaaf glashard te beweren dat het allemaal goed verlopen is en iedereen er blij mee is dat is gewoon niet waar. Zielig zo als je steeds maar weer het achterbakse beleid verdedigd.

  • Jij schrijft "dus aan de batenkant".

    Aangezien de enige keer dat er over batenkant gesproken wordt is in Middenwegs context van wat levert onbeperkte aanwas van studenten ons stadje op.

    Dit impliceert dus wel degelijk dat je op Middenwegs (of mijn reactie daarop) reageert.

    Als je liegt, moet je een goed geheugen heb. En het (kortetermijn) geheugen laat jou aardig in de steek. Maak me oprecht zorgen. Voor mij als Christen is ieder mens een broeder of zuster.

    • Volgens mij praten we langs elkaar.
      Het lijkt er een beetje op dat je reageert op mijn reactie die voor jsn bedoeld was.
      Jij spreekt zelf ook over batenkant, niet alleen Middenweg. En daar had ik een aanvulling op.

  • Zonder de RuG en Hanze, en de daarbij horende studenten, was Groningen een groot uitgevallen Assen en economisch nog minder aantrekkelijk.
    Maar dat laat niet onverlet dat buurten verslonzen als er teveel studenten wonen en dat moet dus beter gereguleerd worden.

    • Zonder de RUG wellicht wel, maar in de oude vorm, met een beperkt aantal studenten, dus voor de tsunami aan inschrijvingen, was dit een universiteit met enig aanzien, waar het dit tegenwoordig bijkans moet ontberen. De Hanzehogedroomfabriek heeft deze stad enkel windeieren opgeleverd. Niet voor niets spreekt men ook wel over VMBO Plus als deze leerfabriek ter sprake komt.

    • Arne.

      Volgens mij is er geen enkele Stad-Groninger (ook geen Stadjer) te vinden is die tegen de Universiteit is. Zelfs niet tegen dat diplomafabriekje van Pijlman.

      Maar als er wat betreft de omvang van de Universiteit (en Hanze) al beleid is gevormd door de gemeente, dan is het een waanzinnig "er kan nog meer bij".

  • Jack. Ik ben niet in de war en lees ook goed.Wat ik mij trouwens van jou wel afvraag.Valt me op dat alles wat de zittende politiek beslist door jou heilig verklaard wordt.Dat is pas in de war zijn

    • Jsn.

      Heb je met de ondernemers van tegenwoordig.

      Fel pro-PvdA, fel pro-ROEZ en fel voor financieel onzalige prestigeprojecten en daarmee voor de verhoging van de gemeentelijke belastingdruk.

      Jack zou een kerel zijn als hij eens eerlijk zou vertellen wat zijn werk is. Zal het hem even voor doen:"Ik VSH ben schoonmaker".

    • Jsn, ik wacht nog steeds op jouw toelichting op je eerdere bijdrage. Was voor mij erg. On helder en onsamenhangend.
      VSH,
      Waar haal je het rare idee vandaan dat ik mij aan jou moet verantwoorden? Bovendien heb ik erg vaak aangegeven wat ik doe. En dat jij schoonmaker bent moeten we ook allemaal maar aannemen.
      Jij houdt je identiteit geheim omdat je bang bent voor Geert Spieker en omdat je ooit nog een baan bij de gemeente wilt. Althans zo heb je ons gemeld.

      • Wat een onzin weer Jack.

        Vroeger dacht ik dat het een misselijk streekje van je was om dingen compleet te verdraaien, maar kom er steeds meer achter dat je een oude man met roestig geheugen begint te worden.

        Wil mogelijkheden open houden. Ook omdat ik me niet nog twintig jaar zie schoonmaken. Maar alle mogelijkheden open houden is echt wat anders dan de ambitie hebben om bij de gemeente wil werken.

        Ik ben trouwens best bereid om aan te tonen dat ik schoonmaker ben. Maar dan wel gelijk oversteken. Bewijs jij dan dat ondanks dat je echt alles van PvdA/ROEZ steunt een ondernemer bent.

      • Het is dan erg raadselachtig waarom je helemaal niets doet om je kansen op een andere baan te vergroten.
        Wellicht had je toch een opleiding aan de 'diplomafabriek' moet volgen. Dat helpt aantoonbaar om een leuke baan te vinden die ook nog aardig betaalt.

  • Ach Jacques, van jou kan niemand het winnen, maar toch even voor jou geheugen het volgende(ik zal de aanhalingstekens dit keer weglaten, voor je weer over quoten begint te zeiken): de naam VMBO PLus in plaats van Hogeschool, is niet nieuw en bijkans al ingeburgerd sinds de Hogeschool INHolland in het nieuws kwam, gevolgd door de Haagse Hogeschool, is dus niets nieuws en zeker niet uit de duim gezogen. Je lijkt wel een consultant te zijn, die weten het ook altijd beter, je kent ze vast wel, lieden met een BV`tje welke er een verwerpelijke vorm van zelfverrijking op nahouden. Maar goed, ik vind het noemenswaardig dat je het er in ieder geval wel mee eens bent dat de RUG in haar huidige opzet en schaalgrootte haar aanzien en niveau heeft verkwanseld ten faveure van de commercie.

    • Geef maar even een link ter ondersteuning van je betoog.
      Ik kon niets vinden maar misschien kun jij beter zoeken.

      • Nee Jacques, dat werd in een vorig topic door jou keer op keer naar het rijk der fabelen verwezen, of als onjuist bestempeld, daar ga ik dus niet opnieuw aanbeginnen tegenover jou, dat mag je zelf gaan onderzoeken.

      • @Middenweg
        Met andere woorden je beweert maar wat maar je kun geen enkel argument of bron aanvoeren ter ondersteuning van je verhaal.
        Ik heb ook even gezocht en kon ook niks vinden. Wellicht zocht ik niet goed, heb je nog tips?

        @Chris @VSH
        Ondernemer vind ik een groot woord voor een ZZP'er. Ik was dat al voordat het begrip bestond. Ook een tijdje met P. Voor het werken in loondienst ben ik niet geschikt, ik koester mijn vrijheid en kom nu overal voor mijn werk. Nu vrijwel uitsluitend in NL, vroeger ook veel in Duitsland. Wanneer je beter had opgelet dan had je vast wel begrepen dat ze mij vast niet als lid willen hebben bij een partij die vooral de belangen van niet werkenden behartigt. Ik geloof dat nog steeds heel veel mensen zich veel te afhankelijk opstellen van uitkeringen of toeslagen die door de overheid worden verstrekt en veel te weinig doen om zichzelf te ontwikkelen om betere perspectieven te krijgen. Ik heb snel de neiging om dat soort mensen als een soort parasieten te beschouwen die profiteren van mensen die wel hard werken en zich inspannen.
        @VSH
        Nog steeds ben ik nieuwsgierig waar jouw blinde haat tegen een aantal personen en organisaties vandaan komt. Het is niet meer zakelijk, het heeft sterk persoonlijke trekjes.

    • Middenweg van een college verheerlijkende Jack win je nooit. Iedereen liegt,of vertelt hij ook de waarheid, bij jack zo gauw je de zittende politiek aanvalt. Hij is volgens mij ingehuurd door de zittende politiek met misschien wel een advies bureautje.
      Daar komt nog bij dat hij oogkleppen heeft en maar eenzijdig kan denken.wat zal hij een slechte nacht hebben als de PvdA in maart verliest.

  • Ik word er op z'n zachtst gezegd scheitziek van en ik woon zo'n 3 straten verderop. Alsof half 8 beginnen al niet erg genoeg was, nee nu begint dat gestamp al om 7 uur!
    Ook erg jammer van de communicatie (pardon, welke communicatie?) met de gehele omgeving die er last van zou hebben.

    De groeten

Recente berichten

Opnieuw loopt het spaak met Hoge Euvelgunnerbrug, N7 afgesloten

Voor de tweede keer woensdagavond zijn er problemen met de Hoge Euvelgunnerbrug. Vanwege de storing…

3 uur geleden

Warme donderdag eindigt mogelijk met regen- of onweersbui, daarna koeler en meer kans op neerslag

Het zonnige en warme weer van de afgelopen dagen houdt in ieder geval nog één…

6 uur geleden

Studente sleept RUG voor Raad van State vanwege vermeende fraude tijdens tentamen

Een 23-jarige student rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen heeft haar opleider voor de rechters van…

6 uur geleden

Hoge Euvelgunnerbrug heeft weer bijna een half uur nodig om open en dicht te gaan

Het blijft aanmodderen met de aansturing van de Hoge Euvelgunnerbrug. Woensdagavond kostte het zo'n 25…

7 uur geleden

Fracties pleiten voor behoud ijsbaan, ondernemer noemt het een enorme doos die niet past op Kardinge

Ondanks dat het niet op de agenda stond werd een vergadering in de raad over…

7 uur geleden

Vol Noorderplantsoen juicht brandweer toe terwijl eerste containerbrand van het jaar wordt geblust

Onder gejuich van een volle zonneweide in het Noorderplantsoen wist de brandweer woensdagavond haar eerste…

7 uur geleden