Categorieën: Nieuws

Aanbevelingen voor minister Kamp

In het woensdag gepubliceerde rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid over de gaswinning in Groningen krijgt minister Kamp vijf aanbevelingen om zijn beleid te wijzigen.

De minister krijgt het advies met meerdere ministeries samen te werken en niet alleen Economische Zaken de besluitvorming te laten doen. De burgers moeten middels provincie en gemeenten meer betrokken worden bij de besluitvorming. Bovendien moet het staatstoezicht op de mijnen onafhankelijk worden van Economische Zaken. Mijnbouwondernemingen moeten onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek doen naar de gevolgen van winning. ” Wees eerlijk en transparant in de richting van burgers en verzand niet in alleen maar voorlichting,” aldus de Onderzoeksraad.

De raad concludeert verder dat de veiligheid van de Groningers geen enkele rol heeft gespeeld bij de besluitvorming om gas op te pompen in Groningen. Winst stond voorop, naar kritiek werd niet geluisterd. Het KNMI en TNO hebben hun verantwoordelijkheid, als onafhankelijke kennisinstelling, niet genomen, aldus het rapport

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • We weten toch dat de Randstad van on Groninger geld gebouwd is.Kijk naar Schiphol/Den Haag / Europoort/alle spoorwegen /alle grote rijkswegen. En als wij 100 miljoen voor de werkgelegenheid krijgen zegt KAMP nog steeds nee.De belangen verstrengeling in Nederland is groot.Alle bureaus schrijven hun rapporten > opdrachtgever zie ook Zuidelijke Ringweg Groningen.En als je het afkraakt krijg je nooit een opdracht weer.Hier moet een einde aan komen.Weg met VVD en PVDA en zn Haagse gedogers ook vooral D66 /Groen Links/Christen unie.Provincie Groningers straf deze partijen af en kies lokaal. ,,Red het Noorden "lijst 13 plaats 2 Pieter Muijzert. Ik heb dit ook allemaal mee gemaakt bij de N 33 en weg is onze werk gelegenheid.Ik ben 12 j op gekomen voor de werk gelegenheid hier in de regio.Steun me om in de Staten te komen.

Recente berichten

Concerthuis in Poelestraat uitgeroepen tot Nationaal Chemisch Erfgoed; ’s werelds eerste elektrische voertuig werd hier gepresenteerd’

Nu is het vooral een kroeg met een alom bekend terras in de Poelestraat. Wie…

1 uur geleden

Opbouw Meikermis in volle gang

Over twee dagen begint in de binnenstad de Meikermis. Inmiddels is de opbouw in volle…

1 uur geleden

Deuren Kastanjehoeve in Glimmen per direct op slot: ‘Pandemie, personeelsproblemen en stijgende kosten’

Uitbater Jeroen Penninga van de Kastanjehoeve in Glimmen heeft besloten om de deuren van het…

2 uur geleden

Ronald IJpma eerste wijkdichter van Lewenborg

Lewenborg heeft een wijkdichter gekregen: Ronald IJpma. De 39-jarige buschauffeur is hiermee de eerste dichter…

2 uur geleden

Europaweg vrijdag anderhalf uur dicht voor corteo FC-supporters (update)

De Europaweg is aan het eind van vrijdagmiddag en het begin van vrijdagavond dicht. De…

2 uur geleden

FC Groningen krijgt voorwaardelijke straf voor vuurwerk tijdens wedstrijd in Dordrecht

FC Groningen krijgt slechts een voorwaardelijke straf van de KNVB vanwege het afsteken van vuurwerk…

2 uur geleden