Categorieën: Nieuws

Uitspraken Schroor in de Volkskrant ‘uit verband gerukt’

De uitspraken van wethouder Schoor in de Volkskrant van 2 januari jl. zijn uit hun verband gerukt. Dat antwoordt het college van Burgemeester en Wethouders op vragen van de PvdA en SP.

Schroor zei in het bewuste interview dat hij geen cent extra wilde uitgeven aan de zorg, ook al had hij vijftien miljoen euro op de plank liggen. Het college vindt dat de krant een onvolledig beeld heeft geschetst. De gemeente Groningen krijgt van het rijk 19 miljoen euro minder voor zorg. Om de ergste gevallen te compenseren heeft de gemeente in haar begroting van 2014 en de huidige begroting voor 2015 al extra middelen gereserveerd. Deze toevoeging is in het genoemde artikel niet vermeld en daardoor is volgens het college de uitspraak van Schroor in een verkeerd daglicht komen te staan. Volgens verslaggever Jurre van den Berg van de Volkskrant staat de uitspraak op tape en is het artikel, voor publicatie, goedgekeurd door Ton Schroor

De ondersteuning door de gemeente bij huishoudelijke hulp is voor 2015 gegarandeerd. Ook voor 2016 en 2017 zullen inwoners met een laag inkomen door de gemeente financieel ondersteund blijven. De raad gaat nog praten over de details.

Annemarieke Hunze

Bekijk reacties

  • Hmm het volgende communicatiefoutje met de pers van de gemeente Groningen? Blijft een zwak punt van de gemeente. De uitspraak blijft niet handig en te laconiek.

  • Wat doet Schroor eigenlijk wel goed? Een complete mislukkeling! Eerst de tram om zeep helpen, dan de Grote Markt busvrij en nu dit weer. Oprotten!

    • hahah nou als hij verantwoordelijk is voor het afknallen van dat belachelijke tram-plan, dan verdient ie nu al een sandbeeld!

  • laten we het er vooralsnog maar op houden dat schroor als wethouder niet streeft naar het halen van de zorgvuldigheidsprijs voor taalgebruik...

  • Het ligt niet aan de journalist. Ik kon uit het artikel opmaken wat Schroor bedoelde. Het uit verband rukken is gedaan door de SP en de PvdA (Bloemhoff). Het college vindt dat het niet voldoende in context geplaatst is in de Volkskrant. Dat kan ik begrijpen want zonder kennis van de Groningse situatie kun je er ook wat anders van maken. Groningse Politici hebben die kennis wel en hadden dus geen reden om Schroor aan te vallen, behalve een opportunistische. Je zou Schroor aan kunnen spreken op de ijdelheid waarmee hij de uitspraken doet. Dat geeft je tegenstanders munitie. Maar die munitie bleken dus losse flodders en dat hadden Jimmy Dijk en Carine Bloemhoff moeten weten en dat wisten ze ook. Helaas gaan die losse flodders er bij een groot deel van het publiek in als zoete koek.

    • Marc bloemhof doet niet anders dan blunderen. Gisteren zei ze over het camera toezicht in het à kwartier ook weer iets doms. Eerst fel tegen inverband met de privacy en nu weer voor. Dat ze nu probeert haar eigen domheden te verdoezelen komt omdat ze net zo,n egotripper als schoors is.

  • Schroortje maakt zich niet meer druk.

    Deze voormalig directeur van een bouwadviesbureau heeft zijn taak volbracht. Hij heeft voor zijn bouwvriendjes het MONSTRUM er door gedrukt. Mission Accomplished!

    • Journalisten kunnen ook slecht tegen kritiek en beginnen dan ook om zich heen te slaan. Feit is dat de weergave van het Groningse beleid niet eenduidig in de Volkskrant terecht is gekomen. De Journalist is gegaan voor de boude quote, met daarbij slechts een nuancerende tweede zin die niet de hele lading dekt van wat Schroor gezegd heeft. Pot en Ketel verhaal dus.

  • Die 15 miljoen heeft hij niet op de plank liggen, sterker nog die komt hij tekort op z`n begroting, wat dat betreft klopt het artikel inderdaad niet.

Recente berichten

Pinkstermaandag zon en buien, ook komende dagen buien

De zon maakt de komende dagen vaker plaats voor bewolking met kans op regen- en…

1 uur geleden

Geen plusvariant om extra te investeren in sportvoorzieningen: “Huidige ambities zijn al heel fors”

Een plan van het CDA om in de gemeente een plusvariant uit te werken, waarbij…

2 uur geleden

KNMI waarschuwt voor onweersbuien en hagel op pinkstermaandag

Het KNMI waarschuwt op pinkstermaandag voor onweersbuien. Voor de provincie Groningen is een 'code geel'…

3 uur geleden

Vrij zeldzame witwangstern strijkt met 35 paartjes neer in Onnerpolder

De witwangstern wordt niet vaak in Nederland gezien. Dit voorjaar zijn er 35 paartjes neergestreken…

4 uur geleden

Kunstenaar uit Stad exposeert op solotentoonstelling in Ierland: “Men denkt daar niet in hokjes”

Kunstenaar Wilma Vissers uit Stad heeft er een bijzonder avontuur opzitten. De afgelopen periode exposeerde…

5 uur geleden

Donar komt tekort tegen Heroes Den Bosch

Het is Donar zondagmiddag in Den Bosch niet gelukt om wederom te stunten. Het werd…

7 uur geleden