Categorieën: Nieuws

Henk Pijlman negende op lijst Eerste Kamer

Henk Pijlman, voorzitter van de Hanzehogeschool, staat voor D66 op de negende plaats bij de verkiezingen voor de Eerste Kamer.

Pijlman was van 1985 tot 1990 raadslid in de gemeente Groningen. Daarna was hij tien jaar wethouder. Vervolgens werd Pijlman bestuursvoorzitter van de Hanzehogeschool. In zijn periode als wethouder was hij onder meer verantwoordelijk voor de vensterscholen die landelijk als brede scholen een vervolg kregen.

De Eerste Kamer wordt gekozen door de Provinciale Staten. De verkiezingen voor de provincie zijn in maart. In mei wordt de Eerste Kamer gekozen. D66 heeft momenteel vijf zetels in de Eerste Kamer.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Een bevolking krijgt de regering (politici) die het verdient?

    Henk Pijlman. 'S-Mans enige "visie" voor de Hanze des te meer leerlingen op mijn diplomafabriek, des te beter voor mijn status en inkomen.

    Of het provinciestadje Groningen een ongebreidelde groei van studenten en leerlingen stedenbouwkundig en huisvestingtechnisch aan kan, er daar wel of niet gebaat bij is, dat maakt Henkie niet zoveel uit.

      • Zie hem verliefd op zichzelf zijn op bovenstaande foto.

        Die pose? Wat een aanstelleritis.

        (Ondertussen steeds meer ongelukkig personeel bij de Hanze. En dan met name bij facilitaire zaken)

    • Je gedraagt vaak alsof je ontzettend ingewijdt in de Groninger (met name provinciale staten) politiek bent VSH/Vorschlaghammer/Timmer etc etc. Maar aangezien jij dat altijd anoniem doet zijn jouwe dubieuze stellingen nauwelijks serieus te nemen voor de lezer.
      Ik zet dan net als velen niet wel mijn volledige naam hier neer, maar ik claim dan ook niet een echte ingewijde te zijn in het politieke wereldje. Ook kunnen bekenden aan mijn naam wel raden wie ik ben.
      Je laat wel eens iets over jezelf, maar volgens mij zitten daar ook dwaalsporen tussen? Dat maakt het er allemaal niet geloofwaardiger.
      Wie echt aanzien als politicus wil reageert niet anoniem. Respect dus zelfs voor de Stadspartij die uiteindelijk met naam open voor hun sores zijn uitgekomen. Nou kan ik me van gepensioneerden wel voorstellen dat ze wat minder op de voorgrond willen treden.
      Ook ik denk inmiddels dat Jack Jaques is (maar ik had het al eerder mis) Maar in tegenstelling tot jou claimt hij niet ,zoals jou VSH, allerlei slecht aantoonbare dingen en houdt zich aan de feiten. Dus kom eens op waarom weet je dit allemaal, want zo neem ik je al lang niet meer serieus!

      • Jack Jaques?

        D'Ancona? Die viespeuk die in de jaren tachtig, net als Fortuyn, met jonge jongetjes op de baan werd gesignaleerd? Jakkes!

        Verder kan ik je geruststellen. De enige partij waar ik lid van zou worden, is de Partij van de Nachtbrakers.

        Vergaderingen worden 's-nachts in bruine kroegjes gehouden. Deelnemen aan een vergadering mag alleen als er minimaal vijf alcoholische consumpties zijn genuttigd. Val ik met mijn woeste geschreeuw vanuit mijn rood aangelopen, en schuimbekkende kop niet al teveel uit de toon.

        Met andere woorden: ben te fel om in een politieke partij mee te draaien. Zeker als het om het stedenbouwkundige aanzien van de stad gaat.

        Had ik deel uitgemaakt van het comité dat met Gietema in discussie ging over het behoud van Oosterpoort/Zuiderpark, dan was ik die zelfingenomen aap zeker naar de hals gevlogen. Vergeleken met mij is Gerard Offermans een op valium acterende jezuïtische koorknaap!

      • Welke Jacques had ik dan moeten zijn???

        Wel bijzonder hoe sommigen weer van alles moeten vinden van iemand die ze niet kennen.
        Ik wens dhr Pijlman alles wat goed is toe en kan werkelijk niks negatiefs over hem zeggen, en ook niks positiefs trouwens. Dat is niet zo verwonderlijk want ik ken hem alleen maar van naam net als het duo Pieter en VSH.

      • Fijn dan hoef ik ze al helemaal niet serieus te nemen VSH. Dat doe ik regelmatig niet! Maar sommige van jouw beschuldigingen zou je als strafbaar kunnen beschouwen? Gedraag je iig zo dat het niet puur je anonimiteit is die je beschermt ipv je fatsoen. Goed dat je vraagtekens zet bij de integriteit van politici, maar jij lijkt wel alles heel zeker te weten en doet botte beschuldigingen Ik raadt de mensen hier aan dit met een korreltje zout te nemen. Dit soort anonieme bronnen nooit te serieus nemen !
        En ja ik laat me wel eens mee slepen door het zootje hier :D En natuurlijk heb ik het niet over d'Ancona... De andere mensen hier dan wel?
        En Jack/Jacques or whatever. Jij bent zelf de persoon die te pas en te onpas elke keer weer loopt te zeuren over de zure 'reaguurders' hier. Deze reactie toont dan ook verbazend weinig zelfkennis. En uiteraard hebben we het over Wim Koks loopjongen als we het over Jacques hebben. Was overigens best een prima burgermeester. Soms wel vermoeiend belerend en klein burgelijk , maar wel iemand die enig respect verdiend.
        En nee ik ga er dus geen gewoonte maken om naar de identiteit van mensen te raden hier :) Ik heb het toch vrijwel altijd mis.

      • Oh, Timmer heeft schoon gemaakt bij de Hanzehogeschool daardoor kent hij dhr Pijlman zo goed.
        Knap dat hij aan een simpele foto allerlei karaktereigenschappen kan aflezen.
        Kennelijk is het erg lastig om je tot feiten te beperken.

      • @erik
        De tweede zin van mijn vorige reactie was gericht aan VSH, die er een gewoonte van maakt om alles en iedereen met een opvatting die de zijne niet is, af te branden. Ook als het de persoon in kwestie nauwelijks kent.
        En in het dagelijks leven ben ik een bijzonder vrolijk persoon !

      • Klets toch geen onzin Jack.

        Je niet aan het huishoudelijk reglement van OOGTV houden, en medereaguurders affikken is JOUW tak van sport. Niet de mijne.

      • Jacques D'Ancona noch Wallage hebben Engelse roots. Toch vreemd dat men altijd een bekend persoon achter de nickname moet zoeken.

        MvG Mark Rutte.

      • Jij legt nooit een dwaalspoortje neer?

        Wel nodig met al die paljassen die medereaguurders hun anonimiteit niet gunnen!

      • Dat geraad moet een ieder maar niet te serieus nemen. Maar soms is het wel storend dat nietsvermoedende mensen beschuldigend worden van het anti-sociale gedrag hier.
        Mijn sarcasme in de raadpogingen is blijkbaar niet geheel duidelijk ? Wat mij betreft zou VSH ook Bolhuis kunnen zijn ;)

  • Zo jammer dat de OOGnieuwspagina elke dag weer wordt verpest door ongenuanceerde / gefrustreerde / eeuwignegatieve reakties van vooral ene VSH en ene Pieter. Kan de moderator deze personen niet eens een paar weken van de site weghouden ?

    • En wie denk jij dan wel dat je bent? VSH en ondergetekende zorgen hier voor het broodnodige tegengas aan het gemeentelijke voorlichtingsduo hier actief.

      • Snap ik niet, moet ik iemand of iets zijn ?
        En je hoeft niet met veel overdrijving (VSH) of ongenuanceerde flauwekul (Pieter) te reageren op elke scheet van degenen die je bitter haat alleen omdat ze van een andere politieke kleur zijn. Jazeker je bent vrij je mening (of een slappe opmerking) te uiten maar het hoeft niet altijd.

      • Robert.

        Dat iemand een ander geloof, andere ideologie of andere politieke kleur heeft vind ik schitterend. Mits dat maar niet fascistoïde is.

        Mijn probleem is al die ijdele, opportunistische, zelfingenomen en corrupte baasjes die zeer goed betaald aan de knoppen zitten. Het zijn echt niet de slimste, meest intellectuele en meest wijze mensen die wethouder, baas van Hanze-diplomafabriek of senator worden.

        Er is genoeg literatuur over het karakters van mensen die aan de macht willen komen. En over wat langdurige macht weer met het brein doet.

        Als ik weer achter een desktop zit, zal ik wat literatuur plaatsen. Kan niet linken/multitasken.

        Martin Appeloo (over narcisme) geef ik je nu even mee.

      • Je beschrijft jezelf als een tolerante persoon. Ik snap dan niet waarom je iedereen die een andere opvatting geeft je dan altijd persoonlijk moet aanvallen in soms grove bewoordingen.

        Die rare protestclubjes in Duitsland en Engeland hebben in jouw ogen kennelijk geen fascistoide trekjes. Ik zou wat zorgvuldiger zijn in het aanbevelen van bepaalde organisaties als verkondigers van verstandige opvattingen.

  • Pieter.

    Volgens mij zitten we in de beginfase van een goed gecoördineerde aanval op onze aanwezigheid op het OOGTV forum. Ik fiets zo even langs de Haddingestraat.
    Ben benieuwd of het PvdA pand vol zit met apparatsjiks achter laptops en tablets

    Buckle up!

  • Wat ik mij altijd afvraag bij dit soort neven banen is hoe men het klaarspeelt om een fulltime baan ook nog eens weet te combineren met een deeltijdbaan als lid van de 1e kamer. Immers een verantwoordelijke baan ( wat Pijlman van zichzelf zegt) als voorzitter van het college van bestuur van de Hanzehogedroomfabriek, vergt meer dan een gemiddelde werkweek aan arbeidsuren.

    • Dat is een eigenschap van graaiers middenweg. Meerdere banen waarmee ze zichzelf verrijken en er voor zorgen dat ze zichzelf belangrijk vinden.
      Als wethouder was hij al een drama en als hij er komt loopt hij keurig aan het handje van pechtholt.
      Dus slijmen met de zittende macht.

    • Het idee van de Eerste Kamer is juist dat de leden nog volop meedraaien in de maatschappij om zo een contrast te creeren met de hijgerigheid van de Tweede Kamer. Je hebt een baan en daarnaast ben je één dag in de week kwijt aan het lidmaatschap van de Eerste Kamer.

      Het is dus juist de bedoeling dat Eerste Kamerleden nog een andere baan hebben. Dat maakt ze ook minder kwetsbaar bij politieke problemen.

      • @Jacques;

        Dat was/is mij allemaal wel bekend, maar zoals geschreven vraag ik mij af waar men de tijd en energie vandaan haalt om naast een ontzettend "zware", drukke, tijdrovende en "verantwoordelijke" baan de benodigde energie vandaan weet te halen om ook nog een dag in de week, met vanzelfsprekend een x aantal uren aan voorbereiding, zitting te nemen in de 1e kamer. Wie houdt nu wie voor de gek dan? Ik zou er zelf niet aan moeten denken om dit naast mijn reguliere werk te moeten doen.

      • @middenweg
        In drukke periodes en toen ik mijn bedrijfje nog van de grond moest krijgen heb ik ook vaak werkweken van meer dan 60 uur gemaakt. Ik ben er niet ziek van geworden en dat zal voor anderen vast ook gelden.
        Zo heel bijzonder is het ook weer niet.

Recente berichten

“Blij dat op de KEI-week nu iedereen mee kan doen, dit is heel mooi nieuws voor het mbo”

Op de KEI-week zijn komende zomer naast wo- en hbo-studenten ook mbo'ers welkom. Raadslid Rozemarijn…

43 minuten geleden

Broedvogelpopulatie in moeras- en zoetwatergebieden stijgt

Het aantal broedvogels in Nederland stijgt. Dat blijkt uit cijfers van het CBS en Sovon.…

49 minuten geleden

Laatste trainingen FC Groningen voor promotiewedstrijd tegen Roda JC openbaar in de Euroborg

De eerste selectie van FC Groningen traint komende woensdag- en donderdagochtend in Euroborg. Beide trainingen…

3 uur geleden

Organisatrice afvaldumpingen op A7 moet tienduizenden euro’s schadevergoeding betalen aan taxichauffeur uit Stad

De 30-jarige vrouw uit Oldehove, die in de zomer van 2022 afvaldumpingen organiseerde op de…

3 uur geleden

OM wil Algerijn vijftien maanden achter slot en grendel voor rooftocht in Engelbert

Het Openbaar Ministerie wil dat een 23-jarige Algerijn zeker vijftien maanden in het cachot verdwijnt.…

4 uur geleden

Boek over Grote Markt in de maak: gemeente zoekt verhalen en foto’s

Ter gelegenheid van de afronding van de nieuwe Grote Markt is de gemeente bezig met…

4 uur geleden