Categorieën: Nieuws

PvdA wil informatiepunt aardbevingsschade

De PvdA wil dat er in iedere aardbevingsgemeente een informatiepunt wordt ingericht waar mensen met vragen over claimprocedures terecht kunnen.

Voor gedupeerde Stadjers zou het Gemeentelijk Informatie Centrum als steunpunt kunnen worden ingericht. Ook moeten Stadjers geholpen worden om de weg naar de Ombudsman Gaswinning Groningen te kunnen vinden. Voor veel mensen zijn de procedures onduidelijk en is de ombudsman onbekend.

De fractie wil dat de gemeente deze ondersteuning bepleit bij de dialoogtafel.

Betsie Meijer

Bekijk reacties

  • Ja de verkiezingsstrijd is bij dit groepje al begonnen.
    Ineens willen ze van alles en zorgen er voor dat ze regelmatig in het nieuws komen om straks vlak voor de verkiezingen te kunnen zeggen kijk eens waar wij allemaal voor staan en geregeld hebben. Maar niets is minder waar. Het gaat er alleen maar om om zeteltjes te halen. Mooie beloftes daar is de PvdA goed in.wie gelooft ze nog ik niet.

  • De grunnegers moeten eens leren op te komen voor hun rechten. Het is allang geen probleem meer van slechts alleen schade. Ook in economische zin gaat het bergafwaarts met Groningen. In eerste instantie, omdat politiek Den Haag altijd geweigerd heeft ons van extra middelen te voorzien voor het bouwen van een fatsoenlijk economie en daar komen nu gaandeweg deze problemen er nog bij. Wij zijn een wingewest, om de Randstad euforisch te maken. Alle lokale gevestigde politieke partijen spelen onder één hoedje met de van de gevestigde politieke partijen in Den Haag. Ook de raadsleden en wethouders in de stad Groningen voldoen niet aan het profiel, waar menig Grunneger zo op zou hopen! Alsof deze lieden in opdracht van politiek Den Haag moesten infiltreren in de Groningse samenleving. De dialoogtafel was slechts het kopen van tijd, om de critici de mond te snoeren! Sta op!

  • Maak dus geen gebruik van de ombudsman, maar kies de eigenlijke weg via de rechtelijke macht. Dergelijke instanties zijn door de lokale politieke in het leven geroepen om juist de rechtelijke macht te ontlopen als een stringente maatregel. Er worden meerdere instanties misbruikt door de lokale politiek, wat als dekmantel moet gelden voor besluiten die zeer twijfelachtig en strijdig zijn.

Recente berichten

Bevrijdingsvuur ontstoken in Wageningen, vuur onderweg naar Groningen

Bij Hotel de Wereld in Wageningen is om middernacht het Bevrijdingsvuur ontstoken. Estafettelopers zijn in…

4 uur geleden

‘Op Bevrijdingsdag kans op buien, komende dagen opklaringen en droog’

Bevrijdingsdag gaat niet droog verlopen. De komende dagen vindt er een weersverbetering plaats waarbij we…

4 uur geleden

Come back zet Groen Geel op pole position voor topper van volgende week tegen Helpman

De Derde Klasse C is superspannend met heel veel clubs die nog kans op de…

7 uur geleden

Paas benoemt antisemitisme in toespraak: “Er is een zwijgende meerderheid en het zou helpen als die niet langer zwijgt”

Niet langer zwijgen, maar duidelijk maken dat er in ons land niet geleefd kan worden…

7 uur geleden

PKC’83 wint woonwagenkamp kraker van WKE’16; ON laat na titelstrijd leven in te blazen

PKC'83 heeft vanavond de clash der woonwagenkampen tegen WKE'16 met 4-1 gewonnen. Daarmee deden de…

7 uur geleden

Groningen staat stil bij oorlogsslachtoffers (foto’s)

In de gemeente wordt zaterdag uitgebreid stilgestaan bij de Nationale Dodenherdenking. Er vinden verschillende herdenkingen…

10 uur geleden