Categorieën: Nieuws

Kleine honderd ontslagen bij NDC Mediagroep

De NDC Mediagroep, de uitgever van onder meer het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant gaat opnieuw mensen ontslaan. Er gaan naar verwachting tussen de 80 tot 100 banen verdwijnen.

Volgens directeur Dina Boonstra zullen de ontslagen niet op één of een paar afdeling vallen. ‘De ruim 80 ontslagen zullen verspreid over de gehele organisatie plaatsvinden’, aldus Boonstra.

Het personeel is gisteren geïnformeerd over de nieuwe ontslagronde.

‘Het is erop of eronder’

Vorig jaar liet algemeen-hoofdredacteur Evert van Dijk weten dat het de komende jaren erop of er onder is voor de beide kranten. Om de Leeuwarder Courant en het Dagblad van het Noorden te redden van hun ondergang werd er in 2013 gekozen voor samenwerking.

‘We kunnen niet nog meer van de redactie inleveren en een verhaal aan jou vertellen dat de kwaliteit verbeterd is. Als de samenwerking niet loont dan ben ik over vijf jaar misschien wel putjesschepper’, vertelde van Dijk toen. De samenwerking kostte 200 mensen hun baan.

Zijn grootste nachtmerrie is echter nu waarheid geworden. Want ook dit jaar is het weer onvermijdelijk om mensen te ontslaan.

Andries Oord

Bekijk reacties

  • Sja, de kranten-business is gewoon een zinkend schip. Elk jaar zullen er weer mensen uit moeten, tot er niks meer overblijft en de boel opgedoekt wordt. Mensen hebben gewoon minder behoefte aan een krant, daar is weinig aan te veranderen.

  • Steeds minder abonnees en steeds minder kwaliteit. Een instituut dat ten onder gaat.
    Wanneer ik er zou werken dan zou ik snel op zoek gaan naar een andere baan.

  • Maak er eerst maar weer eens een middag-editie van, met nieuws van de dag zelf en niet zoals nu wordt vermeld, het nieuws van gisteren. Wellicht maak je dan nog enige kans om als krant te overleven, zoals het nu bij en met deze krant gaat is het armoede troef zowel qua nieuws alsook de verslaggeving.

    • Middag, avond, nacht welk moment van brengen maakt natuurlijk niets uit met gedrukte media, je loopt altijd achter de feiten (nieuws) aan vooral vandaag de dag met radio , tv, internet. Die slag verlies je als gedrukte media altijd, dus moet je de verdieping zoeken en niet zoals het nieuwsblad doet overgewaardeerde knapen als menno hoeksem nog een podium geven te schrijven over overleden kroegbazen etc

  • De reden dat dvhn maar niet zijn draai kan vinden is in eerste instantie ingezet door de oude direktie ca tien jaar terug. Men kent de klant niet meer.
    Jammer. Mijn advies is niet te koop maar dient gegund te zijn.
    Al zeker tien jaar een sluwe tactiek men kocht concurrentie weg en nu hebben ze een slappe krant over.
    Jammer maar als men direkt de lezer belangrijk had gemaakt was het anders gelopen. Een voorbeeldje lezersbrieven niet plaatsen.. prima maar stop maar gerust want jullie geen feeling met de lezer maar met de overheid en het bedrijfsleven. Doei!

Recente berichten

‘Aanleg parkpad gaat niet ten koste van vleermuizen’

De aanleg van een parkpad in het nieuwe Zuiderplantsoen gaat niet ten koste van het…

1 uur geleden

Lelylijn-ontbijt in Tweede Kamer op finaledag formatie

Voorstanders van de Lelylijn hebben deze woensdag in de Tweede Kamer een zogenoemd Lelylijn- ontbijt…

2 uur geleden

Relatie Ukrant met bezetters van naastgelegen Harmonieplein: ‘ze vinden ons niet aardig’

De nieuwe buren vinden ons niet aardig. Dat stelt hoofdredacteur Rob Siebelink van de Ukrant…

3 uur geleden

Weekend Break Festival verspreidt 200 polaroids door de stad

Voor het jaarlijkse Weekend Break Festival van Club Guy & Roni op 24 en 25 mei worden…

3 uur geleden

Staan na woensdag twintig Handige Harry’s en Harriettes op straat? “Gemeente mag eigen inwoners niet over het hoofd zien”

Bij de gemeenteraadsvergadering van woensdag zullen vele ogen gericht zijn op het agendapunt Stadshavens. De…

7 uur geleden

Woensdag veel zon, komende dagen kans op buien

Het is eerst nog volop zonovergoten voorjaarsweer. Vanaf donderdag neemt de bewolking toe en daarmee…

14 uur geleden