Foto: Erick Bakker
Fruit snijden, eieren kloppen en bladerdeeg beleggen. Er werd woensdagmiddag flink gekookt in de kantine van SKSG Kastanjeplein. Zo’n honderd kinderen konden daar zelf zes verschillende soorten tapas bereiden.
Ze konden bijvoorbeeld kiezen uit kaasstengels, fruitspiesen of eiermuffins. Gezonde voeding is belangrijk voor kinderen. Daarom is het goed als zij zelf leren koken. “Door ze zelf te laten koken, komen ze in aanraking met allerlei groente en fruit,” zegt Anita Hofman van SKSG. “Ze leren hoe ze het moeten bereiden en of je iets rauw kunt eten of eerst moet bakken.”
Ook de rest van de week kunnen kinderen nog op de SKSG komen kokkerellen.
Cora Ziengs, beter bekend als DJ Coco Coquelicot in Stad, draait komende zaterdag niet op…
De Fietsersbond en het Platform Gerrit Krolbrug bieden komende de petitie met 18.000 aan in…
Het Gomarus College en ROC Menso Alting hebben donderdag twee nieuwe onderwijsruimtes geopend, die leerlingen…
Het Groninger Museum heeft geen duidelijk plan voor de toekomst, kampt met grote financiële zorgen…
Treinen tussen Groningen en Leeuwarden moeten nog jarenlang langzamer rijden bij Hardegarijp. Dat meldt spoorbeheerder…
Vier deelnemers aan de Postcode Loterij in de Boerhaavelaan in Groningen hebben donderdag ieder 25.000…