Categorieën: Nieuws

Stadspartij en Student en Stad vragen naar fietsklemmen

De Stadspartij en Student en Stad maken zich zorgen over het verdwijnen van fietsenrekken in de binnenstad.
Die moeten plaatsmaken voor de zogeheten fietsparkeervakken.

Volgens de gemeente worden fietsen op die manier korter geparkeerd en ontstaat er minder chaos door fietsen. De Stadspartij en Student en Stad denken dat daardoor de binnenstadsbewoners hun fiets moeilijk kwijt kunnen. De partijen vrezen een grote druk op de bewaakte stallingen. En ze denken dat er meer fietsen gestolen gaan worden, omdat die niet meer vast staan aan een klem.

Volgens de wethouder is het plan nog maar een experiment. Student en stad en de stadspartij hebben inmiddels vragen gesteld over de kwestie.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Ben benieuwd of ze hier ook nog vragen over gaan stellen:

    Groninger Moskeebestuur baalt van associatie met IS

    Het bestuur van de Groninger Moskee vindt dat ze ten onrechte in verband wordt gebracht met de strijd voor de Islamitische Staat.

    In een bezwaarschrift dat omwonenden hebben ingediend tegen de bouw van een nieuwe moskee in Selwerd wordt er op gewezen dat de moskee sympathiseert met personen en organisaties die in verband worden gebracht met steun aan IS. Op de Facebookpagina worden namelijk Shaykh Ahmad Musa Jibril en ook de organisatie De Zuivere Aanbidding als vind-ik-leuks aangemerkt.

    De Shayk wordt alom gezien als een bron van inspiratie voor radicale strijders. Hij zou volgens een artikel in het AD via zijn eigen Facebookpagina oproepen naar Syrië te gaan. Ook werd tijdens een rechtszaak tegen hem duidelijk dat hij een radicale salafistische website runde. Hij heeft in de VS een reis- en social media-verbod gekregen. De Zuivere Aanbidding die door de Groninger Moskee werd geliked toont op haar internetsite afbeeldingen van gesneuvelde IS-strijders die worden geprezen.

    'Man met veel kennis'
    Een woordvoerder van Islamitisch Centrum Groningen laat weten de associatie te betreuren. 'De Shaykh is een man met veel kennis', laat de woordvoerder weten. 'We hebben daarom een les van hem op onze Facebookpagina gezet. Hij geeft daarin uitleg over geloofszaken. Daar komt geen Jihad aan te pas.'

    Verwijderd
    De vind-ik-leuk van Zuivere Aanbidding is woensdagmiddag van de Facebookpagina van de moskee verwijderd. 'Die like is een jaar geleden geplaatst. We willen nu afstand daarvan nemen. Als moskee staan we los van alle politieke zaken in het Midden Oosten. Wij zijn niet politiek actief.'

    Vergunning
    De gemeente Groningen heeft in maart een omgevingsvergunning voor de bouw van de moskee verleend. Omwonenden willen dat de gemeente deze intrekt. Niet alleen vanwege de overlast die ze verwachten, maar nu ook vanwege de sympathie die de moskeestichting via de Facebookpagina uit voor aan IS-gelieerde organisaties. Volgens de bezwaarmakers staat het signaal dat hiervan uitgaat haaks op de meer vredelievende boodschap die ook wordt geuit op de site van Islamitisch Centrum Groningen. Bewoners wijzen er ook op dat het kabinet van gemeenten heeft geëist dat ze een actieve rol gaan spelen bij het bestrijden van radicalisering en jihadisme.

    Geplaatst 26-11-14 17:49:42

  • Ik vind het nogal zorgwekkend, een link tussen de moskee hier in Selwerd en de terroristen van IS.

Recente berichten

Pro-Palestina demonstratie voor Harmoniegebouw gaat vierde dag in

De pro-Palestina demonstratie voor het Harmoniegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) aan de Oude Kijk…

1 uur geleden

Wethouder Eikenaar: “Gemeente kiest voor verantwoord datagebruik”

De gemeente wil naleving van de regels door bijstandsgerechtigden makkelijker maken, zodat zij niet in…

1 uur geleden

Brand in viskraam Sontplein snel geblust

In een viskraam op het Sontplein is donderdag aan het begin van de middag brand…

2 uur geleden

Rondje stad: ‘Kom op, geef ons die poort terug’

De stad Groningen zit vol verrassingen. Iemand die daar écht van alles over weet is…

2 uur geleden

Operatie Ring Zuid: verkeersdrukte blijft toenemen

Het blijft momenteel vrij druk in en rond de stad, vanwege de aanpak van de…

2 uur geleden

De Rijdende School uitkomst voor kermiskinderen

De meikermis is in volle gang in de Groninger binnenstad. De woonwagens van het kermisgezelschap…

3 uur geleden