Categorieën: Nieuws

Burgemeester grijpt in na ingegooide ruiten Hoogkerk

Bij een woning aan de Arteveldestraat in de Suikerbuurt in Hoogkerk zijn afgelopen woensdag door meerdere mensen de ruiten ingegooid. In het huis woonde tijdelijk een man uit Mozambique die een verblijfsvergunning heeft .

Burgemeester Vreeman is naar Hoogkerk gegaan en heeft met de bewoners uit de buurt gesproken over het voorval.  De bewoners zeggen niet te weten wie de daders zijn.  Ze wisten wel te vertellen dat er geen racistische motieven zijn en dat er onvrede is over de woningtoewijzing in de Suikerbuurt.

Vreeman noemt het incident zeer ernstig en onacceptabel. Hij wil weten wie de daders zijn en wat de motieven zijn geweest. “Een dieptepunt in mijn carrière in Groningen. Wegpesten uit een buurt kan absoluut niet”.

 

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Misschien is de man uit Mozambique wel gewoon een hufter?

    Een naaste van mij heeft eens een tijdje een Somaliër naast zich gehad. Een en al agressie en andere overlast; ondanks dat die naaste van mij politiekcorrecte GroenLinkser is.

    Laten we nu niet gelijk, zoals de oude versleten Vreeman, de racisme-kaart gaan trekken.

    • Tsja, ook al is de man een hufter dat mag dan niet gezegd worden want zielig enzo. Voor asielzoekers gelden kennelijk andere regels.
      Dat hebben we te danken aan die linkse zieligheidsindustrie.

    • Dus die GroenLinkser heeft toen ook maar de ruiten ingegooid bij de Somaliër? Dat doen we namelijk bij hufters. De ruiten ingooien.... Toch wel grappig dat jij het gedrag van één Somaliër gelijk door associeert naar een Willekeurige andere nationaliteit in Afrika. Vreeman trekt de racismekaart overigens helemaal niet. Hij wil weten wie er achter zitten en waarom ze de ruiten ingegooid hebben. Zo ga je in ieder geval niet met nieuwkomers om.

      • Waarom ben je altijd zo dwars Marc?

        Als het een kaaskop was geweest, was de ophef minder groot en wellicht zelfs de media nooit gehaald. Het heeft nu wel een ondertoon gekregen zoals VSH terecht concludeert.

      • Nee, geen ramen ingegooid. Te lief, te zeer pro asielzoekers (en te bang). De gemiddelde Hoogkerker staat daarentegen wel bekend om zijn krachtdadig en doortastende optreden. Zijn types die niet met zich laten spotten

        Als er bij jou, Pieter of mij de ramen worden ingegooid, denk je dat onze burgervader zich dan ook zo uitspreekt? Denk wel degelijk dat de hoeveelheid pigment van het slachtoffer, voor Vreeman een reden is om racisme te veronderstellen.

        Moi

        (Hoewel ik het niet vaak met je eens ben, valt er met jou nog wel een intelligent en inhoudelijk debat te voeren. Mijn complimenten)

      • Dus.... Het is de schuld van de Neger omdat het een neger is. Dan ben je dus gewoon een racist. Ontkennen heeft geen zin meer en in de beschuldigende vinger bijten ook niet.

      • Stel jullie toch niet zo aan! De instelling die jullie hebben is juist één van de grootste problemen in ons land.

      • Precies andersom Pieter. Mensen die ruiten ingooien en mensen die dat gedogen of zelfs toejuichen. Die zijn het probleem.

      • Aan wie moet ik inderdaad contributie betalen?

        De vereniging voor slachtoffers van buurmannentereur?

        De club met gedupeerden van herrieschoppers die de klos zijn door een achterlijk jaren zeventig principe, waardoor psychiatrische patiënten slechts in uiterste noodsituaties worden opgenomen?

      • Waarom toch altijd zo op de medereaguurder gespeeld. Hoeft echt niet hoor!

        Ben hier zelf verre een voorbeeld van. Ben meer het type van muziek, vanwege gehorig zijn van woningen, overdag niet boven volumestand drie, en 's-avonds niet boven volumestand een.

        Verder ben ik meer buurmans gek. Kom ik thuis en zie ik zwerfvuil in de buurt van mijn huis, dan pak ik het op, en gooi ik het thuis weg.

      • Lol, blijkbaar zijn de heren niet echt geschoold?
        "Lowest contribution" aanzien voor Contributie....
        Hahaha... WTF

      • Justin Case.

        Misschien was dat een grap om het belachelijk pretentieuze van onnodig gebruik van de Engelse taal aan de kaak te stellen.

        Pieter beter volgen. Man zegt vaak zinnige dingen. Met humor en 'cut the crap' instelling

      • Oh ja.

        Stellen dat je onnodig gebruik van vreemde talen, pretentieus vindt, en die reactie vervolgens weer eindigen met "cut the crap", dat is ook lollig bedoeld.

        (Sommigen, en met name Friezen, moet je op gebied van humor alles uitleggen)

  • Niet één ruit maar alle 5 ruiten beneden, geen tuigpuber, maar een doorgesproken aktie, zoiets noem je een aanslag.
    Meerdere daders, lees ik dan ook.
    Hoogkerk het nieuwste afvoerputje van Groningen ? Ik word hier misselijk van.

  • Deze man, de gedupeerde, woont en werkt al 20 jaar in Nederland. Hij spreekt vloeiend Nederlands en draagt netjes zijn sociale lasten en belasting af. Hij is beslist geen hufter, en iedereen zou willen dat hij zo,n buurman had als "gevluchte asielzoeker

    • ongetwijfeld goed bedoeld, maar het maakt niet uit of deze man vloeiend nl spreekt, sociale lasten afdraagt of wat dan ook. deze man heeft niets uit te leggen of te verantwoorden. er is geen enkel excuus te bedenken wat mensen het recht geeft bij iemand de ruiten in te gooien. De enige die zich hiervoor moet verantwoorden zijn degene die de ruiten hebben ingegooid.

  • aan een aantal reacties te lezen vinden sommige mensen het kennelijk normaal dat er bij iemand de ruiten ingegooid worden. kennelijk vinden een aantal mensen het ook doodnormaal dat bij iemand die inmiddels een verblijfsvergunning heeft de ruiten in worden gegooid. feitelijk zijn de daders niet gepakt en is de reden dus nog onbekend. Maar of iemand nou nog in een asielprocedure zit, status heeft o wat dan ook, ik vind het absurd dat er kennelijk mensen zijn die dit goedpraten.

    • Men heeft tegenwoordig al snel een oordeel klaar over mensen met een andere huidskleur dan "blank", is helaas mens eigen. Zo ook het "over 1 kam scheren" en mensen in hokjes plaatsen.
      Ik zeg dat dat voortvloeit uit gebrek van Normen & Waarden... En dat is weer terug te leggen in opvoeding, in de eerste plaats en ten tweede hetgene wat de media naar buiten brengt...
      En.. Teveel wordt met een negatief inzicht bekeken..

  • Het zal maar gebeuren als eindconclusie, dat een mede vluchteling alsnog verhaal kwam verhalen wegens een conflict in het verleden die ze hebben gehad in het AZC.

    Dan zijn de rapen helemaal gaar!

  • Niemand heeft ooit het recht om bij een ander de ruiten in te gooien.
    Wanneer je ergens niet mee eens bent dan kun je dit op een nette manier uiten en evt. zijn er allerlei mogelijkheden om procedures aan te spannen of op een andere manier aandacht te vragen.
    Elke vorm van geweld is fout en vaak ook nog erg laf.

  • Onzin.

    Het is alleen belachelijk dat Vreeman gelijk de racismekaart (en daarmee zelf juist racistisch is).

    Hoogkerkers zijn vaak krachtdadige types. Zorg je voor overlast, dan wordt dat zonder inschakelen van de politie, wel even opgelost.

    Vanuit sportcafé De Brug vlogen er nog wel eens figuren de kroeg uit, het Hoendiep in. Als dat Mozambiqanen waren, dan wel albinoversies.

    Vreeman schiet als echte oude apparatsjik in de pigmentreflex. Zegt veel meer over hem, dan over de motieven van het ingooien van de ramen.

    • Hoe weten Vreeman en jij zo snel dat er racistische motieven in het spel zijn?

      Dat is mijn enig punt.

      (Bij Vreeman vermoed ik de reflex van de oude Pvda'er. Was het Vreeman of Kombrink die oude "verweesde" autochtone Rotterdammers voor racisten uitmaakte? Dit deed een van deze twee toen deze volgens mij helemaal niet racistische types, daar zijn Rotterdammers iets te internationaal voor, om een onderzoek naar de effecten van nieuwkomers in de oude wijken vroegen?)

  • Ben zeer tegen geweld. Keur ik ook af.

    Mijn reactie die begint met "Onzin" had ik onder Marie's reactie (van 09:55), en niet onder Jacks laatste reactie willen plaatsen.

    • Ik zie het verband niet met de Molukse Wijk in Hoogkerk? En bedoel je dat in positieve of negatieve zin?

      • Marc.

        Kan best zijn. Maar ten aanzien van de Molukkers in Nederland, heeft Nederland een serieuze ereschuld open staan.

        De Molukkers gingen in Indonesië, voor volk, vlag en vaderland voorop. Kan elke Indië-ganger je vertellen. en wat heeft Nederland ze vanwege de belangen van die criminele Shell, verschrikkelijk in de steek gelaten/kou gezet.

        (Ik weet niet hoe, maar het wordt tijd voor een zeer royaal gebaar naar de Molukse gemeenschap).

        Moi

      • We zijn helaas niet allemaal zo "slim" als jij, Pieter;)
        Per slot van rekening draait het bericht om de plaats Hoogkerk, dus een logische vraag welk verband de Molukse wijk hierin heeft...
        Maar ach, je moest zonodig even terug reageren...

  • @VSH: Thumbs up!

    Er zijn maar weining medelanders die de geschiedenis van de Molukkers in Nederland kennen. Uitzonderingen daar gelaten, maar ik geef je groot gelijk...

    Het wordt zeker tijd voor een zeer royaal gebaar richting de Molukkers in Nederland

    J.C.

    • Praat me er niet van.

      Van mijn vaderskant komen ze uit het Oldambt. Vader is na pensioenering stamboom-onderzoek gedaan. Werd een wat breder. Een "historisch" "onderzoek"-je.

      En daar had je in die (mooie) uithoek het "Ambonezenbosje". Gek beviel het het Molukse mensen het daar goed. Maar toch moeten ze daar weg. Naar Appingedam. En dar wordt de Molukse kerk, met Gods gratie, door een monumentenstatus van de sloop gered.

      Wij, Nederland, hebben het belang van de Molukkers verkwanseld voor de belangen van de Shell. Een gebaar, hoe dan ook, moet wat mij betreft uit die ontzettend rijke hoek komen.

Recente berichten

Kunstenaar uit Stad exposeert op solotentoonstelling in Ierland: “Men denkt daar niet in hokjes”

Kunstenaar Wilma Vissers uit Stad heeft er een bijzonder avontuur opzitten. De afgelopen periode exposeerde…

17 minuten geleden

Donar komt tekort tegen Heroes Den Bosch

Het is Donar zondagmiddag in Den Bosch niet gelukt om wederom te stunten. Het werd…

3 uur geleden

Wall House tijdens Pinksteren geopend: “Tentoonstelling ’thuis’ te zien”

Wall House aan de A.J. Lutulistraat is tijdens het hele Pinksterweekend geopend. In het gebouw…

3 uur geleden

Grand Theatre ademt dit weekend hiphop: “Jammer dat hiphop weinig kansen krijgt op festivals”

De noordelijke hiphopscene is dit weekend neergestreken in het Grand Theatre. Stichting Noordstaat presenteert in…

5 uur geleden

Twee minibiebs in brand in Haren, onderzoek naar brandstichting

In Haren heeft in de nacht van zaterdag op Pinksterzondag brand gewoed in twee minibiebs.…

5 uur geleden

Handig in de Buurt ontvangt twee giften: “Lijkt me heel leuk om in De Geheime Tuin iets met muziek te doen”

Handig in de Buurt in de wijk De Hoogte heeft afgelopen week twee bijzondere giften…

6 uur geleden