Categorieën: Wijken

Steun voor omwonenden Hampshire Hotel

Bewoners van de wijk Hoornse Meer, die tegen de uitbreidingsplannen van het Hampshire Hotel zijn, hebben steun gekregen van oppositiepartijen SP en CDA. Die willen van het stadsbestuur weten in hoeverre de gemeente meewerkt aan de plannen.

Het hotel wil aan de achterzijde een paviljoen bouwen en het Hoornsemeer uitbreiden zodat het paviljoen aan het water ligt. Enkele omwonenden zijn het daar niet mee eens en zijn verbolgen over de slechte manier waarop ze door het Hampshire Hotel op de hoogte worden gehouden.

SP en CDA willen dat het stadsbestuur zich hierover uitspreekt en ook zegt in hoeverre de gemeente de plannen steunt.

André Huitenga

Bekijk reacties

  • Als ze een beetje hadden opgelet dan hadden ze geweten dat het Hampshirehotel dit samen met het meerschap realiseert. De gemeente zit in het meerschap. Deze plannen zijn al eerder uitgebreid gepresenteerd. Ook voor de buurtbewoners.

    • Deze plannen zijn vermoedelijk, ook nog als wisselgeld ingezet. Jullie (gemeente) de helikopter landingsplaats en wij de uitbreiding. Dit terwijl de gemeente een braakliggend terrein even verderop, niet wilde afstaan. Bewoners in die omtrek, die totaal verrast waren en midden in de nacht in hun nachtrust werden verstoord ivm een helicopter. Ze waren niet op de hoogte gesteld!

      Seniorenwoningen die direct werden gedegradeerd tot woningen voor iedereen en de bewoner die de nodige investeringen heeft gedaan voor enig woongenot, het nakijken geeft!

  • Er zit toch nog een behoorlijke ruimte tussen dit paviljoen en de eerste huizen van de bewoners?

  • Wat is er nu weer op tegen, dat een hotel zich uitbreidt? Ik dacht, dat dat in alle opzichten een goede zaak is. Voor het toerisme, voor het bestaansrecht van het hotel,voor de werkgelegenheid,voor de stad en voor het Hoornsche meer! Altijd dat gezeur van "omwonenden".

  • Bovendien, laten de SP en het CDA zich maar stilhouden. Die hebben de beste voorziening voor de stad ooit, om zeep geholpen, n.l. de TRAM

  • KPN sticht het opleidingscentrum Meerwold aan de boorden van het Paterswoldsemeer, wat na enige jaren overbodig (b)lijkt te zijn geworden en verkoopt dit De nieuwe eigenaar krijgt het voor elkaar om het bestemmingsplan te wijzigen en gaat er een commercieel hotel in vestigen. Dan denk je er over na om je achtertuin te verlengen naar het water om er een terras te gaan realiseren, iets wat je overbuurman Kaap Hoorn geen windeieren legt. Slimme jongens die Hampshire eigenaren. Ik neem aan dat het bestaande openbare voetpad ook na de verbouwing gewoon openbaar toegankelijk blijft voor elk en iedereen?

  • Gezeur om niets. Het is al een plan dat tijdens de bouw van meervoud al in de plannen zat en ook goedgekeurd.
    Kpn heeft het toen in de ijskast gedaan. Dat de sp en CDA nu ineens vragen gaan stellen is eentje van boter op je hoofd. Hoe kan ik goedkoop schoren bij de kiezers want begin volgend jaar zijn er verkiezingen.
    Er zijn ergere dingen inde stad die meer aandacht vragen.

Recente berichten

Opnieuw geen treinen richting Meppel door aanrijding

Opnieuw is er geen treinverkeer mogelijk richting Meppel. De oorzaak is een aanrijding bij Assen.…

2 uur geleden

Verlengde schooldag zet zichzelf in de spotlights: “Laten zien hoe waardevol het is”

Op Kardinge vond afgelopen week het Vrolijk Samen Doen Festival plaats. Het festival had als…

3 uur geleden

RUG worstelt met pro-Palestijnse demonstraties: “Je wilt het debat op de goede manier kunnen voeren”

Universiteiten worstelen met pro-Palestijnse demonstraties. Bestuursvoorzitter Jouke de Vries van de Rijksuniversiteit Groningen laat in…

4 uur geleden

Wethouder verwacht geen problemen met piekopvang nieuw collegejaar: “We stapelen 12 units per dag”

In de aanloop naar het nieuwe studiejaar verwacht de gemeente geen problemen te krjgen met…

4 uur geleden

Volop activiteiten in de meivakantie bij De Jonge Onderzoekers: “Zagen, solderen en robots programmeren”

De meivakantie is begonnen en dat betekent dat de deuren bij De Jonge Onderzoekers wagenwijd…

5 uur geleden

Openluchtzwembad Hoogkerk opent zondag de deuren: “Zwemseizoen geopend”

In Hoogkerk gaan zondag de deuren open van het openluchtzwembad. Ook tijdens de afgelopen winterperiode…

5 uur geleden