Categorieën: Nieuws

Bibliotheek per 1 januari over naar Forum

Het Groninger Forum is per 1 januari verantwoordelijk voor het openbaar bibliotheekwerk in de stad. Alle zaken rond de bibliotheek worden losgekoppeld van Bibliotnet en worden overgenomen door het Groninger Forum.

Door de overname verdwijnt een aantal arbeidsplaatsen in de backoffice van Biblionet. Deze medewerkers kunnen wellicht aan de slag bij het Forum of de gemeente. Alle medewerkers van de stadsbibliotheek treden in dienst van het Groninger Forum, met behoud van de bibliotheek-cao. De gemeente koopt de panden van de drie wijkfilialen en verhuurt deze aan het Groninger Forum.

Voor de leden van de bibliotheek verandert er voorlopig niets. Het hoofdfiliaal aan de Oude Boteringestraat verhuist in 2017 naar het Groninger Forum, achter de oostwand van de Grote Markt.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Subsidievoorwaarde luidde: een te verwachten versterking van de economie van de Ommelanden en De Stad, door een toename van buitenregionaal bezoek aan De Stad.

    Denk dat je dat met de verplaatsing van een voorziening naar een door roltrappen gedomineerd "postmodern" gedrocht, die het historische karakter van de stad de doodssteek geeft, wel gaat bereiken. Echt waar!

  • Alles wordt uit de kast gehaald om toch nog een paar bezoekers naar HET MONSTRUM te krijgen, ook al is het maar om te schuilen voor de regen en een bezoekje te brengen aan de kringloopwinkel die er naast de voedselbank en het tehuis voor dak-en thuislozen gevestigt gaat worden.
    Bieb naar Het Monstrum ? Wgg !!!!

  • Het enige echt zorgelijke voor de gemeente vind ik de drie door de gemeente aangekochte panden. Dat zal ooit wel weer een extra postje afschrijvingen worden. Ik vind dat soms te makkelijk discussie over de werkelijke kosten wordt ontlopen.

  • Het Mnstrum is per definitie al technisch failliet, wat je er ook in stopt. De fik er in en er iets nuttigs mee doen.

  • Na gratis video torrents is er een andere rage aan de gang, de handel in eboeken. Wie leest er nog van papier terwijl je gratis duizenden boeken kunt downloaden en lezen op je ipad..... wat is de functie, een soort wijkcentrum in het duurste stukje van de stad? een zotte 'investering'. Over 5 jaar kan men daar ook geen krantje meer lezen, of ze moeten in die bibliotheek ipads neerleggen met de laatste editie, die tegen die tijd gratis is.

  • Check anders eerst even wat het nieuwe concept van de bibliotheek van Amsterdam heeft betekend voor het aantal leden en reageer dan opnieuw.

    • En vele overeenkomsten die in elk geval aantonen dat er interessante concepten te ontwikkelen zijn waardoor een bibliotheek nieuwe stijl succesvol kan zijn.
      Dat is heel wat anders dan zwartkijkers hierboven denken.

  • Dat steekpenningenhuis móest er komen.
    Door de strot van de bevolking gedrukt nutteloos pand.
    In plaats van een bieb in je buurt mag je nu afreizen naar de oostwand. Niemand heeft er baat bij maar het moest er komen. In de bouwwereld werd en wordt veel onder de tafel doorgeschoven. De bevolking betaalt.

    • Groot gelijk.

      Maar kijk uit, er is iemand die gaat eisen dat jij terechte beschuldigingen rondom bouwcorruptie gaat staven met bronnen.

      Moi.

    • Wat een gefrustreerd geklets van mensen die niet een democratisch genomen besluit kunnen accepteren. Zwak.

      • Je bedoelt dat een voormalig directeur van een bouwadviesbedrijf (Ton Schroor)hier door de kleuterachtige naïviteit van de lokale D66, voor "bouwwethouder" kan spelen?

        En dat deze Schroor, een adviescommissie onder leiding van zijn aftakelende partijgenoot Terlouw, nodig had om het subsidiebesluit van Provinciale Staten over de Provinciale Statenverkiezingen heen te kunnen tillen?

        Groningen? Als het niet qua stedenbouw zo geruïneerd zou zijn door het een halve eeuw durende sloopwerk van de bouwvrienden van de lokale PvdA, zou ik het Napels-op-de-Hondsrug willen noemen.

      • Je bedoelt dit bewijs?

        http://vimeo.com/23477865

        Of dat er verkiezingsfeest in de Oosterpoort werd georganiseerd, waar gestemd kon worden, en waar de entreebewijs uit de stempas bestond. En waarbij de naam van het feest Forum was, en Tjeerd van Dekker (PvdA) het zo had geregeld dat de tegenstanders van het MONSTRUM (De Stadspartij) niet aanwezig konden zijn?

        Of de ingezonden brief van PvdA wethouder Piet Huisman in het DvhN waarin hij over "schandalige manipulaties rondom het referendum" sprak?

        Of dat de commissie Terlouw slechts een schaamlap was om het subsidiebesluit over de PS statenverkiezingen heen te tillen?

        Moi

      • Met dit soort beschuldigingen toon je je wel een heel slechte verliezer!
        De meest geharnaste tegenstanders van het Forum gebruiken deze kulargumenten niet eens.

    • Jack.

      Reageers eens voor de gein inhoudelijk. Misschien lukt het je wel.

      Toon eens aan waarom De Nuloptie een kuldocumentaire is.

      • De publieksenquête gaf een heel duidelijk resultaat te zien. De rest is ruis gecreëerd door het vaste groepje zuurpruimen en teleurgestelden als Piet Huisman.

        Heel logisch, bij elk groot project heb je dit soort mechanismen. Dat was indertijd ook bij het Groninger museum. Gelukkig waren er toen mensen met visie die er voor hebben gezorgd dat het museum is gebouwd ondanks conservatieve krachten.

      • Denk het niet.

        Mijn beide ouders hebben ook meegedaan aan de enquête. Beide kozen voor het 'minst kwade'. Heb nog een discussie gehad met mijn pa dat hij daarmee die enquête mede heeft gelegitimeerd.

        De onzalige koppeling tussen Oostwand en Huis van Geschiedenis en Informatie (dat in het beginstadium - voor referendum - zelfs afgebeeld was met een compleet binnenvaartschip in een zijkant van het gebouw verwerkt) had nooit moeten mogen. Tussen die zeven (?) fuck-de-historische-context gevaartes, had een nuloptie moeten zitten.

        In de stedenbouwkundige schets voor het plan, bestond de Oostwand uit Waagstraat-achtige Italiokitsch met treurige zuilen en al. Het college wist dat dit populair bij een (veel te groot) deel van de Stad-Groningers is, maar wist ook dat ze met het Zwarte Hond
        belangen in het achterhoofd, ze heel wat anders gingen doen.

        Met andere woorden: volksverlakkerij (archaïsch).

        In de tijden dat de burger zijn buikje rond heeft, zal er weinig opwinding over corruptie bij de "elite" zijn, maar wanneer de poppen spreekwoordelijk aan het dansen zijn (een echte crisis met valuta die in elkaar klappen), dan zou ik zelfs als eenvoudige wethouder in provinciestad, heel snel een heel diep gat graven, om me langdurig in te verstoppen.

        Als tegenstander van de doodstraf, verlang ik niet naar Jacobijnse toestanden, maar corrupte zelfingenomen boys als Van der Schaaf (frl), De Willigen (frl) Schroor (frl), Smink (frl), Van de Meer (frl) met pek-en-veren de stad uit te jagen, dat zie ik zitten.

        Moi

      • Ja, geef de Friezen maar de schuld !
        Het zal wel een groot complox zijn van de Friezen om Groningen een hak te zetten !

        Voor de rest blablabla, meerderheid was duidelijk, zowel bij publiek als politiek. De mist die je creeert verandert daar niets aan.

Recente berichten

Pro-Palestina demonstranten laten zich horen bij lustrum Rijksuniversiteit

Pro-Palestina demonstranten hebben zich dinsdagmiddag flink laten horen tijdens de opening van het lustrumfeest van…

1 uur geleden

A28 komend weekend dicht tussen Julianaplein en Groningen-Zuid

De A28 is vanaf vrijdagavond het hele komende weekend dicht vanaf het Julianaplein tot aan…

2 uur geleden

Universiteit en Gaza-activisten praten officieel niet met elkaar, maar kibbelen online wel over en weer

Zowel de Pro-Palestijnse activisten als het bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen hebben de afgelopen dagen…

2 uur geleden

Groningen City Club: aantal bezoekers stad daalt met 15 procent

De Groningen City Club maakt zich zorgen over het aantal bezoekers aan de stad door…

4 uur geleden

Algerijn vijftien maanden achter slot en grendel voor rooftocht in Engelbert

Een 23-jarige Algerijn gaat vijftien maanden in het cachot voor een reeks van zeven inbraken…

4 uur geleden

Politie zoekt ‘de waarheid’ achter mishandeling op fietspad Brailleweg

'De waarheid achterhalen'. Dat is het doel van de politie met een getuigenoproep rond een…

4 uur geleden