Categorieën: Nieuws

Groningen City Club: aantal bezoekers stad daalt met 15 procent

De Groningen City Club maakt zich zorgen over het aantal bezoekers aan de stad door het werk aan de zuidelijk ringweg. Vergeleken met andere Nederlandse steden loopt Groningen 12 tot 15 procent achter qua bezoekersaantallen.

Volgens Eric Bos, voorzitter van de Groningen City Club, zit de verbouwing van de zuidelijke ringweg in de laatste fase en is Groningen minder bereikbaar. Bos: “De campagne van Groningen Bereikbaar is uitstekend geslaagd. Hij is te goed geslaagd. Mensen uit de regio slaan Groningen massaal over.”

Helft minder bezoekers uit de regio

Vooral uit de regio krijgt Groningen minder bezoekers: “De Stadjer blijft Groningen nog vaak bezoeken, maar het bezoek vanuit de regio is met ongeveer 50% gedaald. Mensen uit de regio kiezen nu eerder voor Zwolle of Leeuwarden. Wij laten graag van ons horen dat Groningen de hoofdstad is van het noorden, maar nu is dat even niet.”

Bos zegt regelmatig met wanhopige ondernemers te spreken: “Ondernemers weten niet hoe ze het nog vol kunnen houden tot september, met de gestegen kosten en coronaschulden. En dat terwijl er minder dan de helft van de normale omzet in de kassa komt”.

Bereikbaarheidscampagne

Bos pleit voor een campagne om de bereikbaarheid van Groningen te promoten als de werkzaamheden aan de ring afgerond zijn. “Het wordt nog even heel spannend voor veel ondernemers de komende maanden. In augustus moeten we starten met een campagne waarin we Groningen wegzetten als de belangrijkste pleisterplaats van het noorden. Laten we Groningen van slechtst bereikbare stad van Nederland, de best bereikbare stad maken”.

 

 

Jetze Koper

Recente berichten

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

9 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

9 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

10 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

12 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

14 uur geleden

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen definitief naar RKC Waalwijk

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen gaat definitief naar RKC Waalwijk. (meer…)

15 uur geleden